Badminton Vereniging Almere

Mijn tweede single overwinning in een Europees Ranking toernooi.

Na een bewogen weekje en een niet makkelijke beslissing om de interne groep van Papendal te verlaten en mijn eigen weg te kiezen, stond het Junioren toernooi toch op de planning. Ik Blijf overigens nog wel lid van Jong Oranje, maar train dus niet meer dagelijks op Papendal. Vooraf was nog wat twijfel vanwege de vraag om toch Belgium International te spelen. Gezien het feit dat ik waarschijnlijk niet eens tot de kwalificatie zou worden toegelaten ben ik blij dat ik toch naar Litouwen ben afgereisd.

In Litouwen zou de kans groter zijn om meer partijen te spelen tegen toch goede spelers. De echte top Europese Junioren waren niet aanwezig, maar wel spelers die al veel resultaten in de andere junioren toernooien hadden gehaald. Er waren de betere spelers uit o.a. Rusland, Polen, Oostenrijk, Estland, Litouwen, Zweden en Finland. Mijn doel was minimaal een kwartfinale single halen, maar stiekem keek ik verder! Ik bleef alleen wel gericht per ronde. Eerst de volgende tegenstander verslaan, daarna de volgende ronde. Dus aan de bak.

Alle andere Nationale Junioren gingen naar België en in eerste instantie zou ik alleen naar Litouwen gaan. Ik was blij dat Ruben Wijnands ook mee wilde. Ruben heeft nog niet zoveel Internationale ervaring, maar hij heeft snel geleerd. Hij speelde zijn mix samen met de Estse Helina Ruutel. In zijn single tegen Gnedt (die ik later in de finale versloeg) speelde hij een hele goede single en verloor in 3 games. In de dubbel was het even wennen, ik speel immers altijd met Ruben Jille. Toch wonnen we in de halve finale bijna van de latere Russische winnaars. In de 3e game net verloren met 19-21.

In de single begon ik tegen een lastige tegenstander, de Oostenrijker Syrch. Toch won ik redelijk eenvoudig in 2 games. Daarna versloeg ik ook de Pool Jablonski in 2 games. In de kwartfinale tegen de ¾ geplaatste Pool Jakowczuk werd het lastiger. In 3 spannende games won ik. In deze wedstrijd speelde ik niet heel goed, maar ik ben wel blij dat ik, ondanks dat niet alles lukte, ik toch genoeg over heb om zo’n wedstrijd te winnen. Vroeger verloor ik dit soort wedstrijden.
Ik denk dat ik mentaal gegroeid ben, maar ook de vele weken harde training in Bulgarije hebben veel gedaan voor mijn mentale weerbaarheid. Door de zomer ben ik nog fitter en vaster in basisspel, wat me ook veel zelfvertrouwen geeft.

De halve finale tegen het opkomende Russische talent Alimov zou ook een lastige wedstrijd worden. Ik had de wedstrijd goed voorbereid en wist hoe ik hem kon verslaan. Ik speelde wel iets beter dan de wedstrijd ervoor tegen de Pool, maar het bleef lastig om een hele wedstrijd een hoog niveau te houden. Ik ben nog steeds wat slordig en geef soms te makkelijk meer punten tegelijk weg. Het goede vind ik dan weer dat ik rustig blijf en weet dat ik herstel. In 2 games had ik de halve finale gewonnen. Ik was erg blij maar wilde absoluut de finale winnen.

In de finale was ik weer goed voorbereid. Ruben had immers ook al tegen hem gespeeld en we hadden genoeg videobeelden. Ik begon direct met een voorsprong van 9-3. Alles lukte. Toen kwam dat ‘dipspook’ weer even op de baan en maakte ineens veel knullige foutjes. Bij de wissel was het 11-10 voor mij. Ik weet dat als ik rustig blijf en gewoon mijn ding doe, dat het wel goed zou komen. Mijn gevoel was goed en dat bleek ook direct na de herstart. Ik speelde misschien wel mijn beste spel. Ik stuurde Gnedt het hele veld over en hij maakte nog maar 3 punten. Ik won de 1e game met 21-13.
De 2e game begon ik weer goed, maar bij de rust was Gnedt toch weer iets dichterbij gekomen. Het was 11-8 voor mij. Weer na de rust maakte ik geen enkele fout. Gnedt raakte gefrustreerd en werd moedeloos. Ik stond zelfs voor met 20-11. Via een paar geluksballetjes maakte hij een paar punten. Ik speelde misschien eventjes wat rustig en was erg ongelukkig met een paar makkelijke afmaak ballen. Wordt het in eens toch een beetje spannend. Gnedt komt terug tot 20-18! Hij had veel geluk en ik wat pech, maar ik maakte wel het matchpunt. Ongelovelijk maar ik had gewonnen.

In het toernooi heb ik spelers verslagen die veel hoger op de ranking (BWF en Europees) stonden dan ik. Zegt misschien niet altijd heel veel, maar ze staan daar door resultaten in andere toernooien. Ik heb in het toernooi de ¾ geplaatste Pool verslagen, de 2e geplaatste Rus en de 1e geplaatste Oostenrijker.

Naast de mooie overwinning geeft mij dit ook veel punten en goed resultaat in de kwalificatie richting Jeugd Olympische spelen van volgende jaar zomer te Nanjing, China.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ronald Schalk op 17-09-2013 om 19:50 uur

  Mooi gedaan!

 2. Henk Staats op 17-09-2013 om 19:57 uur

  Klasse!

 3. conny op 18-09-2013 om 08:36 uur

  heel goed gedaan klasse alex !!

 4. Cindy op 20-09-2013 om 16:31 uur

  Grote klasse, Alex, gefeliciteerd hoor! Je kunt terecht trots zijn! (Zijn wij stiekem natuurlijk ook op jou, altijd leuk om een verenigingstopper zulke mooie resultaten te zien (oke lezen) behalen!!)

 5. Blommie op 21-09-2013 om 16:20 uur

  Het vertrouwen was er al ..... en nu ook het resultaat. KLASSE!!

 6. Tom Olderaan op 21-09-2013 om 22:41 uur

  Top Alex !!! Gefeliciteerd.

Reageer op dit bericht (“Mijn tweede single overwinning in een Europees Ranking toernooi. ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)