Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Almere 15 juli 2010; finale dag

De laatste dag alweer van de International Youth Games Almere 2010. De dag waarin gestreden werd om de medailles! Het was uiteindelijk Aalborg die met de meeste gouden medailles terug gaan naar Denenmarken.

Vanuit de organisatie willen we Joke Renckens en Rob Deriga hartelijk danken voor jullie inzet als scheidsrechter gedurende deze laatste dag.

Jongens enkel

In de halve finale moest en de Almeerders Alex Vlaar en Ruben Wijnands het opnemen tegen de Denen Mads Pedersen en Frederik Aelestrup. Dat het een moeilijk zou worden werd vooraf al verwacht. Daar waar Alex en Rubben binnenkort 14 worden zijn de Denen al 16. Dat maakt wat kracht betreft veel uit. Met 21-13 21-11 was Mads te sterk voor Alex en Ruben verloor met 21-6 21-8 van Frederik. Een Deense finale dus.

Hoewel de score wel anders doet vermoeden was Frederik duidelijk de sterkste van de twee. Met goed en gecontroleerd spel won hij de finale met 21-18 21-16

Meisjes enkel

In de halve finale moest Sharon Brouwer tegen Matilda Nygren Strandberg (Vaxjö). Matilda speelt in de nationale jeugd selectie van Zweden en was, ondanks het goede spel van Sharon, duidelijk te sterk. Met 21-12 21-7 ging Matilda naar de finale. In deze finale kwam ze uit tegen Amy van Stenus (Almere). Tegen Louise Mortsensen (Aalborg) waren er weinig problemen voor Amy (21-14 21-7).

De finale zou spannend worden met kansen voor beide dames. Amy begon sterk en nam een kleine voorsprong. Matilda werkte dat gedurende de game was en ging er op het juiste moment overheen 21-19. Met twee wedstrijden meer in de benen bij Amy begon de vermoeidheid toe te slaan. Lang was het een gelijk opgaande strijd maar uiteindelijk was het Matilda die de game (21-17) en daarmee het goud pakte.

Jongens dubbel

Ook in de jongensdubbel stonden twee Deense en Almeerse koppels tegen over elkaar. Alex Vlaar / Ruben Wijnands gingen overtuigend van start en wonnen de eerste game met 21-10. In de tweede game dreigde nog een derde game maar met 21-19 werd dat voorkomen. In de andere halve finale stonden Rodney Spruijt / Mark Verschoor tegen Frederik Aelestrup / Mads Pedersen. Frederik en Mads hebben het hele toernooi al laten zien dat ze goed zijn en dat deden ze nu weer. Met 21-12 21-17 gaan ze naar de finale.

In de finale waren Frederik Aelestrup en Mads Pedersen duidelijk sterker dan Alex Vlaar en Ruben Wijnands. Met 21-12 21-11 ging het goud naar Aalborg.

Meisjes dubbel

In de halve finale mocht Priscilla Holthuis het samen met haar Zweedse partner Matilda Nygren Strandberg aantreden tegen de Denen Louise Mortsensen en Louise Pedersen. In de eerste game was het erg spannend maar met 22-20 ging de winst naar de Denen. In de tweede game ging de winst overtuigend (21-13) naar Priscilla en Matilda zodat een derde game de beslissing moest brengen. De Denen veranderde hierin iets van tactiek en het antwoord daarop moesten Priscilla / Matilda schuldig blijven; 21-13 voor de twee Denen. In de andere halve finale moesten Amy van Stenus en Laura Uivel aantreden tegen, wederom, een Deens koppel. De eerste game ging zeer voortvarend naar Amy / Laura 21-10. Wellicht iets te voorvarend, een onnodige dip zorgde ervoor dat de Denen de tweede game met 21-18 wonnen. In de derde game lieten Amy en Laura er geen misverstand over bestaan; 21-12 en dus een finale plaats.

De finale werd een zeer spannende partij met kansen voor beide koppels. Amy en Laura pakte duidelijk de eerste game met 21-13. Louise Mortsensen / Louise Pedersen hebben tijdens het toernooi al eerder laten zien zich in een wedstrijd te kunnen vechten. De tweede game was ontzettend spannend en met 20-22 pakte de beide Louise’s de game en dus een derde game. In de derde game stonden Amy en Laura constant een paar punten voor. Met 20-17 waren er 3 macthpoints. Puntje voor puntje knokte de twee Denen zich naar 20-20. Op het juiste moment waren de Almeerse dames weer bij de les en haalde de overwinning met 22-20 binnen. GOUD voor Almere!

Gemengd dubbel

Net als bij bijna alle andere onderdelen waren de halve finale weer een confrontatie tussen Almere en Aalborg. Het waren vooral de Deense heren, zoals ook bij de jongens enkel en dubbel, die het verschil maakte. Alex Vlaar en Amy van Stenus redde het niet tegen Mads Pedersen / Louise Pedersen. Voor Ruben Wijnands en Lisa van Stenus waren Frederik Aelestrup / Mette Jorgensen te sterk.

De Deense finale bracht uiteindelijk toch een verrassende winnaar op. Frederik Aelestrup ging voor drie keer goud. De eerste game pakte hij samen met Mette Jorgensen met 21-16. Concentratie verlies zorgde ervoor dat de tweede game naar Mads Pedersen / Louise Pedersen ging (22-20). In de laatste game van het toernooi kwam Frederik /Mette niet meer in hun ritme en zodoende ging het goud naar Mads / Louise.

Kijk voor alle uitslagen op toernooi.nl

Musical Jungle Book

Na de laatste wedstrijden en de prijsuitreiking ging de voltallig badmintongroep naar de musical Jungle Book. De cultuurgroepen uit de partnersteden (Aalborg, Haapsalu, Lancaster, Rendsburg, Vaxjö) hadden de drie voorgaande dagen hard geoefend om een schitterende uitvoering in de kunstlinie neer te zetten.

Sluitingsceremonie

Aan alles komt een eind dus ook aan de Youth Games Almere 2010. Met een opkomst per sport en een optreden werden de spelen afgesloten. De cultuurgroep uit Vaxjö gaf daarna buiten nog een voorstelling met vuur. Na de officiële gedeelte was er de afterparty.

Volgend jaar zijn de Youth Games in Aalborg.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 16-07-2010 om 19:43 uur

    Een mooie medailleoogst van onze spelers en ik feliciteer ze hier van harte mee!

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Almere 15 juli 2010; finale dag ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)