Badminton Vereniging Almere

Almere op volle kracht bij JM Zeemacht

In sporthal “De Brug” vond dit weekend voor de 33e keer het Junior Mastertoernooi van de MSV Zeemacht in Den Helder plaats. In 1999 is dit een jeugdtoernooi geworden en in dat jaar werd onze eigen Yvonne Sie nog winnares in de categorie onder 11! Toernooileider Hans Tabeling heeft met zijn toernooicommissie weer een prachtig toernooi georganiseerd waar helaas slechts 69 spelers in de categorieën onder 11, 13, en 15 zich voor hadden ingeschreven. Normaal gesproken kent dit gezellige toernooi ca 120 inschrijvingen maar dit jaar viel het samen met de RJK ’s in Noord Brabant en Limburg en de door Swish georganiseerde Zaanse jeugdkampioenschappen. Desondanks kende dit Junior Mastertoernooi een sterke bezetting met kinderen van 18 verenigen waaronder Van Zijderveld, BV Almere, Duinwijck en diverse badminton academies/scholen.

BV Almere werd dit jaar vertegenwoordigd door Judith van Cruchten, Feng Groothuijse, Rosa Hondeman, Daan Kusters, Lisa van Stenus, Mark Verschoor en Ruben Wijnands. Van de Badmintonschool Almere waren ook nog Leroy de Calonne, Robert de Calonne, Maurice Paassen (allen BC Drachten) en Thomas Sibbald (Zeewally) naar de marinestad gekomen.
De almeerse kinderen waren buitengewoon succesvol en vielen dan ook volop in de prijzen. Vooral de prestatie van Lisa van Stenus met drie finale plaatsen mag er wezen maar ook Leroy de Calonne wist drie finales te halen waarvan hij er helaas geen één wist te winnen.

Judith van Cruchten werd in haar enkelspel eerste in haar poule en verloor vervolgens in de halve finale met 13 en 20 van de als derde geplaatste Dafne Linders. De mix met Thomas Sibbald ging helaas net verloren en in de tweede damesdubbelwedstrijd samen met Marit Willemsen stuitte ze weer op Dafne Linders dit keer met haar zus Madouc. De derde game ging net met 22-20 verloren van deze latere finalisten.

Feng Groothuijse heeft haar plaatsing als eerste in het enkelspel goed waargemaakt. Eenvoudig werd Feng poulewinnares en ook in de halve finale kende ze geen grote problemen. De mix werd samen Robert de Calonne verloren van Jasper Koppen en Fabienne van Affelen Van Saemsfoort. Eén van de sterkere mixduo’s onder 13.
In de damesdubbel werd Feng samen met Lisa van Stenus eerste door in drie games te winnen van de zusjes Linders. Zowel Lisa als Feng hadden de vermoeidheid nog in de benen omdat voorafgaand aan deze partij zij samen in de finale van het enkelspel tegenover elkaar stonden. De dames deden niets voor elkaar onder. De eerste game startte met een 7-1 voorsprong voor Feng waar Lisa zich goed van terug vocht naar een 21-17. De tweede game ging met 19 naar Feng die daarmee twee finales gewonnen had. Lisa mocht nog met haar mixpartner Daan Kusters aantreden in haar derde finale die door Lisa en Daan zeer goed gewonnen werd van Leroy de Calonne en Lisette Stam. In de halve finale hadden Lisa en Daan een zeer knappe overwinning geboekt op de al eerder genoemde Jasper en Fabienne. Met technisch hoogstaand spel en badmintonintelligentie werden Daan en Lisa de winnaars van de mix. Lisa werd voor BV Almere met twee eerste en één tweede plaats de winnaar van de dag.

Daan wist samen met Raul Verhallen (Duinwijck) ook de eerste plaats te veroveren door in tweeën te winnen van Leroy en Robert de Calonne. Zijn goede aanvallende spel in de mix en dubbel had Daan nog niet paraat in zijn single waar hij tweede in de poule werd.

In de enkelpoule had Rosa Hondeman geen gelukkige dag met drie verliespartijen. In de mix wist zij echter samen met Mark Verschoor de halve finale te halen en in de damesdubbel met Natalya vd Laan werd zelfs de finale gehaald. Deze ging helaas verloren tegen Duinwijckdames Tess van den Bos en Laura Vendrik maar pas na twee bijzonder spannende games.

Mark Verschoor werd tweede in zijn enkelpoule en knap eerste in het MD met dubbelbuurman Ruben Wijnands. In drie games werd gewonnen van Kris Dekker en Tim Merkens. Ruben was natuurlijk ook actief in de single waar hij pas in de halve finale verloor van de als tweede geplaatste Roy Mulder. De mixfinale ging samen met Natalya van der Laan verloren van Steef van Woning en Tess van de Bos.

Al met al dus een lang, sportief en vooral succesvol weekend voor alle Almere kids!

Uitslagen

VE13 1e Feng Groothuijse
VE13 2e Lisa van Stenus
ME13 2e Leroy de Calonne
ME13 3/4e Maurice Paassen
VD13 1e Feng Groothuijse
VD13 2e Lisa van Stenus
VD13 3/4e Judith van Cruchten/Marit Willemsen (BC Mix)
GD13 1e Lisa van Stenus/Daan Kusters
GD13 2e Leroy de Calonne/Lisette Stam (BV Nijenveen)
MD13 1e Daan Kusters/Raul Verhallen (Duinwijck)
MD13 2e Leroy de Calonne/Robert de Calonne
ME15 3/4e Ruben Wijnands
VD15 2e Rosa Hondeman/Natalya van der Laan (Van Zijderveld)
GD15 2e Ruben Wijnands/Natalya van der Laan
GD15 3/4e Rosa Hondeman/Mark Verschoor
MD15 1e Ruben Wijnands / Mark Verschoor

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 07-02-2010 om 22:26 uur

    Dat was dus volle kracht vooruit in de Martinehaven. Gefeliciteerd bekerwinnaars!

  2. Ernst op 07-02-2010 om 22:35 uur

    Namens het bestuur alle prijswinnaars van harte, overigens voor de net niet prijswinnaars er komt weer een JM toernooi aan. Lisa, heb je het weekend veel spinazie met sambal gegeten of zo???

  3. Patrick op 08-02-2010 om 09:01 uur

    Geweldige prestaties van de Almere kids! Gefeliciteerd iedereen.

Reageer op dit bericht (“Almere op volle kracht bij JM Zeemacht ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)