Badminton Vereniging Almere

Badminton Performance in Denemarken 2

Op de 2e dag van de Danish Junio Cup haalden Cheryl met Kirsten U19 een kwartfinale in de damesdubbel. Ze verloren echter in twee games van Jenny Moore en Victoria Williams. Helaas net geen halve finale voor deze supermeiden.

In de 'meidenhal' moesten Anne en Imke U17 de Nederlandse leeuwin vertegenwoordigen, met hulp van interim coach Jayme van Elten. Anne en Imke verloren allebei hun single tegen geplaatste speelsters. De dubbel werd wel gewonnen tot ze in de 3e ronde verloren van een sterk Deens koppel.

De gemengd dubbel van Anne en Lennart werd in de 2e ronde verloren net als Alex en Imke. Het waren allebei spannende wedstrijden, maar aan het eind van een 3e game net ongelukkig.

De herenenkels van Alex, Ruben en Lennart werden allen in de 1e ronde verloren. Lennart verloor van Maxim Arnalsteen. Lennart probeerde van alles maar onze zuidervriend had bijna overal wel een antwoord op.
Ruben verloor van de 2e geplaatste Deen Estrup. Als een echte Nederlandse leeuw werd Estrup af en toe gek van het goede spel van Ruben. In de 2e game werd het nog heel close tm verlies met 21-19. Alex moest tegen een van de favorieten, Max Weisskirchen. In een heroisch gevecht won Max van Alex in een derde game met 21-18. Een zeer hoogstaande wedstrijd met net geen winst voor Alex.

De herendubbels werden fantastische wedstrijden.

Eerst wonnen Alex en Ruben in twee games van de Engelsen Sean Vendy en Ben Lane (21-19 en 21-18). De Engelsen waren laatst finalisten van de 6-Nations U17!
Daarna waren de Denen aan de beurt om op hun broek te krijgen van onze Nederlandse jongens. Tegen Fredrik Tang en Thomas Jensen werd het 24-22 en 21-18.
In de kwart finale waren twee Deense bomen (ze waren minimaal 2 meter lang) het volgende slachtoffer van de dadendrang van Alex en Ruben. In werkelijke trhiller wonnen Alex en Ruben met 26-24 en 21-17. Resultaat twee gebroken rackets van de Denen na afloop en een halve finaleplaats voor Alex en Ruben.

Resultaat morgen, zondag dus, een halve finalewedstrijd tegen ook sterke Denen: Antonsen en Enghoj die in de andere kwartfinale in drie games van de Finnen Toi en Luong wonnen.

Reageer op dit bericht (“Badminton Performance in Denemarken 2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)