Badminton Vereniging Almere

Hoe staat het met Van der Hoeden|Mulder Almere 9?

Goed! Leuk dat je het vraagt :) Maar allereerst de beste wensen voor 2010, namens ons hele team!

De nestor van het team heeft het in 2009 mega druk gehad met zijn werk, vandaar dat dit verslag, van de afgelopen drie (!) speelweken, even op zich heeft laten wachten. Hopelijk maakt onderstaand monsterverslag alles goed.

Dit bestand bestaat niet

Proloog

Na onze verlieswedstrijd tegen Swish zagen we de bui al hangen: de kans op het kampioenschap was voorbij. Een week later hoorden we echter dat ook Swish belangrijke punten had laten liggen, waardoor we weer eurotekens in onze ogen kregen. Vanaf nu moesten we alles met dikke punten winnen.

Een extra stok achter de deur was dat we graag de hele competitie zouden spelen, wat betekende dat we een ruime voorsprong op Swish moesten halen voordat we de laatste paar speelweken in gingen. Onze vereniging en de term clubbelang kennende, zouden we anders zo ingeruild worden voor (betere) reservespelers die klaarstaan om wat punten binnen te sprokkelen.

Zodoende...

Verslag 6 december

Op zondagmiddag 6 december, de negende speelweek, speelden we thuis tegen Martinus Amstelveen 2. Op de heenweg hadden we met 2-6 al gewonnen, en ook deze keer waren de punten belangrijk. Swish 2 zat ons immers op de hielen en waar we punten konden pakken, moesten we dit doen. Genoeg stress vooraf dus, vooral ook omdat onze coach, Ernst, meedogenloos is.

We begonnen onverwachts met de dames dubbel, omdat de dubbelheer van Martinus nog niet aanwezig was. Melissa, die de laatste weken last had van loslopend voetvel, had zelfs geen tijd om haar voet in te tapen. Om precies 13:37 uur werd de eerste bal geslagen, terwijl het 150 man tellende publiek met de pilletjes in de aanslag klaar zat.

Het publiek zit klaar voor de wedstrijd

Met twee keer 21-15 werden de Martinae zonder al te veel kleerscheuren van de baan gestuurd. De pilletjes werden dus gespaard, voorlopig.

Gelukkig kwam om 14 uur de lang verwachte lange heer binnen, zodat er begonnen kon worden aan de heren dubbel. In de eerste set werd er netjes met 21-16 gewonnen door onze jonge mannen, die een erg goed seizoen draaien. Daar kan Krijn als dubbelupfucker nog wel wat van leren. De tweede set ging iets minder door een hoop netfouten van onze kant, maar uiteindelijk werd de tussenstand met 21-18 op 2-0 gezet.

Na veelvuldig gesteggel van de hoge heren binnen de STC is besloten om de heren enkels om te draaien. Of misschien was het gewoon de wil en wet van Ernst, dat kan ook :) Een week eerder tegen Sparta had Krijn al wat credit vergooid, maar hij mocht het deze keer weer proberen als eerste heer. Het werd bijna een kopietje van de week ervoor, maar over 21-19 en 21-18 mag je best naar huis schrijven, gebruikmakend van een paar liter zweet als inkt.

Vervolgens mocht de in topvorm verkerende Melissa het opnemen tegen de eerste dame. Met 21-7 en 21-5 liet Melissa voor de zoveelste keer zien niet in deze klasse thuis te horen. Het leek erop dat haar tegenstander geblesseerd was in de tweede set, maar later hoorden we dat dat niet zo was. Blijkbaar was de moedeloosheid toegeslagen, en dat konden we ons best voorstellen. Afijn, 4-0.

Hierna was het woord aan Michael, die altijd wel zoiets klaar heeft staan. Het beloofde een spannende pot te worden, zeker met de druk die Krijn hem oplegde door de eerste single te winnen. Die kon zich de driesetter tegen zijn tegenstander in Amstelveen nog herinneren, en zag de bui(k) al hangen. Met 21-7 en 21-8 en een gefrustreerde tegenstander bewees Michael echter dat team 9 best met volledige bezetting twee heren enkels kan winnen. De eerste keer dit seizoen!

Shanice mocht toen eindelijk weer haar kersverse vriendje loslaten en het racket ter hand nemen voor haar single. Omdat dit toch een redelijk vast punt is tijdens deze competitie, hadden we er alle vertrouwen in. De eerste set werd alleen verloren met 20-22. Ow. Okay. Dat kan dus ook. Rick gaf even snel een paar aanwijzingen, maar die had het duidelijk druk met iemand anders (en geef 'm 'ns ongelijk). Tevergeefs werd de tweede set ook verloren, met 18-21. Naar eigen zeggen was dit de slechtste wedstrijd van de competitie. Ernst, Rickie en de rest konden dat beamen. Wat een drama, en de tussenstand: 5-1.

