Badminton Vereniging Almere

Dag drie Champions League 2012: spannender kan het haast niet!

Op de laatste en beslissende dag van de strijd om de BVA Champions League 2012 zijn uiteindelijk de prijzen verdeeld. Maar niet nadat de spelers er met zijn allen een ongekend spannende dag van hebben gemaakt. Later deze week komen de leukste foto’s nog in een heuse galerij op de site. Eerst het verslag van dag drie.

27-27, 27-28, 28-28, 29-28, 29-29, 30-29!

Alle Champions League spelers waren weer keurig op tijd aanwezig om dag drie afgetrapt te zien worden door BVA jeugdtrainer Thomas van Cruchten. En dat ze er weer zin in hadden, werd al snel duidelijk. Moest de driesetter, die de eerste dag pas na 30-28 voor de beslissing zorgde, nog apart vermeld worden, dergelijke uitslagen waren deze laatste speeldag bijna normaal te noemen.

Op welk moment van de dag je ook rondkeek in de zaal, de scoreborden lieten bijna overal gelijkopgaande scores zien. Spanning volop dus, waarbij de nipte overwinning vaak ook enthousiast door supporters, begeleiders en teamgenoten werd gevierd. Vanwege al die spannende wedstrijden, waren veel wedstrijden pas ruim na enen uur klaar. De laatste shuttle werd zo tegen kwart voor twee geslagen.

Na het verzamelen en verwerken van alle uitslagen was het de hoogste tijd dus voor de prijsuitreiking die om twee uur plaatsvond. De term ‘vol verwachting’ was zeker op zijn plaats als je de uitdrukking op de gezichten alle spelers zag. In een grote kring zaten ze in spanning op de grond te wachten op de bekendmaking van de einduitslag door Emmy Vlaar.

In afwachting van….

Allereerst was daar de uitslag van de kleurwedstrijd. Welk team had de mooiste teamposter gemaakt? Twee dingen waren al snel duidelijk, de strijd was hier minder spannend dan bij de badmintonwedstrijden en niet ieder team had er net zo hard aan gewerkt als dat op de baan gebeurde. Team zes van BV Almere bleek hier echter de overtuigende winnaar te zijn, wat beloond werd met een mooie bidon en zak chips.

De einduitslag van de badmintonwedstrijden gaf hetzelfde beeld als in de zaal te zien. Het lag heel dicht bij elkaar. De uiteindelijke winnaars hadden net zoveel punten gescoord als de nummers twee, maar bleken net wat minder games tegen gekregen te hebben. De bekers voor de eerste plaats gingen naar BV Almere vier. Gefeliciteerd!

Team Almere-4, de trotse prijswinnaars Alexander, Charlotte, Dina, Davey en Joeri.

De tweede plaats was voor het gecombineerde team Zeeburg/Almere met de heren van Zeeburg Ate en Nuri, aangevuld met de Almeerse dames Loes en Jo-Elle. Zoals terecht werd benadrukt, bij een competitie met een dergelijke opzet is eigenlijk iedereen een winnaar. Dit werd gesymboliseerd door het uitdelen van een mooie Champions League medaille.

De organisatie kan terugkijken op wederom een bijzonder geslaagde editie van de Champions League. En ook volgend jaar zal de BVA weer een nieuwe ronde Champions League organiseren, zodat beginnende badmintonner(tje)s in een ontspannen sfeer kunnen kennismaken met het spelen van competitiewedstrijden. Hopelijk zijn de deelnemende verenigingen van buiten Almere dan ook weer van de partij!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Bch op 13-03-2012 om 19:21 uur

    Complimenten!!!

    Was super geregeld, erg gezellig en de kids vonden het gewieldig!

Reageer op dit bericht (“Dag drie Champions League 2012: spannender kan het haast niet! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)