Badminton Vereniging Almere

Dag 2 in Israel

Aan het einde van de eerste dag werden we om 22:00 terug gebracht met de touringcar naar ons hotel. Daar stond weer een groot buffet voor alle spelers en begeleiders klaar. Hierna gingen we met een voldaan gevoel naar bed. Gelukkig heeft de organisatie met ons rekening gehouden want de tweede dag begon ons toernooi weer om 17:00 uur. Maar we moesten wel voor 09:30 aan de ontbijt tafel zitten anders helaas.

De tweede dag moest Alex voor de heren enkel en Cheryl-Imke voor de damesdubbel tegelijk op de baan. Een verzoek vanwege coaching bij de referee werd van de hand gewezen om de partijen uit elkaar te zetten. Alex moest tegen een speler uit Israël en dat kregen we vanuit de tribune ook te horen. Bij elke punt van hun landgenoot begon de sporthal te trillen. Door deze uitbundige aanmoedigingen kreeg de Israëliër vleugels. Hij speelde boven zijn kunnen en won de eerste set. Bij de wissel spraken Alex en ik af dat er lawaai genoeg is gemaakt in de sporthal en Alex zorgde voor een snelle tweede en derde set in het voordeel van Alex.

De damesdubbel zou een moeilijke karwei worden tegen een koppel uit Rusland. Het was een sterk ingespeelde koppel tegen ons minder goed ingespeelde Nederlandse koppel. Maar toch werd het een heel spannende eerste set waar de Nederlandse dames hun individuele klasse lieten zien.
Cheryl en Imke wonnen deze set met 26-24. De tweede set konden de dames hun goede spel voortzetten maar de Russinnen kwamen weer terug tot 19-19. Het werd zelfs 20-20 maar toen bleven onze dames cool en de tweede set werd met 22-20 gewonnen. Het was een super wedstrijd waar de rest van de sporthal naar keek.

Hierna kregen Alex en Cheryl na een verzoek bij dezelfde referee wat extra rust. Want zij moesten meteen na deze wedstrijden de gemenddubbel spelen.
De gemenddubbel was tegen een Oostenrijks Engels koppel. De eerste set zat nog de wedstrijd van de vorige ronde in de benen. Alex en Cheryl wonnen nipt de eerste set met 22-20. Daarna kwam de snelheid en de ervaring van een 1e plaatste koppel naar boven en de tweede set werd dan ook snel gewonnen met 21-9.

Na wat rust moest Alex aan zijn kwart finale heren enkel wedstrijd beginnen. Dit keer moest hij tegen een speler uit Engeland. Het werd een gewonnen wedstrijd van 21-19 en 21-19 waar Alex geen moment in gevaar kwam.

De halve finale gemenddubbel van Alex en Cheryl werd sterk gewonnen met 21-13 en 21-15. Tegen het koppel uit Slovenië hadden wij meer tegenstand verwacht.Dus de eerste finale was binnen

De halve finale heren enkel van Alex en de halve finale van damesdubbel moest weer tegelijk beginnen. Ook hier had ik niks in te brengen bij de referee.

De heren enkel van Alex was niet wat we hadden verwacht tegen de speler uit Servië. Alex was helemaal niet in de wedstrijd en had veel moeite om de concentratie bij het spel te houden. Hij maakte veel fouten waardoor de Serviër makkelijk de wedstrijd in twee sets won.

De damesdubbel ging precies in tegenovergestelde van de wedstrijd van Alex. Hier stond een goed ingespeelde damesdubbel op de baan. Cheryl en Imke lieten de spelers uit Cyprus alle hoeken zien en de eerste set ging ook snel naar de Nederlandse dames 21-9. De tweede set ging ging met dezelfde snelheid verder tot 15-8 voorsprong. Toen ging het een stuk minder en de Cyprioten kwamen dichter en dichterbij. Uiteindelijk wonnen onze Nederlandse dames met 21-19 de tweede set en de tweede finale was een feit.
Ondertussen was het 23:00 uur en we werden weer terug gebracht naar ons hotel waar weer een mooi buffet voor ons klaar stond.

De derde en laatste dag hebben dus een gemengddubbel en een damesdubbel finale aanvang 16:00 uur

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. peter op 26-04-2014 om 16:06 uur