Badminton Vereniging Almere

Cindy, Yu-Mei, Timo en Roel zijn kampioen!

Aan de lange lijst met BVA kampioensteams kan ook de J8 worden toegevoegd die kampioen geworden zijn in de U13 afdeling 4. Afgelopen weekeinde werd de competitie in stijl afgesloten met een 1-7 overwinning uit op de J3 van Weesp, waarna het al weken lonkende kampioenschap definitief gevierd kon worden.

Zoals al eerder gezegd is dit team qua leeftijd gemiddeld genomen met afstand het jongste BVA team. Bij de start van de competitie lag de gemiddelde leeftijd op 9 jaar en een ruime maand. Ook qua lengte steken ze met kop en schouders onder alle andere teams uit, alhoewel we dit niet tot op de centimeter hebben nagemeten.

Net als bij de meeste BVA jeugdteams was ook de poule van de J8 bij aanvang niet gevuld met acht teams, maar met slechts zes. Toen na een paar speelrondes de J3 van Amsterdam zich moest terugtrekken konden er slechts acht wedstrijden gespeeld worden. Maar in die acht wedstrijden hebben onze youngsters duidelijk laten zien dat er geen twijfel bestond over wie het sterkste team was in deze poule. Niet alleen bleven ze alle wedstrijden ongeslagen, zelfs een gelijkspel stonden ze niet toe.

Prima prestatie dus als team en met 53 punten van de maximaal 64 is het geen verbazing dat ook de individuele rapportcijfers dusdanig zijn dat alle spelers hoge ogen gooien in de Qontent Cup. Met zijn vieren kijken ze alweer uit naar de regiokampioenschappen over twee weken. Plezier op en naast de baan, gecombineerd met een fikse hoeveelheid training en de nodige inzet tijdens de wedstrijden maken dit een echt team. Vorig seizoen als team onder elf, dit seizoen onder dertien en wie weet wat het nieuwe seizoen brengt?

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Mostert op 31-01-2011 om 22:20 uur

  Leuk hé, KAMPIOEN worden. Gefeliciteerd jullie allemaal

 2. Paula op 01-02-2011 om 19:10 uur

  Gefeliciteerd hoor! Wat een kanjers!
  Dus dit wordt misschien wel volgend jaar de nieuwe J1 :)

 3. Henk Staats op 01-02-2011 om 19:28 uur

  De stekelbaarzen worden van harte gefeliciteerd!

 4. Jolanda op 02-02-2011 om 10:42 uur

  Gefeliciteerd Roel, Timo, Cindy en Yu-Mei!
  GEWELDIG GEDAAN!!!

 5. Jolanda op 02-02-2011 om 10:43 uur

  Roel en Timo hebben ook regelmatig bij team J9 ingevallen en hebben ook dáár hun mannetje gestaan! Bedankt jongens!

Reageer op dit bericht (“Cindy, Yu-Mei, Timo en Roel zijn kampioen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)