Badminton Vereniging Almere

Mag ik even voorstellen? De kleur Wit.

In deze gekleurde serie stukjes over het kleurenschema wordt de aftrap verzorgd door Wit. Iedere beginnende jeugdspeler bij de BV Almere, ongeacht zijn of haar leeftijd, zet zijn eerste stapjes op badmintongebied in deze kleur. Al een aantal seizoenen lang, niet altijd tot groot genoegen van de ouders, beginnen de eerste groepen Wit op zaterdagochtend om 08:30 uur en trainen dan anderhalf uur lang onder leiding van Sabine Otten en Eddy Odijk met de hulp van een groot aantal assistent trainers. Een tweede groep Wit vult de zaal van 10:00 uur tot 11:30 uur.

Dit seizoen speelden er in totaal een ruime zeventig jeugdspelers in deze kleur. Een aantal wat sinds dit seizoen flink is gegroeid in vergelijking met de jaren ervoor. De combinatie van het intensief promoten door te flyeren, ledenwerfacties als het gratis racket en de inzet van een behoorlijk aantal assistent trainers lijkt hiervoor verantwoordelijk. Met ingang van dit seizoen traint Wit ook nog op de woensdagmiddag o.l.v. Emmy Vlaar en Rick Prins. Deze opzet lijkt nu al de eerste vruchten af te werpen, recent hebben liefst dertig spelers hun kleurexamen Wit behaald.

De kleur Wit

In Wit wordt geprobeerd de basis te leggen voor de verdere badminton carrière. De nadruk ligt daarbij op het onderhands spelen, inclusief de service en het aanleren van de juiste grip. Iets wat reuze belangrijk is, maar niet altijd even gemakkelijk. Veel jonge spelers vinden het toch veel interessanter om vooral zo hard mogelijk te kunnen slaan in plaats van eerst zo goed mogelijk. Daarnaast wordt in Wit kennisgemaakt met de spelregels en de telling van het enkelspel. Elders op de site is het precieze programma te vinden voor deze en andere kleuren.

Elke training van Wit begint, zoals het hoort, met een warming-up. In het tweede deel van die warming-up worden ook allerlei speelse loopvormen verweven en al doende door de spelers aangeleerd. Nieuw dit seizoen is daarbij het gebruik van de zogenaamde speedladders. Het gedeelte daarna is bestemd voor het aanleren en verfijnen van de vaardigheden voor Wit. Vaak wordt er op een speelse manier een einde aan de training gemaakt, waarbij het kokerspel bij de meesten favoriet is. Vooral op zaterdag worden de trainers daarbij ondersteund door een enthousiaste groep assistent trainers. Dit zijn veelal talentvolle jeugdspelers die al bij de senioren spelen tot zelfs op landelijk niveau. Bijna allemaal zijn ze zelf opgegroeid met het kleurenschema, iets wat ze met veel enthousiasme overbrengen op de spelers van de toekomst.

De kleur Wit

Ik wil ze dan ook graag op deze plek een compliment geven voor het feit dat ook zij regelmatig hun uitslaapochtend hiervoor opofferen. Dus Michael, Nikkie, Deborah, Arjen, Rick, Jos, Robbert en Jeroen bedankt hiervoor! Zaterdagochtend half negen is ook het geschikte moment voor kinderen die voor het eerst kennis willen maken met badminton. Dus heb je kinderen in je omgeving die misschien wel geïnteresseerd zijn in het leren badmintonnen, ze zijn van harte welkom op zaterdagochtend. Vanwege de grote groepen komen ze altijd wel tussen kinderen terecht waarmee het snel klikt. Groetjes van alle Witspelers en hun trainers!

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Gijs Berkelmans op 07-04-2009 om 14:22 uur

  Leuk stukje eddy

 2. Otto op 07-04-2009 om 20:18 uur

  Helemaal eens met Gijs! Ik vind het top dat je ons kleurensysteem op deze wijze onder de aandacht brengt en uitlegt: ik krijg daar op de vele toernooien waar ik regelmatig vertoef best wel vaak vragen over van ouders en trainers. Wanneer kunnen we Geel verwachten?

 3. Arjan op 10-04-2009 om 19:54 uur

  Zeker leuk Eddy!!
  Was al benieuwd hoe de foto's geworden waren :9~
  Ook bedankt voor de complimenten!

Reageer op dit bericht (“Mag ik even voorstellen? De kleur Wit. ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)