Badminton Vereniging Almere

Verslag en foto's Pepernotentoernooi 2010

Voorafgaand aan het afgelopen Sinterklaasweekeinde is op vrijdag 3 december weer het traditionele Pepernotentoernooi verspeeld. Ruim zestig jeugdspelers hadden zich aangemeld voor het gezelligste toernooi van het jaar.

Vol verwachting klopte het badmintonhart van vooral de beginnende jeugdspelers die massaal waren vertegenwoordigd. En het inmiddels beproefde concept zorgde ervoor dat ze volop aan hun trekken kwamen. Afgetrapt werd er met een gezamenlijke warming-up, ditmaal enthousiast verzorgd door Emmy Vlaar. Het uitvallen van het licht leek de warming-up ruw te onderbreken. Nadat het gegil van de jeugdspelers en ouders enigszins was afgenomen en het licht weer aansprong bleek dat er vijf sportieve Zwarte Pieten de zaal ingestormd waren die nog even het staartje van de warming-up meepikten.

Foto's Pepernotentoernooi

Met dank aan de hulpouders werden de spelers op de banen op weg geholpen. Zeker als je nog maar net begonnen bent met badminton is het best lastig om in de spanning van een echte wedstrijd de shuttle, de lijnen, je partner en de puntentelling in de gaten te houden. Bij toerbeurten mocht een complete baan met de aldaar ingedeelde spelers naar de kantine waar het drinken al klaarstond en er tijd was om de uitgedeelde pepernoten te verorberen. Ook het onderdeel daken lopen en pakjes in de schoorsteen gooien werd druk bezocht. Ook bleken sommige Zwarte Pieten onverwachte aanleg te hebben voor het spelletje.

Een gezelligheidstoernooi met louter winnaars wordt natuurlijk in stijl afgesloten. De laatste taak voor de overal aanwezige Zwarte Pieten was het verrichten van de prijsuitreiking. Er waren prijzen voor de winnaars van de kleurwedstrijd, grote chocoladeletters voor de uiteindelijke winnaars per baan en bijna net zulke grote letters voor alle deelnemers en helpers. De meer dan tevreden gezichten van de deelnemers toonden aan dat ook deze editie weer een groot succes was. Bekijk ook een foto impressie van het Pepernotentoernooi.

Tot slot de complimenten weer voor de dames van de activiteitencommissie. Ook de hulp van de vele ouders bij de banen en achter de bar werd bijzonder gewaardeerd want ook dat maakt het mogelijk een dergelijk toernooi te organiseren. Volgend jaar is er weer een Pepernotentoernooi en we hopen

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Paula op 16-12-2010 om 16:18 uur

    Zowel het geschreven stukje als de foto's zijn TOP Eddy! Bedankt namens de activiteitencommissie.

Reageer op dit bericht (“Verslag en foto's Pepernotentoernooi 2010 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)