Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Rendsburg 2012; het enkelspel

Op de eerste dag van de International Youth Games 2012 staan de enkelspelen op het programma. Er zal gespeeld worden in twee groepen; de M klasse met daarin Alex, Daan, Feng, Judith, Koen, Mark, Natalya, Shannen, Ruben, en Thomas. In de A klasse spelen Daphne, Isis, Jasper en Mickey.

De wekker ging vandaag om 7.30 uur en ondanks dat sommige denken de hele nacht wakker te zijn geweest, konden de meeste redelijk slapen. Een grotere uitdaging was het ontbijt. Met slechts één uitgiftepunt was de wachttijd 45 minuten. Ook een douche is geen onverdeeld genoegen op de Herderschule; hier geen wachttijden……er is namelijk alleen koud water! Puntjes ter verbetering zullen we maar zeggen.

Wedstrijden jongens klasse M

In poule A had Koen Odijk niet echt een gelukkige loting. Met Alex Vlaar en de sterkste Deen, Frederik Bjergen was een derde plaats het hoogst haalbare. Deze pakte hij dan ook overtuigend. Voor Alex was de partij tegen Frederik er één van hard werken. Uiteindelijk won Alex met 21-17 21-17 en werd de eerste plaats in de poule behaald.

In poule B was Ruben Wijnands onze troef. Soeverein won hij zijn partijen waarbij hij zich in de wedstrijd tegen de Engelsman Robert Dunstan zelfs gallery play kon permitteren.

In poule C waren Mark Verschoor en Daan Kusters de Almeerse troeven. Als je over een ongelukkige loting kan praten, geldt dat zeker voor Daan. Naast de strijd tegen Mark moest er gespeeld worden tegen de sterkste Duitser, Bjarne Geiss, en de één na sterkste Deen, Jacob Frandsen. Hierbij was het opvallend dat Daan het zijn tegenstanders vooral in de eerste game het vuur aan de schenen legde. Zowel Bjarne (17-21) en Jacob (21-23) moesten alle zeilen bij zetten om de eerste game te winnen. Mark speelde een uitstekende partij tegen beide spelers waarbij hij van de Deen won en van Bjarne verloor. Met een tweede plaats wacht toch een kwartfinale tegen Alex Vlaar.

In poule D mocht Thomas Sibbald aantreden tegen een andere sterke Duitser, Torge Bauer. Torge is net als Bjarne een selectiespeler. De eerste game had Thomas te veel ontzag voor Torge. Nadat hij dat van zich had afgeschud ontstond er een hele mooie wedstrijd welke uiteindelijk nipt door Thomas werd gewonnen. Dit was misschien wel de mooiste partij uit de poulewedstrijden.

De nummers 1+2 van de poule waren geplaatst voor de kwart finale. Hierin moest Alex het opnemen tegen Mark. Hoewel Alex het in twee games won was het zeker geen makkelijk wedstrijd. Alex moest er vol voor gaan om met 22-20 21-19 te winnen. In de halve finale wacht nu Thomas Sibbald. Thomas won zijn kwart finale redelijk makkelijk van de Deen Kristian Haun 21-15 21-13.

In de andere halve finale zal Ruben Wijnands moeten spelen tegen Bjarne Geiss. Ruben bereikte de halve finale door te winnen van Torge Bauer. Torge heeft een energie vretend spel en de partij tegen Thomas zat toch nog wel in zijn benen. Technisch en tactisch is Ruben al beter en als dat dan niet meer gecompenseerd kan worden door inzet win je met 21-12 21-12. Een mooie en fraaie overwining.

Halve finale jongens klasse M (vrijdag)

Alex Vlaar – Thomas Sibbald

Bjarne Geiss – Ruben Wijnands

Wedstrijden jongens klasse A

In de jongens klasse A spelen namens Almere Mickey IJzer en Jasper Ramaekers. In groep C had Jasper twee wedstrijden welke hij redelijk eenvoudig won. Gemiddeld kwamen de tegenstanders niet boven de 10 punten per game. In de laatste wedstrijd was Tobias Lund uit Aalborg de tegenstander. Het was al zeker dat Jasper naar de kwart finale zou gaan, alleen zou dat als groepswinnaar zijn of als de nummer twee. Het was uiteindelijk Tobias welke in twee games (21-18 en 21-15) won en zich daarmee als groepswinnaar zou plaatsen voor de kwartfinale.

In groep D mocht Mickey spelen tegen een Deen, Mark Randrup en een Duitser Bastin Winkel. Dat Mickey het niet redde lag zeker niet aan zijn inzet. Helaas geen kwart finale voor Mickey.

In de kwart finale moest Jasper spelen tegen Mads Brinkhol uit Aalborg. Mads speelde net wat slimmer en Jasper had moeite een antwoord te vinden. Het was vooral de crossverdediging waar Jasper lange tijd geen antwoord op had. Net nadat hij de sleutel leek gevonden te hebben was de wedstrijd afgelopen 11-21 17-21.

Wedstrijden meisjes klasse M

In de meisjes klasse A werden de vier Almeerse dames verdeeld over drie groepen. In groep A zaten Feng Groothuijse en Shannen Sowikromo bij elkaar. Feng was duidelijk de sterkste van de groep. Met drie duidelijke overwinningen plaatste Feng zich meteen voor de halve finale. Shannen won duidelijk van de Engelse Olivia Shaw maar moest ook haar meerdere erkennen in Maiken Buje (Aalborg).

