Badminton Vereniging Almere

Qontent Almere wint met 7-1 van Van Zundert Velo

Qontent Almere heeft zaterdagavond 25 oktober 2014 in de Carlton Eredivisie een fraaie overwinning behaald op de landskampioen, Van Zundert Velo uit Wateringen. Zo'n 150 toeschouwers zagen dat de Almeerders verdiend met 7-1 winnen. Gezien de opstellingen leek het er op dat Van Zundert Velo wilde scoren met de dubbels, maar van de vier won Qontent Almere er drie.

Dave Khodabux met Justin Teeuwen openden met het mannendubbel het bal tegen de ijzersterke formatie van Van Zundert Velo, Jim Middelburg en Russel Muns. In de eerste game leefden de Buks en Teeuwen zich heerlijk uit met een eindstand van 21-13. De tweede game gaf een evenwichtiger beeld te zien. Partijen deden niet voor elkaar onder. Toch kwamen de Almeerders op een 19-16 voorsprong en leek de game beslist. Niets was minder waar, want de Wateringers kwamen terug tot 19-19. Uiteindelijk ging de winst met 23-21 toch naar de uitstekend spelende Khodabux en Teeuwen.

Cheryl Seinen en Yvonne Sie kregen de winst in de vrouwendubbel bepaald niet cadeau. Ieder punt moest bij elkaar gesprokkeld worden tegen Mijke Halkema en Imke van der Aar. De eerste game was voor de beide S-en met 21-18, de tweede game vervolgens met 17-21 voor het Wateringse koppel en de derde zeer spannende game ging met 21-19 naar Qontent Almere.

Qontent

Stephan Branderhorst, de laatste weken in grootse vorm, won eenvoudig zijn singlepartij van Joey Muns met de cijfers 21-9 en 21-12.

Ook Tamara van der Hoeven won haar singlepartij van Marit Willemsen. Met 21-9 en 21-12 was zij de meerdere van Willemsen.

Manon Sibbald deed vervolgens wat er van haar verwacht werd en dat was winnen in twee games van Marleen Kuijpers met de gamestanden 21-8 en 21-14.

RCS

Justin Teeuwen trof in zijn single Ruud Nagel en ook in deze partij liet Teeuwen zien onvoorstelbaar goed en tevens onvoorspelbaar mooi te kunnen badmintonnen. Met 21-12 en 21-13 was hij veel te sterk voor Nagel, die overigens ook mooie punten scoorde.

Met de stand van 6-0 in het voordeel van Qontent Almere kon er aan de mixen worden begonnen.

Alex Vlaar en Cheryl Seinen troffen aan de andere kant van het net Jim Middelburg en Mijke Halkema en zonder overdrijven kan gesteld worden dat dit in de Carlton Eredivisie één van de sterkste mixkoppels is, als het al niet het sterkste duo is. Vlaar en Seinen werden vrij snel op een forse achterstand gezet, maar zij knokten zich toch terug in de game. En wel zodanig dat zij nog een verlenging afdwongen en tweemaal op gamepoint stonden. Dat konden ze niet verzilveren en het werd 24-26 voor Halkema en Middelburg. In de tweede game liet het Velo-duo er geen misverstand over bestaan. Zij wonnen met 15-21 en daarmede was in ieder geval de spreekwoordelijke eer voor Van Zundert Velo gered.

Dave Khodabux met Yvonne Sie hadden bepaald geen makkelijke tegenstanders in hun gemengd dubbel. Russel Muns met Imke van der Aar lieten niet met zich sollen en de eerste game ging gelijk op. Het stond nog 17-17 maar toen versnelden de Almeerders en werd het zo maar 21-17. In de tweede game waren de Qontentspelers meer de bovenliggende partij; het werd 21-15. Daarmede werd de eindstand in deze wedstrijd bepaald op 7-1. hetgeen een historische overwinning betekent, want Qontent Almere won nog nimmer met deze cijfers van Van Zundert Velo.

Trainer-coach Erik Staats en Emmy Vlaar waren dan ook zeer tevreden met de winst die de Almeerders op de ranglijst nu een voorsprong geven van 14 punten op Van Zundert Velo.

Het arbitrale trio stond onder leiding van Gary Hetharia en de scheidsen waren Eric Ligtvoet en Alie Nanning en zij acteerden foutloos.

Jeannette van Cruchten verving deze wedstrijd Cynthia Soselisa als teammanager en zij deed dat zeer adequaat!

Een videoverslag van deze wedstrijd, gemaakt door Edwin Gijsen, is te vinden op onze Facebook pagina.

Bekijk de video

Volgende week reist Qontent Almere af naar Roosteren in Limburg om daar tegen de Roosterse BC aan te treden. Voor de cijferaars onder ons de stand en de uitslagen, waarbij opgemerkt dat vanmiddag Slotermeer en Duinwijck nog tegen elkaar spelen.

Qontent

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 26-10-2014 om 07:41 uur

  Foto's volgen nog.

 2. Jeannette op 26-10-2014 om 09:45 uur

  Vond het een hele eer om Cynthia te mogen vervangen.
  Was ook erg trots op "mijn" team met hun 7-1 overwinning!
  Wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar :)

 3. jos op 26-10-2014 om 15:38 uur

  Leuke avond gehad: alles verliep op rolletjes.....Op naar de play-offs.

 4. Henk Staats op 27-10-2014 om 08:59 uur

  Zou mooi zijn.

 5. Krijn op 27-10-2014 om 11:07 uur

  Een videoverslag, gemaakt door Edwin Gijsen, is te vinden op https://www.facebook.com/video.php?v=685216091574967

Reageer op dit bericht (“Qontent Almere wint met 7-1 van Van Zundert Velo ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)