Badminton Vereniging Almere

Neemt The Flying Shuttle de plaats in van Culemborg?

Op BadmintonInfo wordt vermeld dat de Flying Shuttle '57 uit Bergen op Zoom door Badminton Nederland benaderd zou zijn om de opengevallen plek in de eredivisie, door het terugtrekken van BC Culemborg, in te nemen.

Het eerste team van de Bergen op Zoomse vereniging zette afgelopen seizoen al een uitmuntende prestatie neer door tweede te worden in de eerste divisie. De eventuele doorgang als promotiekandidaat - Forza Almere werd kampioen, maar mocht niet promoveren - werd door onduidelijke reglementen van Badminton Nederland toen geblokkeerd.

Mede door de personele problemen op het gebied van teamopstelling bij de club uit Culemborg lijkt het er dus alsnog van te komen. Voor Monique Broeke, al eerder getipt als speelster die in de eredivisie thuishoort, komt dit nieuws als geroepen: "Het is voor ons team een uitzonderlijke kans om tenminste een seizoen mee te draaien met de top." Realistisch over hun kansen zijn de spelers echter wel: "We zijn enthousiast, maar we zullen hard moeten werken voor handhaving", zo laat eerste heer Simon van opstal weten.

Vanuit het bestuur voegt voorzitter Wilfried Willemen toe: "Sportief gezien is het een kans om Bergen op Zoom op de badmintonkaart te zetten." Toch zijn er voor het spelen op landelijk niveau nog praktische overwegingen die de aandacht verdienen, zoals de financiële en organisatorische consequenties voor de club.

Reageer op dit bericht (“Neemt The Flying Shuttle de plaats in van Culemborg? ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)