Badminton Vereniging Almere

Over het kleurenschema

Het kleurenschema en de BV Almere zijn sinds jaar en dag onlosmakelijk met elkaar verbonden. Meer dan 15 jaar geleden is het tot in de kleinste details opgezet door o.a. Roy Calbo en Gerard Nieuwenhuijze. Inmiddels is nagenoeg elke Almere speler onder de 25 ermee opgegroeid. Aansprekende voorbeelden van dit moment zijn spelers als Stefan Branderhorst, Yvonne Sie, Erik Staats en Yvonne Hoogland. De complete lijst met (top)spelers die begonnen zijn in het kleurenschema is echter vele malen groter.

Het kleurenschema is een levend geheel en het product van de verzamelde inzichten van een grote groep trainers. Zij werken bijna dagelijks met het resultaat. En hoewel de basis stevig blijft staan, vinden er van tijd tot tijd wel kleine aanpassingen plaats. Ook in badminton zullen de inzichten in de loop van de jaren veranderen.

De basis van het kleurenschema is niet het systeem op zich als wel de gedachte erachter. En die is dat de jeugdopleiding wordt gevormd door op elkaar afgestemde technieken en vaardigheden, zowel qua slaan als qua lopen en vooral het feit dat trainers deze zoveel mogelijk op dezelfde manier uitdragen. Elders op de site is in meer detail terug te vinden hoe de opbouw door de kleuren heen in elkaar steekt. Het succesvol doorlopen van een kleur wordt op traditionele en feestelijke wijze afgesloten met het kleurexamen.

Dit seizoen is er een belangrijke wijziging doorgevoerd als het gaat over het afnemen van het examen. Was het voorheen zo dat er tweemaal per seizoen kleurexamens werden afgenomen, nu is dat nog maar eenmaal per jaar. Het examen zal dit seizoen plaatsvinden op 28 maart. Er waren twee belangrijke redenen om terug te gaan naar één examen per jaar:

In 2009 gaan we het kleurenschema ook op een andere wijze onder de aandacht brengen. We beginnen daarmee straks in februari en wel met de kleur Wit. We eindigen tegen het einde van het seizoen ergens in juni met de kleur Paars. Elke keer zal er een korte toelichting komen op de onderdelen en groepen en trainers die in de kleur van het moment aan bod dienen te komen. Ieder stukje wordt geschreven door een trainer van die kleur. Een paar foto's van een training voor deze groepen completeren het geheel.

Blijf de site dus in de gaten houden!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Paula Wijnands op 04-02-2009 om 09:13 uur

    28 maart zijn ook de Nederlandse Jeugdkampioenschappen. Is er nog een uitwijkdatum voor de kleurexamens voor de kinderen die er dan niet zijn?

Reageer op dit bericht (“Over het kleurenschema ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)