Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere en het eredivisieseizoen 2012/2013

Drie jaar terug zijn we begonnen met het plaatsen van een aantal artikelen over de eredivisieverrichtingen van eerst Panfish Almere en later Dekker Almere. Panfish Almere werd kampioen van de eerste divisie in het seizoen 2002/2003 en speelde dus in het seizoen 2003/2004 voor het eerste in de eredivisie.

Dit bestand bestaat niet

De eerste seizoenen in de eredivisie lag het degradatiespook iedere keer op de loer, maar met ingang van het seizoen 2006/2007 heeft Dekker Almere de weg omhoog gevonden en handhaafde Dekker Almere zich op een vijfde plek, met een prima uitzicht op de vierde plek op de ranglijst. In het seizoen 2010/2011 haalde Dekker Almere voor het eerst in haar bestaan de play-offs en in het seizoen 2011/2012 was het, gezien de personele bezetting, wellicht nog een groter huzarenstukje dat wederom de play-offs werden gehaald. Zowel in 2010/2011 als 2011/2012 bleef Dekker Almere steken in de halve finale van de play-offs.

Ook voor het seizoen 2012/2013 was de doelstelling het behalen van een play-offplek, maar gezien het 25-jarig bestaan van de vereniging werd er gehoopt dat wellicht ook het halen van de finale tot de mogelijkheden zou behoren.

In dit kader werd ook de Engelse Spitfire Peter Mills aangetrokken, een zeer ervaren dubbelspeler en die maakte zijn faam meer dan waar en kreeg met zijn shows het publiek menigmaal op de banken.

Jeroen van Moorst, jarenlang vast speler van Dekker Almere, kon als gevolg van zijn werkzaamheden, tot zijn spijt niet langer uitkomen voor Dekker Almere. Roxanne Molenmakers ging na één seizoen Dekker Almere, terug naar Roosterrse BC.

Met Thamar Peters en Cheryl Seinen, beiden afkomstig uit het Limburgse, was Dekker Almere compleet.

De personele bezetting van Dekker Almere, zag er als volgt uit

Daarnaast had Dekker Almere de Engelse Rachel Howard nog op de achterhand en kon er altijd een beroep worden gedaan op de spelers en speelsters van Carlton Almere-2.

Als coach van Dekker Almere trad op Erik Staats, teammanager was Emmy Vlaar en Henk Folmer masseerde evenals voorgaande jaren, de spieren.

De eredivisie bestond in het seizoen 2012/2013 uit tien teams en de teams die bij de bovenste vier eindigen spelen de play-offs om het landskampioenschap.

Carlton

Dekker Almere speelde in de eerste wedstrijd thuis tegen de Roosterse BC en maakte er voor het publiek een ware happening van door de Limburgers met een 8-0 nederlaag naar huis te sturen. Een betere start kon Almere zich niet wensen. Met name het optreden van Peter Mills was een lust voor het oog.

In de tweede wedstrijd uit tegen Duinwijck werd het een 5-3 nederlaag voor Dekker Almere, maar Dekker Almere moest het in deze wedstrijd doen zonder Dave Khodabux en Peter Mills.

In de thuiswedstrijd tegen TFS Barendrecht werd het ietwat teleurstellend slechts 5-3 voor Dekker Almere. Zonder Manon Sibbald en Cheryl Seinen zat er voor Dekker Almere niet meer in.

De uitwedstrijd tegen BC Victoria werd met 7-1 ruim gewonnen door Dekker Almere. Alleen Saber Afif moest zijn single laten aan Robert Kwee.

In de thuiswedstrijd tegen DKC ging Dekker Almere uitstekend uit de startblokken en pakte een 2-0 voorsprong tegen de Hagenezen. Thamar Peters raakte in haar single echter zeer ernstig geblesseerd aan haar knie en Thamar kon het hele seizoen niet meer in actie komen voor Dekker Almere. Thamar heeft mede naar aanleiding van deze blessure haar topsportcarrière op moeten geven. De wedstrijd eindigde overigens in een 4-4 gelijkspel en dat was nog knap, want de spelers van Dekker Almere waren behoorlijk aangeslagen.

