Badminton Vereniging Almere

Schijndel uit, altijd lastig. Toch 7-1 winst voor Carlton Almere-2

Ze zeggen wel eens “oefening baart kunst”, maar dat gaat niet in alle gevallen op. Voor Ghislain Soselisa blijft de ochtend een zwaar moment, zeker na een avondje stappen met andere clubgenoten. Om 10 uur werden Ghislain, Dion (een van die andere clubgenoten van de beruchte avond) en ik bij mij thuis opgehaald door zuslief Sanne om vervolgens met de Berkelbus te verzamelen bij de sporthal. Daar waren wij iets te laat omdat er toch echt nog even wat moest worden gegeten en de tosti’s niet sneller klaar waren.

Carlton

Eenmaal bij de sporthal waren daar vedette Monique Slaman, toptalent Manon Sibbald en opa Jeroen ‘aap’ van Moorst op ons aan het wachten en konden we naar de wedstrijd in Schijndel vertrekken. Helaas moest Yvonne ‘Bambi’ Hoogland op het laatste moment afzeggen wegens ziekte. Wij wensen haar beterschap. Onderweg waren we er snel achter. De uitwedstrijden blijven ver weg. Ongeveer op de helft begonnen de vragen al te komen: “Hoelang moeten we nog?”. Voordat we bij de sporthal aankwamen bleek alweer dat je een aap niet te lang in een kooi moet houden. Bokito was een lieverdje vergeleken met Jeroen in een kleine ruimte op de achterbank zonder bananen. Gelukkig waren Manon en Monique bij hem om hem te temmen. Om 12 uur was het dan zover. De wedstrijd. Ik zal u niet vermoeien met alle uitslagen. De eindstand: 1-7 voor Almere team 2. De opmerkelijke zaken die ik u niet wil onthouden.

Van Moorst verliest zijn singel voor het eerst dit seizoen tegen een geduchte aziatische tegenstander. Zou dit te maken hebben met de verspilde energie op de achterbank? Hij heeft ons in ieder geval belooft bij de return chinese kippensoep van zijn tegenstander te maken. Hij is aan zijn woorden te horen tot op het bot gemotiveerd. Echter eerst zien en dan geloven.

Soselisa heeft alles heel gehouden, niet eens een kreet gehoord. Misschien leert hij toch van zijn foutjes, want er was voldoende glas aanwezig in deze hal.

Monique Slaman luistert maar al te goed naar teamcoach en opa Jeroen en houdt tegenwoordig ook een worstje voor in een wedstrijd. Zowel de eerste als tweede set van de singel moesten na een achterstand worden gewonnen. Daarin sloeg de tweede set de kroon. Met een achterstand van 16-9 deze toch nog winnen en de wedstrijd naar je toetrekken is toch echt “een worstje voorhouden”.

Na een korte wedstrijd van nog geen 2,5 uur konden we met een goed gevoel onder douche gaan staan. Een goed gevoel wat betreft het resultaat en nog steeds koploper van deze poule in de 1e divisie.

Daarbij wil ik ook iedereen gelijk uitnodigen om volgende week te komen kijken op zaterdagavond. Carlton Almere-2 speelt dan namelijk tegen de verrassende nummer 2 uit de poule Amersfoort. Om een goed resultaat neer te zetten kunnen we alle support gebruiken, wij zijn in ieder geval klaar voor de strijd om dit keer een directe concurrent te laten zien waarom wij bovenaan staan. Overigens is het volgende weekend een dubbel weekend. Dat betekent extra zwaar. Zondag is er nog een uitwedstrijd te spelen tegen Elo.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 01-10-2012 om 08:38 uur

  Beste Gijs,

  Onze sponsor Service Glasherstel was net zo blij met Ghislain :) En leuke kopij voor de site.

 2. Miss vino op 01-10-2012 om 14:52 uur

  Respect!! Leuk geschreven ome Gijs. Zet alvast 2 kommetjes klaar voor miss rose en vino :9 wij houden wel van een chinees kippensoepje ;)

 3. Joeri op 01-10-2012 om 16:10 uur

  Nice, nice, nice. Na eerder de leuke stukjes van Monique en Jeroen, vind ik ook dat jullie koploper zijn in het schrijven van leuke stukken. Goed bezig! Succes!

 4. Jeroen van Moorst op 01-10-2012 om 22:48 uur

  Haha! Laten we volgende week beginnen met het maken overheerlijke soep van de verassende nr 2 ;)

Reageer op dit bericht (“Schijndel uit, altijd lastig. Toch 7-1 winst voor Carlton Almere-2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)