Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere en de Eredivisie in het seizoen 2017/2018 (deel 1)

De competitieopzet voor de Eredivisie was nagenoeg gelijk aan die van het seizoen 2016/2017. Dat is in badmintonland al heel wat. Evenals in 2016/2017 speelden alle teams in de eerste speelhelft tegen elkaar en vervolgens werd de competitie opgesplitst. De bovenste vijf teams speelden aansluitend nog een hele competitie tegen elkaar. Het team dat als eerste eindigde plaatste zich automatisch voor de finale en de nummers twee en drie streden vervolgens om de tweede finaleplek middels twee play-offwedstrijden. En iets soortgelijks gold voor de onderste vijf teams om te bepalen welk team er degradeerde.

AviAir

In de Eredivisie streden de volgende verenigingen om de prijzen

Als hoofdsponsor trad op AviAir en dat betekende dat het vlaggenschip van de vereniging als AviAir Almere door het leven ging. AviAir Almere werd gecoacht door Erik Staats en Joris van Soerland, teammanager was Cynthia Soselisa en Henk Folmer was bijna als vanouds de masseur. En de spelers waren

Nieuw in de selectie was Jelle Maas en ook Cheryl Seinen was weer beschikbaar voor AviAir Almere. Gita Djajawasito deed een stapje terug.

In onze eigen Sporthal Raggers vond op 9 september 2017 de kick off plaats van de eerste speelronde van de Eredivisie. Alle eredivisieteams zouden in actie moeten hebben komen, maar Victoria liet het afweten omdat zij geen representatief team op de been konden brengen. Het was trouwens het hele seizoen kommer en kwel met Victoria, want zij lieten vele wedstrijden verstek gaan en dat kan als een aanfluiting worden beschouwd voor het Nederlandse badminton.

raggers

AviAir Almere moest het opnemen tegen BC Smashing en het werd een klinkende 7-1 overwinning voor AviAir Almere, ondanks de afwezigheid van Dave Khodabux. Alleen de mix van Sebastiaan Li met Ilse Vaessen ging in drie games verloren.

Geen bestandsnaam opgegeven

Na de 7-1 overwinning van AviAir Almere op Smashing BC tijdens de kick-off boekten de Almeerders op 16 september 2017 een 8-0 overwinning op Kembit Roosterse BC. Vaak toch een lastige tegenstander, maar nu ging het toch wel erg gemakkelijk. Eerlijkheidshalve is het wel zo dat Roosterse niet in hun sterkste opstelling kon aantreden. Door deze overwinning nestelde AviAir Almere zich aan kop in de Eredvisie.

Victor

In het dubbelweekend van 23 en 24 september 2017 speelde AviAir Almere op zaterdagavond uit tegen DKC. AviAir Almere deed uitstekende zaken door het Haagse DKC, met 6-2 te verslaan. In sporthal Hogeveld in Den Haag wisten de Almeerse dames al hun partijen te winnen. Ondanks zijn goede spel verloor Sebastiaan Li met 17-21 en 12-21 van de Nederlands kampioen Mark Caljouw. Ook de mannendubbel verloor vrij kansloos. De dames in het enkel- en dubbelspel wonnen hun partijen met overmacht.

AviAir Almere, oftewel triple A zette tegen Van Zijderveld BV hun zegereeks voorts. In Amstelveen werd het 7-1 voor de koploper van de eredivisie. Broer en zus Sibbald wonnen beiden hun wedstrijd. Maar Thomas speelt voor Van Zijderveld en bracht het enige punt voor de Amstelveeners op het scorebord door knap Sebastiaan Li te verslaan. Manon won haar enkel tegen Linda Chen.

AviAir Almere deed op zondagmiddag 30 september 2017 opnieuw uitstekende zaken door landskampioen Le Credit Sportif Velo met maar liefst 7-1 te verslaan. Alleen de eerste partij, de dames dubbel van Tamara van der Hoeven met Ilse Vaessen, werd in drie games verloren.
Doordat de andere concurrenten tegen elkaar gelijk speelden bouwde AviAir Almere zijn voorsprong op de ranglijst verder uit naar maar liefst 10 punten op nummer twee FZ Forza Amersfoort.

Beround

AviAir Almere maakte in en tegen Barendrecht geen fout. Anders dan de 8-0 uitslag doet vermoeden was het wel een lastige wedstrijd. Door de overwinning bleef de koppositie in de eredivisie stevig in handen van Almere.

AviAir Almere ging ook in de zevende wedstrijd door de geluidsbarrière. In toeschouwersaantal was het een gelijkspel, maar de wedstrijd in en tegen Amersfoort eindigde in 8-0 overwinning voor Almere. De bij de uitwedstrijden steeds maar groeiende supportersschare zag AviAir Almere weliswaar de maximale score behalen, maar daarbij waren wel vier partijen waarbij de winst pas in de derde game werd binnen gesleept. In de selectie ontbraken Aram Mahmoud, Léon Nottelman, Cheryl Seinen en Madouc Linders.
Tim Vaessen viel in en liet zien dat ook hij in de eredivisie kan meedraaien. Aanvankelijk keek Tim tegen een grote achterstand aan in zijn partij tegen Vincent de Vries, maar Tim knokte zich terug tot 20-20 en benutte direct het eerste gamepoint. In de tweede game was het Tim die een grote voorsprong pakte en met 21-9 bracht hij Almere op een 5-0 voorsprong!

Op zaterdag 28 oktober speelde AviAir Almere tegen BC Victoria. Het werd een sneue vertoning. Alle respect overigens voor BC Victoria en haar spelers en speelsters die bijna 4,5 uur moesten reizen om na 65 minuten spelen terug naar Hoensbroek te keren met een 8-0 nederlaag. Dit soort wedstrijden doet de eredivisie geen goed.

AviAir Almere won op 4 november 2017 ook de laatste wedstrijd in de eerste ronde van de bondscompetitie. In Sporthal Raggers werd BC Duinwijck met 5-3 verslagen. Dat gaf natuurlijk vertrouwen voor het tweede deel van de competitie. De mannensingle van Aram ging verloren en ook Manon en Madouc konden hun singles niet binnenslepen. De beide mixen waren echter voor AviAir Almere en daarmede ook de winst in deze wedstrijd van de nummer één op de ranglijst AviAir Almere en de nummer twee Duinwijck.

autoradam

Na alle negen wedstrijden te hebben gewonnen bedroeg de voorsprong op nummer twee BC Duinwijck maar liefst 13 punten en omdat AviAir als eerste is geëindigd begon het in de kampioenspoule met vijf bonuspunten.
Een heel sterk optreden van AviAir Almere in de eerste fase van de competitie. Zonder ook maar iemand te kort te willen doen, maar de inbreng van Jelle Maas wss groots. En ook de grote supportersschare, ook bij de uitwedstrijden, mag niet onvermeld blijven.

Volgende week deel 2 van de AviAir en de Eredivisie 2017/2018.

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere en de Eredivisie in het seizoen 2017/2018 (deel 1) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)