Rick heeft het druk

Gelukkig werd dit drama snel vergeten door de mix die volgde. Rick en Shanice mepten zich de eerste set met 21-14 naar de overwinning. Helaas eindigde de tweede, weer door veel netballen, in 13-21, waarna een pauze, een bidon-switch (echt, alweer!) en de immer nuttige coaching van de meest ervaren speler (kuch) voor een opleving zorgde; de derde set werd besloten met 21-13.

Shanice weer met de bidon van Rick

Over de laatste mix kan men niet veel meer vertellen, want als speler aantekeningen maken tijdens een wedstrijd wordt meestal niet zo op prijs gesteld door de tegenstander. De uitslag volgens toernooi.nl is 21-13, 24-26, 21-18, dus dat zal dan wel. We kunnen ons alleen nog herinneren dat Krijn ergens in de tweede set aan Melissa vroeg "zullen we er een driesetter van maken?", en dat zij "Nee!" zei. Sorry Melissa :)

De eindstand na dit middagje badminton was dus 7-1, waarna de teamborrel aan de beurt was.

De borrel

Verslag 13 december

De koffie smaakte goed in Hoofddorp, op 13 december rond 10 uur. Ook een warme tosti ging er goed in, terwijl Michael en Rick zich warm stonden te spelen voor de dubbel. Toen koffieleut Krijn eindelijk de hal in liep, waren ze al begonnen. Even later stond het 20-9, en deze set werd dan ook binnengehaald met een "single digit", 21-9.

Michael en Rick staan op 20-9 voor

De tweede set werd gekenmerkt door enkele mooie acties van Michael en de aanhoudende inzet van Rick. Met 21-17 op de teller hadden ook zij een kop koffie verdiend.

Michael en Rick aan de koffie

Toen we terugkwamen, waren ook Shanice en Melissa bezig met hun dubbel, en dat ging zoals gebruikelijk erg lekker. Met voortreffelijk spel, 21-7 en 21-8 rolden zij hun tegenstanders op.

Melissa en Shanice staan voor met 20-6

Hierna was Krijn weer aan de beurt voor de eerste single. De wissel met Michael had tot nu toe vruchten afgeworpen, dus we probeerden het nog een keer. Een goede keuze, zo bleek. Wat ook consequent was, was de mate van conditieaftakeling van Krijn, die naarmate het seizoen vordert, er steeds slechter uit ziet tijdens wedstrijden. Ook deze pot was daarom weer een zware drie-setter. Tijdens de eerste set sloeg Krijn zijn racket stuk en moest hij, amateur met maar een racket als hij is, een racket van een teamgenoot lenen. Michael offerde zich op en gaf zijn racket uit handen, waarvan een snaar ook op sterven na dood was. De volgende twee sets hield Krijn het dus maar rustig met smashes, waardoor het racket het overleefde.

Tegelijkertijd maakte Melissa op een baantje verder een kopietje van haar thuiswedstrijd; met 21-10 en 21-5 was het dezelfde slachtpartij als de vorige keer. Aan haar heeft het dit seizoen in ieder geval niet gelegen!

Na de zweetdruppels van de heren single baan te hebben opgeruimd, mocht Michael beginnen aan zijn partij. Met de vlam in de pijp en de hand in de zak stond hij zijn tegenstander af te beulen, duidelijk genietend op het ritme van de aanwezige muziek.

Michael met zijn hand in zijn zak

De eerste set werd door Michael gewonnen met 21-15, die van de baan kwam lopen en vroeg of er ook verzoeknummertjes gedraaid werden. Even afwisselen met reggae leek 'm wel wat. Toen bleek dat dit er niet echt in zat, vond Michael het genoeg geweest en rondde hij de wedstrijd makkelijk af met 21-7. Man of the match, naar eigen zeggen.

Ondertussen werden op de tribune de pepernotenoverblijfselen van Sinterklaas aangebroken.

Shanice begon na haar minpuntje van vorige week met frisse tegenzin aan haar wedstrijd. Met "volgens mij is ze best goed" introduceerde ze haar tweede verliespunt al bij het publiek. Maar met 21-16 was ze duidelijk terug op haar oude niveau. In de tweede set walste ze met 21-10 dan ook over haar tegenstander heen.

Shanice staat voor met 20-12

Een bankje verder was Michael inmiddels met vleiende woorden over de toekomst na aan het denken. Begin niet over bier jongen, want dan kun je het schudden ;) Later bleek dat ze elkaar sedimentatietechnieken en SQL aan het uitleggen waren, maar dat klinkt toch een stuk minder spannend.

Michael en Melissa

De twee mixen die volgden, waren ook twee punten voor ons, waarmee de eindstand op 8-0 werd gezet.

