Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere en Duinwijck delen de punten

Spanning ten top in de Carltonzaal van Sportcomplex De Toekomstgroep. Vanaf het begin van de wedstrijd tot de laatste slag in de laatste game van de laatste mix. De 150 toeschouwers hebben zich bepaald niet verveeld tijdens dit heerlijk avondje badminton. Het werd uiteindelijk 4-4 en we zullen proberen iets van de spanning in deze wedstrijd weer te geven.

Saber Afif en Dave Khodabux maakten er een spannende mannendubbel van tegen Ruud Bosch en Koen Ridder. De eerste game ging gelijk op om uiteindelijk met 22-24 gewonnen te worden door de Haarlemmers. In de tweede game revancheerden Afif en Khodabux zich door deze te winnen met 21-15. Het verwachte spektakel in de derde game bleef echter uit. Bosch en Ridder draaiden op volle toeren en pakten met 8-21 de winst.

Yvonne Sie en Josephine Wentholt gingen meer dan uitstekend uit de vrouwendubbelstartblokken. Met 21-19 wonnen ze de eerste game van Selena Piek en Eva Krab. In de tweede game stond het Almeerse duo met 16-12 voor en toen sloegen ze vervolgens geen shuttle meer raak! Krab en Piek profiteerden daarvan en wonnen deze game alsnog met 18-21 om vervolgens ook de derde game met 14-21 in de zak te steken.

Patty Stolzenbach was duidelijk beter dan Akvile Stapuszityte in de damesenkel, want met 21-13 en 21-15 was de winst voor de als een intercity denderende Stolzenbach.

Stephan Branderhorst speelde in zijn mannensingle tegen de boomlange Jerry Natenstedt. Ga er maar eens aan beginnen om een plek op het veld te vinden waar de zeer gedreven Natenstedt niet bij kan. Maar het lukte Branderhorst met 21-13 in de eerste game. Maar Natenstedt pakte de tweede game met 17-21. Met werkelijk prachtige schijnslagen uit zijn technische arsenaal ging Branderhorst in de derde game met 21-13 over Natenstedt heen.

En dat betekende een 2-2 tussenstand in de wedstrijd.

Josephine Wentholt had het in haar vrouwensingle tegen Soraya de Visch Eijbergen alleen in de eerste game lastig (21-19). Maar in de tweede game was de goed spelende Wentholt haar tegenstandster met 21-15 ruim de baas.

Ondertussen speelde zich op 'court number two' een titanenstrijd af tussen Saber Afif en Koen Ridder. Afif had de eerste game met 21-9 gewonnen van Ridder, maar in de tweede game waren de zaken omgedraaid met 11-21 voor Ridder. De derde game was weer eens bloedstollend, ging gelijk op, maar Ridder trok met 18-21 aan het langste eind.

En met de tussenstand 3-3 kon er aan de mixen worden begonnen.

Jeroen van Moorst en Gita Cuntapay hadden het zwaar tegen Ruud Bosch en Eva Krab. Ze konden de verdediging van het Duinwijckduo onvoldoende breken en verloren de eerste game met 16-21. In de tweede game kwamen ze nog iets dichterbij met 18-21, maar de winst was voor Duinwijck.

De mix van Dave Khodabux en Yvonne Sie tegen het koningskoppel Jacco Arends en Selena Piek bracht alles wat sport, en badminton in het bijzonder, nu zo leuk maakt. Discussies over 'in of uit', een weifelende scheidsrechter, emotie bij de ouders van de spelers die het vanzelfsprekend beter weten, en de rest van het publiek op de banken.
Maar er werd dus ook gebadmintond en de eerste game ging naar Arends en Piek met 17-21. En in de tweede game toen niemand nog een eurocent gaf voor de winstkansen van Khodabux met Sie, het stond immers 6-14 voor Arends en Piek, voltrok zich het onwaarschijnlijke. Khodabux schoot met scherp, niet eens zo gek met zijn naam, en Sie plaatste als nooit te voren en met 23-21 was deze game alsnog voor Dekker Almere.
In de derde game was er aanvankelijk weer een grote voorsprong voor de Haarlemmers en op een gegeven moment stond er 15-19 op het scorebord. En weer knokten Buks en Sie zich terug naar 19-19. Vervolgens waren er matchpoints voor beide kanten, maar op 23-22 voor het Almeerse duo, verzilverden Khodabux en Sie hun winnende coupon! Een prachtige apotheose in de Carltonzaal van Sportcomplex De Toekomstgroep.

Het heerlijk avondje van de Sint moet nog komen, maar vooruitlopend daarop was er sprake van een heerlijk avondje badminton, dat onder leiding stond van de referee André de Wit met zijn secondanten Mariëlle Jacobi en Teun van der Laan.

De detailuitslagen

MD Khodabux+Afif - Bosch+Ridder 22-24 21-15 08-21 0-1
VD Wentholt+Sie - Krab+Piek 21-19 18-21 14-21 0-1
ME Branderhorst - Natenstedt 21-13 17-21 21-13 1-0
VE Wentholt - De Visch Eijbergen 21-19 21-15 1-0
VE Stolzenbach - Stapuszityte 21-13 21-15 1-0
ME Afif - Ridder 21-09 11-21 18-21 0-1
GD Khodabux+Sie - Arends+Piek 17-21 23-21 24-22 1-0
GD Van Moorst+Cuntapy - Bosch+Krab 16-21 18-21 0-1

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. John op 22-11-2010 om 12:45 uur

  Wederom weer een mooie badminton avond.

  4-4 kan ik goed mee leven.

  Gr John

 2. roland op 22-11-2010 om 15:12 uur

  Het was een swingende badmintonavond.
  Leuk om zoveel spanning en sensatie te zien.

  Het verslag van Henk is letterlijk overgenomen door de website van Duinwijck. Nou ja letterlijk. Er waren minimaal 150 toeschouwers en op de website van Duinwijck komen ze niet verder dan enkele tientallen.

  Tellen is ook een vak.

  Roland

 3. Otto op 22-11-2010 om 19:28 uur

  Helemaal mee eens Roland: tellen is inderdaad een vak..... schrijven blijkbaar ook |:(

 4. Robert Terpstra op 23-11-2010 om 11:54 uur

  Als je alle andere teams die thuis speelden dan komen we wel aan de 150 ja.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere en Duinwijck delen de punten ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)