Badminton Vereniging Almere

Op avontuur met team 5 (deel 1)

Afgelopen zaterdag kon team 5 helaas onze hoofdmacht niet aanmoedigen, er stond namelijk een zeer belangrijke wedstrijd tegen Castellum 2 op de agenda. Kasper wist gelukkig waar we moesten zijn (het ligt in zijn achtertuin namelijk) en we gingen op pad. Merel en Kasper reden zelf naar het plaats delict en Tessa had een chauffeur gevonden (papa Putters). Ook Joost en Suus hadden een chauffeur gevonden, Bas genaamd, die zorgde voor een ritje vol avonturen…

Bas, Suus en Joost werden voor Vleuten de A6, A1, A9 en A2 opgestuurd, maar dit plan van onze (S)Tom (S)Tom viel meteen in duigen toen we de A1 op wilde rijden. Er was een ongeluk gebeurd en als we deze weg toch hadden genomen waren we nu nog niet in Vleuten aangekomen. Dan maar A6, A1 en A27. We waren er netjes op tijd, om 18.36 uur om precies te zijn. Bas heeft heel langzaam moeten rijden, anders waren we er veel te vroeg geweest. Dus af en toe 80 op de snelweg was geen uitzondering. Met deze snelheid (traagheid) heb je echt het gevoel dat je mee kunt rennen…

Aangekomen in het pittoreske Vleuten vonden we de ‘sporthal’ al snel. Deze lag midden in een woonwijk en wat opviel was het tegeltje tegen zinloos geweld voor de deur. Joost kreeg bijna een klap van Bas, want dat vond Bas geen zinloos geweld. Altijd lachen die Bas.

De sporthal bleek een gymzaal te zijn waar plaats was voor 4 teams. Althans, er waren 4 banen, misschien waren het wel 5 teams die speelden, want het was erg druk. Gek genoeg kwamen we veel oude bekenden tegen. Zo ook Marloes Klaassen, de ex-topper van BV Slotermeer. Leuk om te zien dat ze weer speelt.

Goed, we waren op tijd, dus tijd voor koffie was er zeker. Na een zoektocht van toch zeker 5 minuten kwamen Bas en papa Putters tot de conclusie dat er geen kantine was… Wat een teleurstelling. Al snel kwam er iemand van Castellum en die bewees het tegendeel. In een kartonnen doos sjouwde hij de biertap en de Senseo naar een kamertje achter de kleedkamers. Daar stond ook nog een koelkast en wat tafels en stoelen. Daar moesten we het dus mee doen na de wedstrijd. Weer een hele nieuwe ervaring. Wel kunnen we zeggen dat het erg knus was… Even snel een koffie en aan de bak.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, die ging vrij soepel: een 8-0 overwinning. Alleen Tessa in haar single en Bas en Suus in de mix vonden het nodig een driesetter te spelen, maar ook deze werden in het voordeel van BV Almere beslist.

Het douchen was ook een avontuur. Je wordt eerst lekker gemaakt met een heerlijk warme douche, dan doe je shampoo in je haar, en dan is het water nog maar ineens 5 graden Celcius… Heel gemeen van die douche.

Na een knus uurtje in de ‘kantine-wannabe’ gezeten te hebben was het alweer 12 uur en tijd om terug te rijden. Kasper had blijkbaar geen zin om met Merel terug te rijden en bestelde een taxi. Zijn vader kwam hem 20 minuten later ophalen. Bas, Suus en Joost reden achter Merel aan en achter Bas reed de politie aan. Alleen dat laatste was nog onbekend, dat bleek later pas. Bas reed weg met piepende banden en na de rotonde 6 keer genomen te hebben (doet Bas altijd, hij kan nooit kiezen welke afslag hij moet nemen) reed hij rustig door. Per abuis reed Bas over een verdrijvingsvlak en de auto achter ons deed dat ook… Dat is wel opvallend natuurlijk. Al snel bleek waarom dat was. De Ford Fiësta haalde ons in en er verscheen een bordje met POLITIE VOLGEN. Jahoor, hebben wij weer. Bas sponsort de plaatselijke gemeente altijd één keer per competitieseizoen en meteen bij de eerste uitwedstrijd is het raak. De agent was alleen, op weg naar zijn werk, maar vond het wel nodig om Bas even naar de kant te halen en te vertellen dat hij beter niet met piepende banden kan rijden op een rotonde en niet over een verdrijvingsvlak mag rijden. Bas beaamde dit (je moet een agent namelijk nooit tegenspreken) en alles werd genoteerd door de beste man. Hij had zijn bonnenboekje nog niet paraat. Even afwachten of Bas daadwerkelijk een boete krijgt, maar een avontuur was het zeker.