Shanice en Rick op 20-14

Nadat we de chocomel, cola, bier en café brûlée achterover geslagen hadden, was het tijd voor de terugreis naar Almere. Natuurlijk wel met onze vaste stop bij de McDonalds, waar ook de dames niet onderuit konden deze keer (beide papa's waren immers niet mee). Vooral verrassend was de enorme hoeveelheid junk food die Melissa en Shanice weg konden werken. Rick en Krijn zaten verbaasd de verorbering van het driegangendiner gade te slaan, terwijl Michael druk bezig was zijn uiterst smerige hobby's uit te leggen. Nog bedankt Michael! What has been heard can't be unheard!


Verslag 19 december

Zaterdag 19 december, een koude natte sneeuwende dag, was zo ver. Van der Hoeden|Mulder Almere, team 9, mocht spelen tegen BV Amsterdam 2.

De vorige keer toen we tegen ze speelden, was het 7-1 voor Van der Hoeden|Mulder Almere met 3 driesetters. We hoopten natuurlijk dit te verbeteren.

BV Amsterdam 2 mocht zich de trotse bezitter van de 8ste plaats in onze poel noemen. Dit betekende voor ons dat we mogelijk beter konden scoren dan de vorige keer.

Daar hadden we ons dan ook in vergist. De herendubbel van Rick en Michael werd in de derde set nipt verloren met 21-23. Hoewel we anders gewend waren van deze twee heren was het alsnog een spannende wedstrijd met aardig wat rally's.

Bij de damesdubbel ging het heel erg snel. Shanice en Melissa wonnen met niet al te veel moeite. Het eerste punt was binnen gehaald. En de stand was nu 1-1.

Krijn mocht tegen een `goeie jongen´ (Ernst was in ieder geval vol lof over hem). De eerste set bleek dit niet helemaal het geval te zijn. Krijn won met 21-10. Maar in de tweede set vocht Vincent terug en pakte hij de set met 17-21. De derde set was erg mooi om te zien. Beide spelers gaven mooie drops en plaatsten de shuttle goed. Krijn won uiteindelijk de derde set, met dank aan zijn goede conditie, met 21-14.

Melissa mocht tegen de jarige job van het team. Ze vroeg dan ook van te voren om een paar puntjes cadeau. Daar werd natuurlijk wel rekening mee gehouden. De stand was nu 3-1.

Michael moest tegen Emiel. De vorige keer verloor Michael van hem in een driesetter. En helaas was Emiel met hele mooie scherpe ballen weer net even te sterk en verloor Michael de tweede set net met 23-25.

Van Shanice werd niet anders verwacht dan wat ze ook deed. Ze won vrij eenvoudig. En het spel was binnen enkele ogenblikken weer afgelopen.

De stand was nu 4-2 voor Van der Hoeden|Mulder Almere.

Als laatste kwamen dan nog de mixen. De mix van Shanice en Rick werd vrij simpel gewonnen in twee sets. Bij Krijn en Melissa ging het anders. Want ondanks dat de eerste set vrij eenvoudig gewonnen werd, werd het in de tweede set spannend doordat het 23-21 werd.

Het eindigde voor Van der Hoeden|Mulder Almere in een mooie 6-2 overwinning.

Epiloog

Al met al staan we nu in de 1e klasse district, afdeling 1 op een eerste plek, met een paar punten voorsprong op de nummer 2, Swish, en een ruime voorsprong op de nummer 3, Zeemacht. Er is slechts een probleem; we moeten nog tegen beide teams, terwijl Swish verder alleen nog tegen de nummers 5 en 6 moet. Onze laatste twee speelweken zullen er dus om spannen. Met name onze laatste thuiswedstrijd tegen Swish, op zaterdag 16 januari om 19 uur, wordt een kraker. Bij dezen bent u allen uitgenodigd om ons dan aan te komen moedigen.

Onze eerstvolgende wedstrijd is tegen Hoornse BV, op zaterdag 9 januari. Op de heenweg wonnen we met 7-1, en misschien kunnen we dat nu verbeteren.

En hopelijk mogen we de komende drie wedstrijden gewoon op eigen kracht uitspelen.

Tot morgen op de nieuwjaarsreceptie!

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 02-01-2010 om 12:33 uur

  De verslagen hebben lang op zich laten wachten, maar mijn complimenten voor de lay-out en de inhoud!
  En nu toch het kampioenschap binnenhalen!

 2. Ernst op 03-01-2010 om 02:07 uur

  Echt een goed verslag, wij moesten er lang op wachten maar het resultaat is er.

 3. DannyP op 03-01-2010 om 21:42 uur

  Goed begin van het nieuwe jaar! Jammer dat de foto's van de schransende dames zijn mislukt. Toch? Veel succes de komende wedstrijden!

Reageer op dit bericht (“Hoe staat het met Van der Hoeden|Mulder Almere 9? ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)