In groep B had Judith van Cruchten een makkelijke eerste wedstrijd tegen Ella Michell (Lancaster). Hoe anders zou het worden tegen Emilie Aalestrup (Aalborg). De eerste game was duidelijk voor de Deense. Met een gewijzigd strijdplan won Judith echter nog overtuigender de tweede game. Een derde game moest derhalve de beslissing brengen. Hierin was de start duidelijk voor de Deense en de verkregen voorsprong werd tot de eindstreep geconsolideerd. Ondanks deze nederlaag een kwartfinale voor Judith.

In groep C was de nummer 2 van de Youth Games 2011 de favoriet (Mathilde Bjergen, Aalborg) en ze maakte die favoriete rol ook waar. Alle dames werden met twee games bedankt voor hun inzet. De sleutelwedstrijd hier was die van Natalya van der Laan en Simone Eriksen (Aalborg). In de eerste game nam Simone duidelijk het heft in handen en die won ze dan ook verdiend. De tweede game leek dezelfde kant op te gaan maar daar dacht Natalya toch anders over. Met de nodige inspanning won Natalya de game en daarmee brak ze Simone. Een kwart finale toch gevolg.

In de kwart finale moest een broederstrijd tussen Natalya en Judith het gaan uitmaken wie er in de halve finale tegen Feng zou moeten spelen. Een Almeerse in de finale is dus al een feit! Natalya maakte het Judith zeker moeilijk maar op de beslissende momenten was Judith net wat vaster en slimmer. Met 21-15 21-16 werd Feng de volgende tegenstander. Wedstrijden tussen Feng en Judith zijn altijd bijzondere wedstrijden door hun verschil in speelstijl. Het meer werkbadminton van Feng tegen de meer op techniek spelende Judith. Vandaag was Feng duidelijk de baas; in twee games 21-14 en 21-13 werd er gewonnen en vrijdag staat nu de finale tegen Mathilde Bjergen op het programma. Voor Judith rest de strijd om het brons.

Meisjes klasse M (vrijdag)

Finale: Feng Groothuijse – Mathilde Bjergen (Aalborg)

3/4 plaats: Judith van Cruchten – Emilie Aalestrup (Aalborg)

Wedstrijden meisjes klasse A

In groep C van de meisjes klasse A had Daphe Roos een zeer moeilijke eerste game tegen Francine Helmann uit Rathenow (Duitsland). Met wisselende kansen voor beide dames leek Francine aan het langste eind te trekken. Met een uiterste krachtinspanning keerde Daphne het tij en won ze de game met 24-22 en hiermee was meteen het kaarsje uit bij Francine. De tweede game werd meteen opgegeven en dus niet meer gespeeld. De partij tegen Camilla Balle uit Aalborg was ook niet makkelijk maar Daphne won toch wel duidelijk en plaatste zich ermee voor de kwart finale.

In groep D verloor Isis Luttik haar eerste partij van Sara Rösenörn (Aalborg). Aan de overwinning van Sara viel niets aan te merken en dus moest de volgende partij gewonnen worden om de kwartfinale te bereiken. Dit deed Isis voortvarend, waarbij ze het alleen in de tweede game moeilijk had.

In de kwart finale moest Daphne Roos spelen tegen Clarissa Behrendt (Rendsburg). Daphe won deze partij in twee games (24-22 23-21) en dat was maar goed ook. Met de nodige spierpijn kan Daphne zich opmaken voor de halve finale. In deze halve finale speelt ze tegen Louise Jacobsen (Aalborg). Deze won haar kwart finale van Isis Luttuk met 21-18 21-12.

Meisjes klasse A (vrijdag)

Halve finale: Daphe Roos – Louise Jacobsen (Aalborg)

Ook burgemeester Annemarie Jorritsma is aanwezig bij de Youth Games.

Openingsceremonie

Bij de Youth Games hoort een openingsceremonie. De opbouw is altijd wel gelijk. Wat formele toespraken van de organisatie en burgemeester, het afleggen van de eed en het ontsteken van de vlam zijn de vast elementen. Daar omheen zit was entertainment. Rendsburg had er o.a. voor gekozen om met bollen wol een web van vriendschap en verbintenis te creëren.

Avondeten

Na de opening gingen we met z’n allen naar restaurant Hauptwache voor het avondeten. De keuze was pizza, macaroni of een salade. Het smaakte iedereen uitstekend. Na het eten was iedereen vrij en kon met zich vermaken op de Herderschule of in de stad.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. pascal op 25-07-2012 om 14:25 uur

  met bollen wol een web van vriendschap en verbintenis creeren...komt me vaag bekend voor....deden wij dat ook niet hier in almere zo'n 10 jaar geleden? :)

 2. Henk Staats op 25-07-2012 om 15:29 uur

  Mooie resultaten en veel succes vrijdag in de halve finales en de finales!

 3. Henk Staats op 25-07-2012 om 15:47 uur

  Beste Pascal,

  Dat heet door de wol geverfd :)

 4. Paula Wijnands op 25-07-2012 om 21:14 uur

  Leuk om te lezen dat ze het zo goed doen (en hopelijk ook blijven doen!) Toppers zijn het!

 5. Esther op 28-07-2012 om 01:13 uur

  Inderdaad, die bollen wol klinken bekend!
  Goed gedaan, toppers!

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Rendsburg 2012; het enkelspel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)