Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere-19 goed uit de startblokken

Ook dit jaar gaat Niezing Almere-19 weer competitie spelen. We worden weliswaar ieder jaar een jaartje ouder en, zeker op onze leeftijd, hakt dat er behoorlijk in. Maar door trouw bezoek aan de badmintontraining en door nog wat voor onszelf te trainen (sportschool) blijven we fit en zijn we in staat om de, toch meestal, jongere tegenstanders te verslaan.

Woensdag 9 september 2015 was onze eerste competitiewedstrijd; deze wedstrijd is vervroegd vanwege het jaarlijkse trainingskamp van het team (ditmaal in Fuenta Ventura).

We hebben onze trainingsavond gekozen om de wedstrijd tegen De Treffers te spelen, tenslotte scheelt het een volle baan als we niet trainen, dus dat compenseert. We speelden op baan 8, een nogal gewaagde baankeuze, want zowel links als rechts van ons werden trainingen gegeven door trainers van ons (Eddy en Emmy). Bij een prestatie à la het Nederlands elftal zou er ongetwijfeld een straftraining volgen.

Bovendien kwam halverwege de wedstrijd de sponsor ook nog even kijken. Natuurlijk wilde hij even checken of hij het sponsorgeld niet in een bodemloze put aan ’t gooien was.

Maar niets van dat alles, tegen “De Treffers” was toch echt Niezing Almere veel trefzekerder. Tegen een team waarvan de gemiddelde leeftijd ver onder die van onze kinderen lag haalde we zes punten binnen. Dit betekent dat we momenteel ruim eerste staan. Dus geen Nederlands elftal prestatie, meer een Daphne Schippers prestatie!

Aanstaande dinsdag avond spelen we de tweede wedstrijd, we gaan naar Wijk aan Zee om zoveel mogelijk punten weg te slepen bij Wijcker 1. Indien we deze wedstrijd ook winnen kunnen we onze vliegende start voortzetten door daadwerkelijk in het vliegtuig te stappen.

Arjen Niezing

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Teus op 13-09-2015 om 21:06 uur

    Indrukwekkend betoog, strategie uitgezet, let maar op,MAKKIE

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere-19 goed uit de startblokken ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)