Badminton Vereniging Almere

Houdini-act Dekker Almere

Voor zeker 300 toeschouwers hebben Dekker Almere en DKC er in Sportcomplex Carl Dekker werkelijk een badmintonshow en tegelijkertijd badmintonthriller van gemaakt. Publiek op de banken bij diverse partijen en uiteindelijk werd het 4-4 in een geweldige ambiance, dus dat belooft komende zondag opnieuw reuze spannend te worden in 'oh, oh Den Haag, die mooie stad achter de duinen'.

Carlton

Voor de technische staf van Almere was het weer een hele puzzel om de juiste opstelling te kiezen, want Dekker Almere kon in deze wedstrijd niet beschikken over eerste dame Sarah Walker, licht geblesseerd en eerste heer Saber Afif, die vanwege een griep onvoldoende fit was. In feite stond Dekker Almere al op achterstand alvorens de wedstrijd begonnen was. Het was voor velen een complete verrassing dat Dave Khodabux de rol van eerste heer op zich nam en ook bijna succesvol was in zijn partij tegen Dennis van Daalen de Jel.

Dit bestand bestaat niet

En omdat Dave een single speelde, speelden Peter Mills en Stephan Branderhorst de mannendubbel. En dat werd een zware pot voor de Almeerders, want Dennis van Daalen de Jel en Mark Caljouw wonnen de eerste game met 17-21. In de tweede game zetten Spitfire Mills en Branderhorst de zaak in evenwicht met 21-14. Aanvankelijk leek het er op dat de derde game naar Almere zou gaan, maar een paar slordigheden deden de Dekker Almere spelers nog bijna de das om, want 'de Hagenezen' kwamen zelfs met 18-19 voor. En gelukkig voor alle Almeerse harten en cardiologen brachten ze de dubbel toch met 21-19 op hun naam.

In het vrouwendubbel moesten Rachel Howard en Yvonne Sie het opnemen tegen Soraya de Visch van Eibergen en Ginny Severien. In de eerste game waren de dames aan elkaar gewaagd, maar verspeelden Howard en Sie een nipte voorsprong en dat was 'spekkie voor het bekkie' voor de zeer ervaren Severien en De Visch Eibergen (20-22). In de tweede game brachten de Almeerders niet wat er van ze verwacht werd en het werd een eenvoudige overwinning voor DKC met 07-21.

In de eerste mannenenkel speelde Dave Khodabux tegen Dennis van Daalen de Jel. Een manmoedige poging van de Buks om toch te proberen een singlepartij te winnen en dat lukte de Buks ook nog bijna. De eerste game leek Van Daalen de Jel volkomen overdonderd door de smashes van Khodabux en de laatste pakte de eerste game met 21-16. In de tweede game zat het Khodabux tegen bij twee cruciale momenten. Tweemaal raakte Khodabux met een smash de witte netband en dat kostte hem de tweede game met 19-21. In de derde game werd het 17-21 voor Van Daalen de Jel.

Rachel Howard maakte het Soraya de Visch Eibergen in de eerste game heel erg moeilijk met de gamestand 19-21. In de tweede game kon Howard geen vuist meer maken tegen De Visch Eibergen en werd het 09-21 voor de laatstgenoemde.

Stephan Branderhorst moest zijn single zien te winnen van Mark Caljouw. Geen kattenpis, maar hij ging voor ieder punt en het werd een wervelende badmintonmanifestatie. De eerste game was met 14-21 voor Caljouw en de tweede met 22-20 voor Branderhorst. In de derde game ging het tot 7-7 gelijk op, maar toen liep Caljouw fors uit naar 7-14. Deze achterstand was net even te veel voor Branderhorst die nog wel terugkwam, maar wel verloor met 13-21.

Manon Sibbald speelde de tweede vrouwensingle tegen Ginny Severien, die de maximale rust had gekregen, en gaf Ginny heel goed partij en nam zelfs een kleine voorsprong. Toen vroeg Severien om een time out wegens een naar het leek blessure. Gelukkig kon zij haar partij vervolgen, maar lang duurde het niet, want na de winst met 21-16 voor Sibbald gaf Severien de partij op.

Met een 4-2 achterstand in de wedstrijd werd er begonnen aan de mixen. Dave Khodabux en Cheryl Seinen speelden de eerste mix tegen Thomas Wijers en Tak Ling Lam. Khodabux en Seinen wonnen de eerste game met 21-15 en ook de tweede game was voor het Dekker Almere duo met 21-17.

Peter Mills en Yvonne Sie speelden de tweede mix tegen Bouke van Bergen Bravenboer en Eefje Besselink. In de eerste game was het nog spannend met 21-19, maar in de tweede game lieten Sie en Mills er geen misverstand over bestaan en ook de tweede game was met 21-13 voor de Almeerders , die daarmede de stand in de wedstrijd naar 4-4- trokken.

Jos Esveld was de referee en had een reeks van secondanten, te weten de scheidsen Rob Deriga, Wim Scholtus, Erna van der Geer, Jo Hamers en de lijnrechters David Quax, Nedah Sel, Rob Has en Kai Tchong. Van Esveld vond de BVA-organisatie van deze wedstrijd staan als een huis, maar dat gold evenzeer voor het arbitrale octet. Alles paste op deze schitterende donderdagavond 24 januari 2013 in Sportcomplex Carl Dekker.

De op- en afbouwers van de badmintonarena en de barvrijwilligers worden ten zeerste bedankt voor hun inzet om de eerste halve finalewedstrijd om het landskampioenschap mede tot een succes te maken!

Op naar komende zondag 27 januari 2013 om 14.00 uur in sporthal 't Zandje in Den Haag.

Carlton

Reageer op dit bericht (“Houdini-act Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)