In de uitwedstrijd tegen Van Zijderveld werd het vervolgens 4-4 en de uitwedstrijd tegen Van Zundert Velo ging met 5-3 verloren. In de wedstrijd tegen Van Zundert Velo maakte de Engelse Sarah Walker, als vervangster voor Thamar Peters haar debuut voor Dekker Almere. Zij won met gemak haar single, maar in het vrouwendubbel met Yvonne Sie werd er niet gewonnen. Een fors knoeiende scheidsrechter was er debet aan dat Peter Mills en Cheryl Seinen hun mixpartij verloren en dat is altijd jammer.

De uitwedstrijd tegen Slotermeer werd met 6-2 gewonnen door Dekker Almere. De verliespunten kwamen op naam van Stephan Branderhorst en de mix van Saber Afif en Cheryl Seinen.

De thuiswedstrijd tegen BC Amersfoort verloor Dekker Almere met 5-3. Het was een mooie wedstrijd waarvan het publiek heeft genoten, maar het resultaat was ietwat teleurstellend.

Na de eerste seizoenhelft in de Carlton Eredivisie stond Dekker Almere op een verdienstelijke tweede plaats en lag het vlaggenschip op koers om de play-offs te halen.

In de tweede spelhelft van de Carlton Eredivisie ging Dekker Almere opnieuw prima van start. In de uitwedstrijd werd er opnieuw groots gewonnen met 7-1 van de Roosterse BC.

De thuiswedstrijd tegen Duinwijck eindigde in een 4-4 gelijkspel. Aanvankelijk stond Dekker Almere met 2-0 voor, toen werd het 2-4 voor Duinwijck en uiteindelijk dus 4-4. Was een heel leuke wedstrijd.

Uit werd er met 7-1 gewonnen van TFS Barendrecht. Alleen Cheryl Seinen kwam in haar single tegen Monique Broeke niet tot winst. Door deze mooie uitslag klom Dekker Almere weer naar de tweede plaats in de eredivisie.

Thuis werd het tegen Victoria een 8-0 overwinning voor Dekker Almere met een single van Saber Afif tegen Robert Kwee, die het waard is nog even te memoreren.

“Voor de eerste mannensingle van Saber Afif tegen Robert Kwee gingen de toeschouwers eens goed zitten en zij kregen wat zij wilden, want het was een mooie partij met een slotakkoord dat niet voor mogelijk wordt gehouden. De spelers zijn aan elkaar gewaagd en dat blijkt ook wel uit de gamestanden. De eerste game was voor Kwee met 17-21, maar Afif kwam goed terug in de tweede en won deze met 21-18. De derde game gingen de mannen gelijk op, totdat Afif iets wegliep naar een 19-15 voorsprong. En toen blesseerde Afif zich aan zijn enkel en lag kermend op de grond. Met ijs werd de enkel van Afif behandeld, en Afif wilde beslist verder spelen met de stand 19-16. Het was hem niet uit zijn hoofd te praten en daar ging Afif hinkepinkend verder. Afif, niet bepaald de smasher van de Carlton Eredivisie, sloeg voluit een smash op een service van Kwee en scoorde. En ook het laatste punt haalde hij binnen door een smash. Wat een partij.”

Het betekende wel dat Dekker Almere voor de tweede maal dit seizoen fors getroffen werd door blessureleed. Saber Afif kon namelijk geen wedstrijd meer spelen.

De uitwedstrijd tegen DKC ging met 5-3 verloren, maar in feite betekende het wel dat door deze uitslag Dekker Almere zich opnieuw plaatste voor de play-offs. Evenals Amersfoort, Velo en DKC.

