Badminton Vereniging Almere

AviAir tankt opnieuw vertrouwen

AviAir Almere heeft ook de laatste wedstrijd in de eerste ronde van de bondscompetitie gewonnen. BC Duinwijck werd met 5-3 verslagen. Alle foto's van de wedstrijd vind je hier. Dat tankt natuurlijk vertrouwen voor het tweede deel van de competitie. Na alle negen wedstrijden te hebben gewonnen bedraagt de voorsprong op nummer twee BC Duinwijck maar liefst 13 punten en omdat AviAir als eerste is geëindigd begint het in de kampioenspoule met 5 bonuspunten. Deze tweede ronde gaat van start op 2 december maar Almere is het eerste speelweekend vrij en begint op 9 december met een thuiswedstrijd tegen DKC.

Raggers
Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen
AviAir

De eerste partij tegen de nummer 2 van de eredivisie was die tussen Tamara van der Hoeven/Ilse Vaessen en Akvile Stapusaityte/Corine Breukers. De Almeerse dames begonnen goed en gingen met 11-4 de rust in. Ook het vervolg was duidelijk voor Tamara en Ilse en de game werd gemakkelijk met 21-14 gewonnen. De tweede gaf een wat ander beeld want ze stonden lang enkele punten op achterstand. Na 8-11 en 12-14 wisten ze toch langszij te komen en met 21-18 kwam AviAir Almere op een 1-0 voorsprong.

Autoradam

De heren dubbel was een partij tussen Dave Khodabux/Léon Nottelman en Ralph Starren/Ties van der Lecq. Dave en Léon waren duidelijk de bovenliggende partij en pakten na 11-7 een 18-13 voorsprong. De Haarlemmers scoorden nog wel drie maal achterelkaar en kwamen tot 18-16 maar daarna speelden Dave en Léon de game bekeken uit met 21-16. De tweede game verliep nog makkelijker. Hoewel wat slordigheidjes in het Almeerse spel voorkwamen namen zij toch rap een 11-3 voorsprong. Daarna was het snel gedaan want met 21-11 werd Almere op een 2-0 voorsprong gebracht.

Aram Mahmoud
Beround

Aram Mahmoud moest het opnemen tegen Jordy Hilbink die nog geen enkelspel verloren had in de competitie. Een moeilijke opgave dus maar Aram begon uitstekend. Met een o.a. een aantal goed geplaatste smashes kwam Aram via 11-9 op een mooie 17-11 voorsprong. Jordy scoorde nog wel een aantal punten achter elkaar maar Aram kwam bij 20-18 op gamepoint. Hij leek het eerste gamepoint te verspelen door de shuttle tegen de netrand te slaan. Wonder boven wonder bleef de shuttle daar vastzitten en moest scheidsrechter Freek Cox besluiten tot het spelen van een let. Aram pakte het gamepoint nu wel en won met 21-18. In de tweede game kwam Aram op een 4-7 achterstand maar een sterke periode draaide hij dit om naar een 10-7 voorsprong. Vanaf die stand nam Jordy het heft in handen en speelde de game met 21-12 uit. Ook in de derde game kon het nog alle kanten op maar ook nu maakte Jordy na 11-10 het verschil en pakte de game wederom met 21-12 en daarmee het eerste punt voor Duinwijck.

Haje

Sebastiaan Li bond de strijd aan met Jerry Natenstedt. Na een 7-11 en 11-17 achterstand kwam Sebastiaan sterk terug tot 19-20. Maar Jerry pakte nog het resterende gamepoint en won de game met 21-19. Ook in de tweede game kwam Sebastiaan op een behoorlijke achterstand. Na de rust bij 5-11 begon Sebastiaan aan een inhaalrace en kwam op 15-16 en stoomde ineens door naar 21-16 en wist er dus een derde game uit te slepen. Hoewel Sebastiaan na 10-11 op een 14-16 achterstand kwam had hij nu ook een sterk eind in deze game. Hij kwam tot 20-17 maar Jerry kwam nog terug tot 20-19. Maar de uitbal werd goed door Sebastiaan ingeschat en dat betekende een 21-19 winst en een 3-1 voorsprong voor Almere.

Manon Sibbald

De nog ongeslagen Manon Sibbald stond tegenover de eveneens ongeslagen, in het enkelspel, Akvile Stapusaityte. Manon begon goed aan de partij en kwam op een 11-6 voorsprong. Met goed geplaatste slagen en smashes kwam Manon op 15-11. Maar toen zat het even niet mee en kwam Akvile langszij en op een 18-16 voorsprong. Met 21-17 pakte ze de eerste game. In de tweede game liep Akvile snel weg naar 16-5. Maar Manon weigerde te capituleren een vocht zich knap terug maar dichterbij dan 13-18 kwam ze niet. De game ging met 21-15 naar Akvile en die bracht Duinwijck daarmee op 3-2.

Ondertussen stond Madouc Linders op de baan voor haar partij tegen Raquel Humphris. Raquel begon voortvarend en nam een 11-4 en 16-5 voorsprong. Maar toen kwam Madouc op stoom en kwam nog op 20-20. Toch was het Raquel die aan het langste eind trok een sleepte met 22-20 alsnog de game binnen. Het verschil was groot in de tweede game. Met gevarieerd spel van Madouc nam zij nu een grote voorsprong. Via 11-3 was de game met 21-8 snel gespeeld. In de derde game ging het gelijk op en ontliepen ze elkaar niet veel. Madouc leek wel de derde game te gaan winnen maar Raquel vocht voor wat ze waard was en pakte de game met 21-18. Dat betekende een 3-3 tussenstand.

Tamara van der Hoeven en Dave Khodabux

De eerste mix was die tussen Tamara van der Hoeven/Dave Khodabux en Jerry Natenstedt/ Fabienne van Affelen van Saens. De eerste game namen Tamara en Dave een 11-4 voorsprong. Hoewel Fabienne en Jerry nog terugkwamen tot 12-9 was het daarna met 21-13 snel gedaan. Nu nog even de tweede game en de winst is binnen. Niet dus. Misschien een gebrek aan concentratie en teveel aan onnodige fouten brachten Fabienne en Jerry terug in de strijd. Na een constante voorsprong voor de Haarlemmers pakten die dan ook de game met 21-16. In de derde game brachten Tamara en Dave alsnog orde op zaken. Duidelijk beter spelend dan in de tweede game werd de game via 11-6 met 21-10 gewonnen en brachten ze de stand op 4-3 in Almeers voordeel.

De andere mix ging tussen Ilse Vaessen/Léon Nottelman en Corine Breukers/Jorrit de Ruiter. Een goede start bracht Ilse en Léon op een 11-3 voorsprong. Na 13-9 werd de game uiteindelijk simpel met 21-13 gewonnen. Ook in de tweede game kwam de winst niet in gevaar. Met een 11-9 bleven Corine en Jorrit nog wel in het spoor maar moesten met 21-14 toch duidelijk hun meerdere erkennen in Ilse en Léon. De eindstand kwam daarmee op 5-3 in Almeers voordeel.

Victor

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 05-11-2017 om 08:33 uur

    Wat een mooie afsluiting van de eerste fase!

  2. Geert op 07-11-2017 om 16:46 uur

    De foto's van de wedstrijd zijn te zien middels de link: https://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2017-2018/aviair-almere-duinwijck-04-11-2017

Reageer op dit bericht (“AviAir tankt opnieuw vertrouwen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)