Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Op 8 en 9 april 2017 werd het AviAir Mastertoernooi gehouden en dat was een succesvol toernooi met 155 deelnemers. Alles liep op rolletjes en we hadden twee mooie winnaars in de singles van de Mastercategorie, te weten Manon Sibbald en Alex Vlaar.

En op zondag 23 april werd het zogenoemde Ouderkindtoernooi gehouden. Het is inmiddels een traditie en met 50 koppels was deze editie ook weer geslaagd. De (groot)ouders kijken hun ogen uit als ze zien waar hun kroost al toe in staat is. En als het even mee zit hou je er altijd nog een ouder aan over die recreantspeler wordt. Al was het maar op de woensdagochtend.

Bijzonder leuk is het feit dat Paul Tiebout sponsor is geworden van onze vereniging. Paul stelt bovendien een waardecheque beschikbaar voor het Open Mix-toernooi en voor het interne Eindejaarstoernooi van de recreanten! Wel, leuker kan Paul het echt niet maken.

Het BNL-bestuur is demissionair en op 24 juni komt de bondsvergadering bijeen om een nieuw bestuur te kiezen. Maar dan moeten er wel kandidaten zijn. Volgens mij zijn er twee kandidaten en dat is Paul Kleijn en Clemens Wortel. Paul zijn kandidatuur staat buiten kijf, deze man moet terug in het bestuur. Maar ook Clemens Wortel verdient een herkansing, want tot nu toe heeft hij het moeten doen met non-bestuurders en ga daar maar aan staan. Daarnaast is Clemens volkomen onpartijdig en is van belangenverstrengeling bij hem geen sprake! Er valt ongetwijfeld wel wat aan te merken op Clemens, maar op wie niet, dus het is te hopen dat de commissie van wijze mannen niet het kind met het badwater weggooit.

Paul Kleijn schrijft regelmatig in zijn stukjes over de bestuurscrisis op badmintonline. Zijn meest recente artikel is van 29 april en hetgeen hij schrijft daar kan ik mij grotendeels in vinden.

Er moet voor de recreanten iets tegenover het lidmaatschap van BNL staan. Nu ervaren leden en verenigingen de jaarlijkse contributiebijdrage aan BNL als weggegooid geld. Op vertoon van je BNL-pas moet er een voordeel voor de leden te behalen zijn. Maar laten we niet in de valkuil stappen en er een hoop administratieve rompslomp bij creëren, het moet heel simpel en eenvoudig zijn.

Bij onze vereniging is het zo dat de BVA-ledenpas tevens klantenpas is van Autoradam en worden er kortingen verkregen bij het wassen van de auto en het huren van auto's. Zeer de moeite waard en het werkt.

Paul schrijft ook nog iets over de absurd hoge competitiebijdrage voor regioteams voor de senioren en de jeugd. Al jaren fulmineer ik met name ten aanzien van de jeugdcompetitie over de idioot hoge bijdragen. Daarmede strijken we veel competitiespelers tegen de haren in en gaan verenigingen hun eigen weg zoeken om competities te organiseren. Moeten we er dan nog gek van op kijken dat het ledental van BNL maar blijft dalen? Zelf denk ik dat we blij mogen zijn als we nog niet onder de 30.000 leden zijn gezakt, maar dat die grens komt wel angstvallig dichterbij.

En met een dergelijk ledenaantal kunnen we de topsport zoals we dat nu doen, niet meer overeind houden. We kunnen geen honderdduizenden euro's vrij maken voor een nationale selectie. Nu perst BNL op een Brusselse manier onze leden, competitiespelers en verenigingen als een sinaasappel uit. We moeten realistisch zijn en een andere weg in durven slaan.

Op 29 april mochten vrienden en vriendinnetjes van onze jeugdleden kennis maken met de badmintonsport en flink meedoen. Nu maar hopen dat ook daar weer een aantal nieuwe jeugdleden gerekruteerd kan worden.

Verder wil ik onze leden nog attent maken op de clubkampioenschappen. Naar ik heb begrepen wordt er tevens een barbecue en feestavond geregeld door de commissies die dit badmintonplus evenement organiseren.

Met mijn jongste kleinzoon Jayden Henkie ga ik op vrijdagochtend naar de markt. Sinds kort gaat Jayden met zijn fiets en hij is met zijn drie jaar een ware artiest op zijn tweewieler, een soort Max Verstappen, maar dan op de fiets. En het was druk op de markt. Midden in een nauwe straat hielden twee iets oudere dames een gesprek en een ieder moest er links en rechts omheen lopen. Jayden kwam met zijn fiets aanzetten en kon geen kant uit, of toch wel dacht hij, en hij reed pardoes tussen de twee dames door die van schrik uiteen stoven. Ik hoorde er even niet bij.....

Henk

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Paul Kleijn op 02-05-2017 om 21:09 uur

  Beste Henk en andere Almeerders,

  Ik waardeer het enorm dat Henk zich zo uitspreekt voor mij om terug te keren in het bestuur van Badminton Nederland. Of dat gaat lukken is een vraag die op 24 juni beantwoord zal worden tijdens de jaarvergadering van Badminton Nederland.

  Ik wil langs deze weg wel mijn enorme respect uitspreken voor BV Almere. Het ademt badminton, je voelt je er welkom. Een eigen hal, 7 dagen in de week badminton. Een eredivisieteam waar je met heel veel plezier naar gaat kijken. Gewoon omdat het er supervet uit ziet en je in een echte badminton arena waant. Kortom, ik heb diep respect voor jullie verenging.

  Ik kan het dan ook absoluut niet begrijpen dat er mensen bij Badminton Nederland zijn, die er anders over denken en BV Almere maar een lastige vereniging vinden. Hoezo lastig? Ze hebben gewoon recht van spreken!!! Ze hebben het prima voor elkaar en ik vind het dan ook niet meer dan normaal dat ze van zich laten horen en zich uitspreken over de ontwikkelingen in badmintonnend Nederland. Dat zou juist toegejuicht en omarmt moeten worden.

  Respect Almeerders, jullie zijn een voorbeeld voor de badmintonsport.

  Gegroet,
  Paul Kleijn

 2. Henk Staats op 06-05-2017 om 12:25 uur

  Beste Paul,

  Allereerst bedankt voor de mooie woorden.

  Ik hoop van ganser harte dat het je lukt om een nieuw bestuur te formeren, maar ik hoop nog meer dat je daar deel van uit maakt. In dat kader roep ik een ieder op om middels dit linkje je kandidatuur te onder steunen: https://onedrive.live.com/survey?resid=92E2D1ABDB9307E5!13766&authkey=!AHpbMmvhKXDGf40

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)