Badminton Vereniging Almere

Almere C1 begint seizoen met overwinning op De Shuttle C2 uit in Wormer

U11 spelers Marisa, Fay, Renzo en Tristan speelden 14 september hun eerste competitiewedstrijd uit tegen De Shuttle C2 in Wormer, Noord-Holland. Voor Marisa, Fay en Tristan extra spannend, omdat zij voor het eerst in hun leven competitie spelen.

Partij 1: Jongensdubbel Renzo & Tristan 12-21 15-21
Renzo en Tristan begonnen aarzelend aan de 1e game, veel punten werden verloren door fouten bij de service. De jongens van de tegenpartij zagen er iets groter en sterker uit en dat bleek ook wel. Een van de tegenstanders had een harde smash als voornaamste wapen. De 1e game werd makkelijk verloren. Na wat tips van badmintonexperts Edwin en Andrew, ging de 2e game beter, en werden minder fouten gemaakt, maar de tegenpartij bleek toch te sterk: 1-0.

Partij 2: Meisjesdubbel Marisa & Fay 21-9 21-14
Aan de meiden was het de taak om de score weer in evenwicht te brengen. Deze twee Top Junior-meiden hadden daar dan ook geen moeite mee. De 1e game werd de tegenpartij vrij makkelijk verslagen. De 2e game kwam de tegenpartij iets beter mee, maar toch niet genoeg: 1-1. Knap gedaan Marisa & Fay!

Partij 3: Jongensenkel Tristan 16-21 12-13 14-21
Tristan begon vol goede moed aan zijn single. De tegenstander speelde vrij goed, had een goede allround game en liet Tristan vaak rennen. De eerste game werd verloren door de betere speler. De 2e game steeg Tristan boven zijn normale spelniveau uit, na tips van goeroes Edwin/Andrew, en deze werd verrassend gewonnen! Hij had echter veel kracht verbruikt in de 2e game en in de 3e beslissende game, had hij helaas te weinig over om echt tegenstand te bieden. De tegenstander ging ook nog ietsje beter spelen: 2-1.

Partij 4: Meisjesenkel Fay 21-11 21-8 Zeer goed spelende Fay had niet veel moeite met haar tegenstandster en deze werd dan ook met vrij makkelijk verslagen. Vooral Fay's trefzekerheid bij de drive is een van haar sterke wapens. Score weer in evenwicht: 2-2.

Partij 5: Jongensenkel Renzo 8-21 8-21
Renzo had de twijfelachtige eer om aan te mogen treden tegen de hard smashende jongen. Ondanks beter spel dan in de jongensdubbel kon Renzo het helaas niet bolwerken tegen deze hard smashende tegenstander: 2-3.

Partij 6: Meisjesenkel Marisa 21-10 17-21 21-9
Aan Marisa de taak om wederom namens de meisjes de score weer in evenwicht te trekken. Ze ging voortvarend van start en won de 1e game. De tegenstandster bood echter kranig tegenstand en in een gelijk opgaande 2e game, dolf Marisa toch het onderspit. Vader Edwin gaf echter de nodige aanwijzingen en ook Marisa ging beter spelen en trok de 3e game nagenoeg met dezelfde cijfers als de 1e game naar zich toe: 3-3.

Partij 7: Mixed dubbel Fay & Tristan 21-17 21-12
Fay en Tristan hadden de kans om voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Ze speelden allebei voortreffelijk en na gelijk opgaande 1e game werden de 2e game ruimschoots gewonnen: 4-3!

Partij 8: Mixed dubbel Marisa & Renzo 21-15 18-21 21-9
Marisa's en Renzo's opdracht was de winst binnenslepen. Dit was niet zo makkelijk met 2 goed spelende tegenstanders. De 1e game werd ruim gewonnen. Maar de tegenstanders wilden net zo graag winnen, om de wedstrijd in gelijkspel te laten eindigen. De 2e game ging gelijk op en even leek het alsof Marisa en Renzo de 2e game ook gingen winnen, maar de tegenstanders wonnen net. Een 3e game moest gespeeld worden. Marisa en Renzo gingen de meeste tijd aan kop maar op het eind leek het alsof de tegenstanders langszij zouden komen. De spanning was zowel bij de spelers als de ouders te voelen en Marisa en Renzo stegen boven zichzelf uit en met een zeer mooie drop aan het net maakte Marisa de partij uit! 5-3!

Onze jeugdige spelers waren in extase en de ouders evenzo. Als beloning kregen onze jeugdige spelers patat met mayo en konden we met zijn allen terugkijken op een zeer geslaagde eerste competitiewedstrijd.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Andrea op 15-09-2014 om 20:08 uur

    super goed gedaan,Gefeliciteerd. Groetjes Andrea.

Reageer op dit bericht (“Almere C1 begint seizoen met overwinning op De Shuttle C2 uit in Wormer ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)