Badminton Vereniging Almere

Carlton Almere-5 tegen TFS Barendrecht 3

Het is toch wel bijzonder dat zoveel supporters hun zaterdagavond hebben opgeofferd om onze partijen te aanschouwen. Terwijl we over de baan vlogen en de klappers van de week aan onze tegenstanders presenteerden vroegen wij ons af waarom zij ons van bijnamen hadden voorzien: “Dave”(the Buks?) “Vonnie”? “Steph”?

Carlton

Youngster Ruben begon onverschrokken aan de dubbel met de oudgediende Walter in de achtervolging. Het koppel is redelijk op elkaar ingespeeld en kon de eerste set tegen Herman en Ruben in hun voordeel beslechten. In de tweede set reden de heren tot net voor de finisch in het wiel van de tegenstander, maar na de eindsprint waren ze toch als eerste geëindigd. 21-16 en 22-20

De dames Michele en Shanice hadden geen partij aan de tegenstanders Dewi en Miranda. De geoliede machine won de eerste set ogenschijnlijk simpel met 21-12. Op de break van de tweede set keken onze dames tegen een fikse achterstand aan (6-11). De dames kwamen bij de 15 weer langszij en wisten de pot in tweeën te te winnen met een stand van 21-19.

Hip als we zijn werden alle standen naar teamie Jeffrey verzonden via een group chat op whatsapp. Van de vier heren dat ons team rijk is, kwamen er weer drie in actie. Jeffrey vond een achtenulletje wel een home made pie waard, dus we gingen voor goud!

Mijn single stond op het punt te beginnen. Het is alweer twee jaar geleden dat ik in dezelfde hal gruwelijk door mijn enkel ging. Michele en Shanice hadden via een old fashion “paper-scissors-rock” bepaald dat ik als eerste heer mocht aantreden. Bummer dude, aan de bak! Maar de gegner had meer moeite met zichzelf en de hal dat een hoge service soms al goed was voor een punt. Toch leek het op papier nog spannend in de eerste set: 21-18. In de tweede set wist Erik zich geen raad meer en sloeg, zoals hij zelf luid uitschreeuwde, bijna alles mis. Voor mijn eigendunk houd ik het er maar op dat het allemaal forced errors waren. Set twee: 21-13.

Rianne had een lastige pot tegen Dewi. Een technische speler, maar een mindere loper. Verrast verloor Rianne de eerste set met 15-21. Set twee was blijkens de uitslag van 21-19 geen makkie. In de derde set was het tij voorgoed gekeerd en won Rianne met 21-15.

Jayme had moeite met de routinier Herman. Jayme kreeg de ballen niet achterin waardoor Herman kon scoren met zijn knallers. Het ging lang gelijk op, maar Jayme haalde de eerste set binnen met 26-24. En over knallen gesproken, Jayme heeft ze ook! Het klonk zo hard dat al het publiek in de zaal zich om zijn veld manifesteerde. Ze stonden nog net niet op de baan om de stand van het bord te lezen. Het bleef ongekend spannend, maar toch wist Jayme een driesetter te voorkomen: 21-19.

Michele heeft een backhand! Ik blijf het bijzonder vinden omdat ik weinig dames (respect ladies) een goede diepe backhand zie slaan. Tegen Tjitske bleek een goede backhand niet voldoende. Er was meer nodig, drie sets bijvoorbeeld. Maar met 17-21, 21-18 en 21-19 was de zege weer bijgeschreven en maakte we ons op voor de welverdiende taart.

De mix van Jayme en Shanice moest de bodem van de taart verstevigen in hun mix tegen Mirande en Erik. Erik was nog even boos als in zijn single, dus daar kon Almere van profiteren. De eerste set werd dan ook eenvoudig binnengehaald met 21-13. Als een slag op de donder veranderde de speelwijze van het almeerse koppel, resulterende in verlies met 16-21 en 14-21.

De mix van Ruben en Rianne had de slagroom op de taart moeten zijn. Dit keer geen taart maar alleen de slagroom. De zeer sterke mix verslond de tegenstanders Ruben en Tjitske met 21-12 en 21-16.

Jeffrey is nog in dubio of hij een taart gaat bakken, 7-1 is ook een keurige uitslag die in de poule nog niet geëvenaard of verbeterd is, dus wij vinden het minstens een tom pouce waard. Oow, en achteraf bleek dat er nog een BVAlmere team tegen Barendrecht speelde. Die zullen wel gedacht hebben dat de supporters voor hen kwamen ;-)

Ps, het team staat nu op de tweede plek in de poule met evenveel wedstrijdpunten als de koploper AMOR.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Jeffrey op 25-09-2012 om 10:47 uur

    Leuk stukje Walter!

  2. Ernst op 25-09-2012 om 10:59 uur

    Moet je echt vaker doen, leuk en "modern" stuk.

Reageer op dit bericht (“Carlton Almere-5 tegen TFS Barendrecht 3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)