Badminton Vereniging Almere

Team 17: het blijft spannend

Herman Brood en Henny Frienten zongen het al; als je wint, heb je vrienden, rijen dik, echte vrienden, dus ook team 17. Na mijn verslagen van de eclatante overwinningen van de laatste weken groeide onze supportersschare dan ook uitbundig.

Wij moesten afgelopen zondag spelen, het deed mij dan ook goed te zien dat het Almere bestuur op onze enorme supportersaantallen had ingespeeld door een aantal tribunes langs onze speelvelden te plaatsen.

Toen we aan de warming up begonnen werden we zelfs gevraagd door de referee of we onze opstelling wilde inleveren. Erg vreemd, dit hadden we nog niet meegemaakt, maar het zal wel bij de koppositie horen. Dus wij de koppen bij elkaar en vlug een opstelling in elkaar gestoken.

Het ging enorm mis toen we wilden gaan inslaan. Er stond al een koker shuttles, maar toen we vroegen: “ Scheids, dit zijn de verkeerde, wij spelen met nylon”, kwam de aap uit de mouw. Team 1 speelde ook thuis en de banen waren voor hen. Wij moesten aan het ander eind van de hal onze potjes spelen. Nou ook goed.

Dan de wedstrijd: Ofschoon het ons niet zo veel uitmaakt op welke plek we eindigen, was het team toch wel een beetje gaan zweven nu we op plaats 1 staan. Het is dan ook frappant dat we door Space Shuttle weer met beide voeten op aarde zijn teruggekeerd.

We hebben heerlijke wedstrijden gespeeld, Space Shuttle en Almere waren gelijkwaardig, en we hebben zeer terecht de punten gedeeld. 4 -4 dus.

Onze concurrent heeft met 6-2 gewonnen, dus deze week hebben we weer stuivertje gewisseld en staan we weer 1 punt achter. Volgende week maar weer andersom.

Voor onze supporters, we spelen de volgende wedstrijd uit tegen Poona: deze wedstrijd wordt a.s. donderdagavond gespeeld. Natuurlijk rijdt de supportersbus weer. Als u een plaatsje wilt reserveren kan dat via http://www.connexxion.nl/bvalmere17

Ik probeer mijn stukje altijd een beetje cabaretachtig te schrijven, met hier en daar een vleugje zelfspot maar nu even ernstig:

De minuut stilte voor Richard Niewenhuizen was indrukwekkend. Laten we als sporters niet bij deze ene minuut laten, maar tijdens het uitoefenen van onze sport altijd de sportiviteit laten prevaleren, waarbij respect voor tegenstander en leiding centraal moeten staan.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 12-12-2012 om 13:59 uur

  Leuk en goed!

 2. Teus op 12-12-2012 om 19:05 uur

  Cock
  Maak je geen zorgen, ik weet zeker dat jullie concurrent onder deze druk gaat bezwijken, dit wordt een gevalletje "erop en erover"
  Enigste vraag is en blijft: waar wordt het kampioensfeest gehouden?
  Gr. Teus

Reageer op dit bericht (“Team 17: het blijft spannend ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)