Badminton Vereniging Almere

Winterdriedaagse de laatstse dag

Op 30 december zijn wij begonnen aan de laatste dag van de Winterdriedaagse. Een mooie afsluiter van drie leuke en leerzame dagen voor de kinderen, maar ook voor de trainers! Dit maal met een gast trainer en niet zomaar een trainer, maar Erik Pang!

Net als de vorige dagen begonnen wij om 9.30 met een warming-up. Een lekker potje trefbal waarbij iedereen enthousiast en fanatiek heeft meegedaan. En zoals altijd werd deze warming-up gevolgd door een stukje ritmisch bewegen, hierbij had iedereen na de vorige dagen al snel de smaak te pakken en het zag er dan ook goed uit.

Het programma voor vandaag bestond in grote lijnen uit herhaling van onderwerpen die wij in de vorige twee dagen hebben behandeld. Dit waren voornamelijk de backhand en het dubbelspel.

Als eerst zijn wij begonnen met het rouleren in de dubbel. Wij zijn begonnen met het spelletje “Belgen”, hierbij speel je op een halve baan tegen elkaar en is alles behalve het grote vak uit. In dit spelletje word je gedwongen om vlakkere slagen te spelen, aangezien je een hoge bal niet achterin kan spelen en je hierdoor dus vaak het punt verliest. Hierna deden we een basis rouleer oefening waarbij het belangrijk was dat je ook bewoog als jij zelf niet werd aangespeeld.

Omdat Eric Pang alleen het ochtendprogramma mee deed hebben we nog een rondje tegen de trainer gespeeld. Alle kids wilden natuurlijk graag een punt scoren tegen Eric. En als hij dan moet opdrukken is het feest helemaal compleet!

Voor de lunch was er dit keer heerlijke bami met gehaktballen gemaakt. Nadat iedereen zijn bord had leeggegeten hadden ze nog even de tijd om wat rust te pakken voordat we weer aan de slag gingen. We begonnen na de pauze met het voor hun bekende spel 'single-dubbel'. Iedereen was weer lekker fanatiek!

Hierna lag de focus op de backhand. Hierbij hebben de trainers een flink aantal shuttles hebben moeten aangooien waarbij de meeste van ons er toch al flink doorheen zaten, maar de kinderen vond het zo leuk om te oefenen dat ze maar door wilden blijven gaan! We begonnen de backhand vanuit stilstand en als dat goed ging mocht je hem doen met lopen vanuit het voorveld. Dit hebben we gedaan met een drive (vlakke slag) en met dropshot. Het verschil in deze slagen zit hem vooral in het punt waar je de shuttle raakt, waarbij de drive al lager is en je de dropshot juist zo hoog mogelijk pakt.

Na een appeltje of banaantje tussendoor gingen wij met de hele groep het krachthonk in waar wij verschillende oefeningen hebben gedaan op een touw, hierbij werd er gewerkt aan de coördinatie van de kinderen en hun mogelijkheid om te multitasken (en ja ook mannen kunnen multitasken hebben we gezien).

De laatste drie kwartier van de drie dagen was alweer aangebroken….. Dit hebben we afgesloten met veel partijen waarbij de koppels en tegenstanders random werden bepaald door kaarten die de kinderen kregen. Je krijgt hierdoor soms de raarste wedstrijden, maar dat maakt het ook interessanter en leuker om te spelen.

Als laatst hebben we na de coolingdown bekend gemaakt wie er de meeste punten hadden gescoord tijdens de wedstrijden en de vier personen die hadden gewonnen kregen een lekkere zuurstok als prijs.

Wij willen alle kinderen bedanken voor hun inzet en het maken van drie geweldige dagen. Ook alle tien de trainers (Suus, Bas, Ytze, Eric, Ferry, Rogier, Mathijs, Joost, Ruben en Mark, de schrijver van dit stukje) hebben erg van jullie genoten.
De winterdriedaagse zit er nu op, maar omdat dit de periode is dat men de vakanties gaat boeken willen we jullie al op de hoogte brengen wanneer we weer een zomerweek organiseren. Deze zal van maandag 22 t/m vrijdag 26 augustus 2016 gehouden worden. Het inschrijven komt later wel, maar wellicht willen jullie hier rekening mee houden.
Tot de volgende trainingsweek!

Reageer op dit bericht (“Winterdriedaagse de laatstse dag ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)