Badminton Vereniging Almere

Slot JM circuit in de Wolstad

Uiteraard stond afgelopen zondag op sportief gebied volledig in het teken van de climax in de eredivisie maar in Tilburg werd voor de jeugdspelers ook nog een Junior Master toernooi afgewerkt. De Wolstad was de laatste speelplaats in het volle JM circuit van dit seizoen dus trok ook nu weer, weliswaar een wat kleinere, Almeerse karavaan naar mijn eigen geboortegrond van deze ‘kruikenzeikers’ (gewoon even Google-en voor de betekenis hiervan)

De 13e en laatste JM speelronde was verplicht voor een aantal badmintonscholen die dan ook ruim vertegenwoordigd waren. Ook onze Zuiderburen waren met een behoorlijk grote én sterke afvaardiging naar Tilburg getogen om te strijden voor de hoogste plaatsen. In een werkelijk prachtige sporthal konden we zaterdag en zondag weer genieten van mooie en spannende partijen. Hoewel het brandalarm zaterdagochtend aardig roet in het eten dreigde te gooien konden na een uur oponthoud alle wedstrijden van die dag toch gespeeld worden op de 21 banen.

Uit Almere dit keer alleen vertegenwoordigers in de U15 en U17 klassen die, zoals altijd, de badmintonarena vol overgave betraden en ook nu weer de nodige successen boekten.

In de U15 wist Rosa Hondeman zowel het damesenkel als de damesdubbel met Naomi Rensink op haar naam te zetten. In beide gevallen was België de te kloppen tegenstander en die waren niet makkelijk te verslaan. In haar enkel moest er zelfs een 3e game aan te pas komen.

Naomi Rensink stond ook in de finale van de mix met vaste partner Quint Top. Opnieuw een Belgisch duo tegenover onze spelers waarbij laatstgenoemden dit keer de winst pakten, ook nu weer in 3 games.

Een ander gelegenheidsduo bij de U15, Koen Odijk en weer Quint, wist ook de finale van de herendubbel te halen. In een zeer spannende slotfase waren het de tegenstanders. Koen Baan en Jonathan Velder, die de wedstrijd met 23-21 in hun voordeel beslisten.

Quint had een hattrick wat finales betreft en trof in zijn enkelfinale Sven Karsenbarg als tegenstander. Het zat Quint niet mee die zondag en moest helaas ook in Sven zijn meerdere erkennen en moest dus met 3 2e plaatsen genoegen nemen. Voorwaar nog steeds een prachtige prestatie!

Hieronder alle uitslagen op een rij.

ME15 1 Rosa Hondeman
MD15 1 Rosa Hondeman/Naomi Rensink
MD15 3/4 Judith van Cruchten+Fabienne van Affelen van Saemsfoort (Van Zijderveld)
JD15 2 Koen Odijk+Quint Top
GD15 2 Naomi Rensink+Quint Top
GD15 3/4 Judith van Cruchten+Koen Odijk
JE15 2 Quint Top
ME17 3 Laura Uivel

Aan het eind van dit seizoen kan dan ook weer de eindstand in het JM circuit worden opgemaakt waarbij de nodige Almere spelers tot de beste 11 behoren van hun categorie die worden uitgenodigd voor de JM finale op 4 juni in Wijchen. De complete ranglijst is terug te vinden op <www.badminton.nl> onder Uitslagen.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ernst op 21-05-2011 om 09:20 uur

    He Patrick, leuk stukje. Je zou zeggen zeggen driemaal is scheepsrecht!!!!
    Alle prijswinnaars van harte.
    gr,
    Ernst

Reageer op dit bericht (“Slot JM circuit in de Wolstad ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)