Badminton Vereniging Almere

Team 14: Veel gezelligheid en hard werken, maar helaas weinig resultaat!

Op zondagmorgen 18 oktober werd er verzameld om 8:45 bij Sporthal Raggers. Het eerste Whatsappje in de groep kwam binnen om 7:58 omdat Matthieu zijn haat tegen de Nederlandse Spoorwegen even kwijt moest. De geplande trein vanuit Lelystad naar Almere reed niet, dit kon de plannen natuurlijk aardig in de war schoppen. Gelukkig werd uiteindelijk na een heleboel heen en weer ge-app besloten dat Matthieu naar Almere Centrum zou gaan en daar opgepikt zou worden door Priscilla.

Uiteindelijk zaten wij met zijn allen om 8:50 in de auto onderweg naar Heemskerk, in de auto kwamen alle onderwerpen van de afgelopen weken weer naar voren (de details zullen we de leden van BVA besparen). Voorop staat dat de rit erg gezellig verliep!

Eenmaal aangekomen stormde Matthieu met een noodgang (nooit eerder zo snel gezien) de auto uit, want hij moest op Lelystad station al plassen! Na zijn opluchtende privé gebeurtenis was hij er helemaal klaar voor.

De herendubbel zou gespeeld worden door Richard en Matthieu en om een lang verhaal kort te maken, dit verliep in beide sets teleurstellend. Er werd in het begin een ruime achterstand opgelopen en de inhaalrace kwam telkens net te laat, hierdoor eindigde partij in 21-17 en 21-11 voor Heemskerk.

Daarna de damesdubbel, deze ging voortvarend van start en we wonnen de eerste set met 19-21, helaas werd het hierna iets minder en ondanks de zeer positieve instelling eindigde de tweede en derde set in mineur.

Hierna werd begonnen met de eerste herensingle. Hierin mocht Robert eindelijk beginnen, die op dat moment blauwe tenen, vingers en een loopneus had van de extreme kou in de sporthal. En nu pas tijdens het schrijven van het berichtje zie ik dat de uitslag op toernooi.nl niet klopt!! De eerste set werd gewonnen. De tweede set werd goed uitgespeeld door de tegenstander. Gelukkig wist Robert zich tactisch te herpakken en na een voorsprong van 11-3 de derde set te winnen.

De eerste damesenkel van Tessa was ongeveer een kopie van die van Robert, de eerste set werd relatief simpel gewonnen, waarna de tweede verloren ging door een tactisch minpuntje en de derde set ging het Tessa weer goed af!

De tweede herensingle van Matthieu was een echte matpartij, beide heren gaven alles wat ze hadden en Matthieu heeft als een beer gevochten. Helaas had Matthieu in het einde van de tweede en derde set een aantal pechballen tegen. De tegenstander had goed in de gaten waar de netband te vinden was. Ondanks de keiharde vechtlust en het goede spel van Matthieu eindigde deze wedstrijd dus in verlies.

De single van Priscilla was er één om door een ringetje te halen, we waren allemaal erg vrolijk (en koud, maar dat terzijde) en hebben allemaal keihard gevochten. Priscilla heeft voor het eerst dit seizoen een set eruit gesleept in haar single en leek in de derde set op een overwinning af te stevenen. Na een discutabele beslissing van de “scheidsrechter” leek het nog even ongezellig te worden, maar dit werd uiteindelijk afgedaan met een let! Helaas eindigde wedstrijd in een 18-21 verlies in de derde set.

De beide mixen kunnen we kort over zijn, blijkbaar was het kaarsje op aan onze kant. De tegenstanders waren goed op elkaar in gespeeld en lieten ons figuurlijk alle hoeken van het veld zien.

Jammer genoeg hebben wij dus een 2-6 verlies om de oren gekregen, maar met vijf driesetters hebben we ons kranig geweerd tegen de koploper.

Na de wedstrijd was het weer ouderwets gezellig en kreeg elk teamlid van Tessa een figuurtje van de animatiefilm Madagaskar toegediend. Nu moet gezegd worden dat niet iedereen even blij was met zijn figuurtje, maar dat is voor te stellen als je een Nijlpaard krijgt als vergelijking!

De aankomende twee wedstrijden spelen wij thuis en uiteraard gaan wij dan voor betere resultaten, maar de gezelligheid zal blijven!

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Priscilla Holthuis op 21-10-2015 om 10:31 uur

  Erg lief dat je niet benoemd dat ik het nijlpaard was. BEDANKT Tessa !

 2. Stephan op 21-10-2015 om 10:35 uur

  Leuk verslag! Wel ben ik nieuwsgierig wie welk figuur kreeg toebedeeld!

 3. Ernst op 21-10-2015 om 12:23 uur

  Leuk verslag Robert!!!

 4. Robert op 21-10-2015 om 13:45 uur

  @Priscilla,

  Dat had ik inderdaad speciaal voor jou gedaan.

  @ Stephan,

  Haha, dat houden we lekker voor onszelf!

 5. Henk Staats op 21-10-2015 om 14:22 uur

  Meer van deze verslagen!

Reageer op dit bericht (“Team 14: Veel gezelligheid en hard werken, maar helaas weinig resultaat! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)