Maar goed dat de boetes over het hele team worden verdeeld…!

Op naar het tweede avontuur van team 5. Dit zal op 10 oktober zijn. Dan reist team 5 af naar Leystad. Nee, niet om Aïsha en Raymond te bezoeken, maar om te spelen tegen BC Flevoland.

We kunnen niet wachten met z’n allen. Eerst Nijkerk 1 op 3 oktober thuis. Altijd lastig.

Tot nu toe 13 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jos K. op 28-09-2009 om 13:21 uur

  Van wie zou bas dat rotonde rijden nou hebben? :+

 2. Suus M op 28-09-2009 om 13:36 uur

  Hahaha, ach... :-) Ik vraag me alleen af of die agent ook al die rondjes achter ons zat op de rotonde!! Haha.

 3. ernst op 28-09-2009 om 13:56 uur

  Leuk verslag, had Bas een biertje op???

 4. Suus M op 28-09-2009 om 13:59 uur

  Ja eentje en dat mag natuurlijk, maar zo doet ie altijd :-)

 5. Rick op 28-09-2009 om 14:06 uur

  We weten niet beter Suus. Langsaam rijden en langsaam lopen is hetzelfde he.

  Anders gaat het gewoon wat te snel voor Bas. |:(

 6. Suus M op 28-09-2009 om 14:50 uur

  Ja, maar voor langzaam rijden krijg je geen boete (moeten ze eigenlijk doen vind ik, die mensen zijn een gevaar op de weg al die opa's en oma's van 90). De agent kon ook eigenlijk niets doen, alleen dat verdrijvingsvlak was jammer. Maar dit kwam door Tom Tom... Ineens ging de rechterstrook eraf, maar wij moesten er niet af, volgens Tom Tom moesten we nog rechtdoor.

  Gewoon even afwachten, misschien hebben we mazzel.

 7. Henk Staats op 28-09-2009 om 16:16 uur

  En wij maar denken dat Bas heel serieus is.

 8. Arjan op 28-09-2009 om 20:23 uur

  Hmmm tjah wie is er nou de knuppel :9~

 9. Joost op 28-09-2009 om 21:28 uur

  Er is een filmpje opgedoken van bas zijn aanhouding.. Nu maar hopen dat ie geen bon thuis krijgt..
  http://www.youtube.com/watch?v=gsa-4Y0vKWU
  Beeld is er bijna niet, maar je hoort wel geluid...

  gr. Joost

 10. Arjan op 28-09-2009 om 22:29 uur

  Live bij wegmisbruikers ;).. leuk filmpje!

 11. Rick op 28-09-2009 om 23:25 uur

  Whaha mooi filmpje. Joost kan ook niets anders dan lachen der om ? :9~

 12. Joost op 29-09-2009 om 16:26 uur

  Haha inderdaad.. De eerste keer dat je met bas rijd, en je wordt aangehouden, ik kwam niet meer bij..

  "Hij nam me kwalijk dat de auto zo uit balans lag aan de rechterkant :+"

 13. bat op 29-09-2009 om 21:14 uur

  Suus zat cker aan de rechter kant :+

Reageer op dit bericht (“Op avontuur met team 5 (deel 1) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)