Een gehandicapt Dekker Almere speelde nog vier wedstrijden, in feite voor des keizers baard. Thuis werd er door gehandicapt Dekker Almere gewonnen met 6-2 van Van Zijderveld, met 5-3 van Van Zundert Velo, en 6-2 van Slotermeer. Uit werd er verloren met 5-3 van Amersfoort en dat was jammer, want Sarah Walker moest opgeven wegens ziekte.

Op donderdag 24 januari 2013 werd thuis de eerste halve finale wedstrijd gespeeld tegen DKC. Dekker Almere miste de geblesseerde Saber Afif en Sarah Walker, de eerste heer en de eerste vrouw, dus dat betekende weer het nodige knutselwerk voor trainer-coach Erik Staats. De Almere Vandaag schreef er het volgende over:

“Het werd na een spannend en boeiende avond topbadminton uiteindelijk 4-4. De opmaat was voor BV Almere niet florissant. Opnieuw moest coach Erik Staats behoorlijk improviseren om een representatief team bij elkaar te krijgen. Saber Afif haakte kort voor de start toch af en Sarah Walker bleek niet beschikbaar om te spelen. Dat betekende dat Dave Khodabux voor de eerste single moest gaan. Daarvoor hadden Peter Mills en Stephan Branderhorst in een heroïsche partij gewonnen van het duo Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel met 17-21, 21-14 en 21-19. ,,Het was voor mij natuurlijk een beladen pot. Ik speel zelden de dubbel en zeker niet met Peter", keek Branderhorst terug op zijn wedstrijd. ,,Ik heb alles gegeven. Daarom was de batterij in mijn single tegen Mark Caljouw wel een beetje leeg", vertelt de Almeerse badmintonner. Hij verloor deze strijd in drie games. Het uiterst fel meelevende publiek zorgde voor een unieke sfeer in een echte play-off ambiance. In het tumult deelden beide ploegen in de eerste vier wedstrijden de punten. De surprise kwam door een opgave in de tweede damessingle van DKC. Daardoor kon Manon Sibbald een wedstrijdpunt grijpen. Dat Almere vervolgens de gemengd dubbels won was in de lijn der verwachtingen.
,,We hebben gestreden voor wat we waard waren. Ik ben super trots op mijn team", complimenteerde Erik Staats zijn team. ,,Ondanks het gemis van een aantal basisspelers komen we ver",meende de coach. Zondag wacht de Almere ongetwijfeld een heksenketel in Den Haag, maar het geloof in de finale is er nog".”

Op 27 januari 2013 speelde Dekker Almere de uitwedstrijd tegen DKC, maar de lijst met geblesseerde spelers bleef groeien. Ook Dave Khodabux was in de eerste halve finale wedstrijd geblesseerd geraakt en Peter Mills was eveneens niet okselfris.

In feite kon er van een echte halve finale wedstrijd geen sprake meer zijn en stond de overwinning van DKC bij voorbaat vast. Bij een voorsprong met 5-1 voor DKC werd de wedstrijd gestaakt en was duidelijk dat DKC de finale zou gaan spelen tegen BC Amersfoort.

Hoe anders had het kunnen zijn als Dekker Almere niet geplaagd was geweest door blessureleed. Allereerst Thamar Peter, toen Saber Afif, vervolgens Sarah Walker en uiteindelijk ook nog Dave Khodabux, de man die het hele seizoen grandioos speelde.

De teleurstelling was groot bij de aanhang van Dekker Almere en de technische staf. Toch was er ook een lichtpuntje en dat was wel het optreden van Cheryl Seinen, het jeugdtalent dat het meer dan voortreffelijk deed in het vlaggenschip van de vereniging, Dekker Almere.

BC Amersfoort werd uiteindelijk de terechte landskampioen. Amersfoort heeft namelijk vanaf het begin van de competitie aan kop gestaan.

Voor Dekker Almere geldt, voor het seizoen 2013/2014, nieuwe kansen, nieuwe prijzen.

Geen bestandsnaam opgegeven

Carlton

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere en het eredivisieseizoen 2012/2013 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)