Badminton Vereniging Almere

Belofte maakt schuld: Team 16 ging ervoor!

Krijn Hoetmer, Dorien Drees, Ingrid van der Putten en Ed Oosterling waren tot onze grote opluchting en blijdschap bereid onze late bardienst van zaterdag 10 oktober over te nemen, zodat team 16 deze zondagochtend fit genoeg zou zijn voor de wedstrijd in en tegen Hoogkarspel. Tegenprestatie was de belofte te gaan voor winst. Wat je belooft moet je doen: we hebben 5-3 gewonnen, mede dus dankzij onze hulpvaardige clubgenoten, die we nogmaals enorm willen bedanken!

De dag begon vroeg, maar wel vrolijk. Het was Renske’s verjaardag, dus we stonden amper wakker meteen al heftig te knuffelen en te zoenen. Aanrakingen schijnen goed te zijn voor de teambuilding en teamspirit, dus dit kon al niet meer kapot!
Aangekomen in Hoogkarspel zijn we eerst maar eens gaan vieren, dan hadden we dat vast binnen. Cadeautje, koffie met zelfgebakken appelcake, kijk, dát is nou een goed begin van een wedstrijd! Goed geluimd gingen we dan ook de mooie zaal binnen.

Hans was vandaag mee als coach ipv als speler, want zijn enkel was nog onvoldoende hersteld om er volledig voor te kunnen gaan en dat was immers wat we hadden beloofd. Daar je beloftes niet mag breken, had hij Almar Hinkema ingehuurd als vervanger.
Samen met Bert stapte deze enthousiast en vol vertrouwen de baan op om de heren van Hoogkarspel het eerste tegenpunt te bezorgen. Al snel bleek dat Almar van plan was om alles uit zijn invalbeurt te slepen wat erin zat, want hij deed samen met Bert zijn uiterste best om het maar zo lang mogelijk te laten duren. Ze waren waarschijnlijk van plan geweest om de eerste set met 30-29 in hun zak te steken, maar helaas vonden de tegenstanders het bij 27-26 wel genoeg en maakten gauw het 28e punt. Dat was nou niet de bedoeling, die set had voor ons moeten zijn! Maar hey, zo speel je wel lekker drie sets! De tweede set duurde iets minder lang en werd met 21-18 door Almere gewonnen. Onze heren waren toen lekker warm en compenseerden de lange eerste set met een supersnelle derde, die met 21-7 beslist werd. Het eerste punt was binnen, fijn.

De damesdubbel van Ellen en Cindy was ehm, wat zal ik daarover zeggen… het liep niet helemaal zoals we gehoopt hadden. Laten we het daar maar bij laten. In ieder geval werd hij in twee sets jammerlijk verloren.

Almar mocht als eerste heer ook als eerste singelaar aan de bak, tegen een invaller van Hoogkarspel. Ze hadden meteen maar een sterke meegenomen, die zeker in de eerste set flink wat tegenstand bood. De man in het blauw deed zijn uiterste best en plaatste goed, maar Almar stond stoïcijns alles terug te slaan. Het hoofd van zijn opponent werd langzaam maar zeker steeds roder en natter. Om wanhopig van te worden, zo iemand die niets smasht, maar gewoon alleen maar terugslaat, tot je er helemaal knettergek van wordt. Eindigde de eerste set nog met 21-18, de tweede set was met 21-12 al klaar. De Hoogkarspelaar verliet hoofdschuddend de baan, een nog relatief fitte en blij grijnzende Almar achterlatend.

Op de baan ernaast was de tweede herensingle aan de gang. Bert vocht als een tijger. Ook hij had beloofd ervoor te gaan en dat was duidelijk te zien. De eerste set won hij met 21-19, de tweede ging ondanks een fijne voorsprong toch met 19-21 naar de tegenstander. Het vuur werd opgepord en de wissel op een stand van 11-2 beloofde een gemakkelijke overwinning voor Bert. Zijn tegenstander bleek echter ook nog aardig wat vonken over te hebben, want ineens kwam hij toch wel weer erg dichtbij en was de stand 19-17. We hebben Bert naar de overwinning toe gejuicht en dat hielp. Pfjoe, 21-17. Niet meer doen Bert, slecht voor ons hart.

Renske speelde de eerste single tegen een bijzonder sterke eerste dame van Hoogkarspel. Zij was bepaald niet van plan om rekening te houden met verjaardagen. 17 punten over twee sets verdeeld vond ze wel genoeg als cadeautje voor onze jarige. De overwinning hield ze lekker zelf. Flauw.

Het ‘ervoor gaan’ was in de damesdubbel nog niet helemaal uit de verf gekomen, dus Cindy ging vol gas de tweede damessingle in. En met succes, want na twee sets was het punt voor ons. Mooi! 4-2, gelijkspel was hiermee al binnen.

Het niveauverschil tussen het eerste en tweede mixkoppel van Hoogkarspel was aanzienlijk. De tweede mix was ten opzichte van de eerste zwak. Bert en Ellen konden heerlijk hun eigen spelletje spelen. Het vuur was nog lang niet uit Bert verdwenen: met vlammende ogen maakte hij diverse putjes in de vloer aan de overkant van het net. Lékker! Mooie samenwerking, goede opzetjes en uitstekend afmaken. De eerste set werden er nog 14 punten gegund aan de tegenstander, in de tweede waren dat er niet meer dan 4.

Geheel anders verliep de eerste mix. Almar mixt niet vaak (lees: nooit) en wist daardoor niet goed raad met Renske voor zich. Hij probeerde een mooie single te spelen, alleen liep er steeds maar een dame in het veld. Wellicht had zij van nut kunnen zijn in een handig samenspel, maar dat kwam er nu niet echt van. De daarbij ook nog sterke tegenstander maakte hier goed gebruik van en pikte het punt van deze partij in, waarmee we op een eindstand van 5-3 uitkwamen.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Hans Oudijk op 14-10-2009 om 08:57 uur

  Compliment Cindy.
  Een pareltje van een verslag.
  Een genot om te lezen.

 2. Bert Schirris op 15-10-2009 om 22:04 uur

  Cindy,

  Kan je niet je brood verdienen met dit soort verslagen? Ik zou je gelijk aanbevelen. Met veel plezier gelezen.
  Ook van deze kant een bedankje naar Krijn, Dorien, Ingrid en Ed voor de vervangende bardienst.

Reageer op dit bericht (“Belofte maakt schuld: Team 16 ging ervoor! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)