Badminton Vereniging Almere

Victor zomerweek 2017 Dag 1

Maandag 28 augustus was de eerste dag van de zomerweek 2017. De dag begon voor de trainers met een overleg waarbij de aandachtspunten voor de dag werden besproken terwijl de kinderen langzaam kwamen binnenstromen.

Na een algemene introductie en warming-up werd een levensgroot memory spel gespeeld. De groep werd verdeeld in 6 groepen die elk een plek langs de rand van de hal innamen. Vanuit elke groep renden er telkens een tweetal naar het midden van de hal waar een verzameling memory kaarten lagen. Het tweetal mocht elk één kaart omdraaien en moest daarna terug naar de groep. Een geweldige warming-up waarbij de kinderen ook nog eens moesten nadenken.

Na het memory spel gingen de kinderen inslaan en daarna werden er wedstrijdjes gespeeld op tijd. Na het tijdslimiet verplaatsten de verliezer een plaatsje naar links en de winnaars een plaats naar rechts. Zo konden de trainers goed het niveau van de kinderen beoordelen.

Na de wedstrijdjes kregen de kinderen een korte pauze met een tussendoortje en daarna was het tijd om aan de techniek te gaan hameren!
De verdediging in de dubbel stond centraal tijdens de eerste dag van de zomerweek.

Er werden door de kinderen verschillende oefeningen uitgevoerd, allemaal afhankelijk van hun eigen niveau. Waar het ene kind oefende op een normale smashverdediging, oefende de wat gevorderde kinderen met een cross verdediging.

Vervolgens hebben de kinderen vlak voor de lunch nog even een single dubbel gespeeld. Hierbij staan er 4 kinderen op de baan waar eerst 2 singles op een halve baan worden gespeeld. Zodra er op één helft een punt werd gescoord ging de rally aan de andere kant van het veld door als een dubbel.

Hierna was het tijd voor de lunch! De kinderen (en trainers) hadden honger en er kon zeker wel een lekkere maaltijd naar binnen. Gelukkig was dit geen probleem! De moeder van een van de kinderen (de mama van Jordy Haase) heeft een heerlijke lading bami voor ons gemaakt en de kinderen hebben zitten smullen!

Na de lunch konden de kinderen echt flink aan de bak. De trainers kregen in de middag ondersteuning van Dave Khodabux uit het eerste team van BV Almere. De kinderen werden verdeeld in 3 groepen en draaide na een bepaald aantal minuten door. Een groep trainde wendbaarheid met behulp van de fitlights. Ze waren in 4 richtingen omringd door lampjes die ze zo snel mogelijk uit moesten maken. Een andere groep deed een zwaar circuitje onder begeleiding van Aram. Ten slotte was de laatste groep dubbelpartijen aan het spelen met Dave, Dennis en Timo.

Hierna werd er nog kort ingegaan op de dubbelverdediging in een uitgebreidere vorm van de oefeningen die in de ochtend gedaan werden. Na deze oefeningen werden er dubbelpartijen gespeeld zodat de kinderen konden oefenen met de dingen die ze gedurende de dag hadden geleerd.

Tot slot was het nog tijd voor een eindspel. De groep werd in tweeën gesplitst. Tussen de twee groepen werden er meerdere partijtjes gevormd. De partijen gingen maar tot de 7 punten. De winnaars van de partijen ging van de baan en de verliezers hielden hun punten tegenover hun volgende tegenstanders. De eerste groep die 20 partijen had gewonnen was winnaar en konden een oefening uitkiezen voor de verliezende partij.

Voor meer filmpjes van de zomerweek: KLIK HIER

Daarna was de dag al bijna weer ten einde. De kinderen kregen elk een zomerweek shirtje en sloten hun dag af met een cooling-down.
Daarna gingen de kinderen naar huis en namen de trainers de tijd om de dag door te nemen en zich voor te bereiden op morgen.

Het was een geslaagde dag en we kijken uit naar de rest van de week!

Reageer op dit bericht (“Victor zomerweek 2017 Dag 1 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)