Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere en de Eredivisie in het seizoen 2017/2018 (deel 2)

AviAir Almere eindigde op eclatante wijze als eerste in de eerste fase van de eredivisiecompetitie. Met 64 punten uit negen wedstrijden haalden de Almeerders per wedstrijd 7,1 punt en dat mag als uniek worden omschreven. Een compliment aan de spelers, de coaches en de begeleiders was dan ook op zijn plaats.

AviAir

In de kampioenspoule bleef er van de gigantische voorsprong van 13 punten op de nummer twee, Duinwijck, niet veel over. AviAir kreeg in de kampioenspoule de meeste bonuspunten, te weten vijf en de nummer twee, Duinwijck kreeg er vier. Het complete overzicht van bonuspunten in de kampioenspoule is als volgt.

AviAir Almere 5 punten
BC Duinwijck 4 punten
Le Credit Sportif Velo 3 punten
BC DKC 2 punten
FZ Forza Amersfoort 1 punt

AviAir Almere deed op 9 december 2017 in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule goede zaken door het Haagse DKC met 6-2 te verslaan. Beide ploegen konden niet in de sterkste opstelling aantreden, maar het niveau was er niet minder om. Alleen Nederlands kampioen Mark Caljouw en Marlies Baan wisten hun partij voor DKC te winnen, maar de overige zes waren voor de Almeerders.
Door omstandigheden een verrassend dames dubbel bij Almere. Manon Sibbald en Gita Djajawasita moesten het opnemen tegen het regelmatig samenspelende Haagse duo Marlies Baan en Daisy Bommeleijn. De AviAirdames wonnen in twee games en dat was zonder meer een knappe prestatie.

AviAir Almere was goed op weg naar een finaleplaats om het landskampioenschap. In en tegen Amersfoort werd er op 16 december 2017 met 0-8 gewonnen en de concurrenten DKC en Duinwijck speelden tegen elkaar met 4-4 gelijk. In het eerste deel van de competitie waren er nog vier wedstrijden waar een derde game beslissing moest brengen, nu was het er maar één.

Haje

AviAir Almere deed opnieuw goede zaken in de kampioenspoule. Landskampioen Le Credit Sportif Velo werd zondagmiddag 17 december 2017 met 6-2 aan de kant gezet. Bij de eerst 2-0 opgelopen achterstand leek winst er even niet in te zitten, maar de zes daarop volgende partijen werden allemaal gewonnen! AviAir verstevigde door deze overwinning de koppositie in de eredivisie.

AviAir Almere liep 6 januari 2018 tegen BC Duinwijck op tegen de eerste nederlaag van dit seizoen. De Haarlemmers waren met 5-3 te sterk. De dubbels en een mix gingen kansloos verloren. Aram, Madouc en Léon met Ilse pakten de drie punten voor Almere. De concurrenten, Velo en DKC, speelden tegen elkaar met 4-4 gelijk. AviAir Almere bleef ondanks het verlies wel koploper in de kampioenspoule met vijf punten voorsprong op BC Duinwijck.

Na het verlies tegen Duinwijck zou AviAir met een uitzege op DKC goede zaken kunnen doen in de kampioenspoule. Maar de Almeerders kwamen op 13 januari 2018 niet verder dan een 4-4 gelijkspel. Enigszins verrassend werd slechts één enkelpartij gewonnen. Alleen Manon Sibbald won haar partij, zij het met enige moeite, van Demi Brehler. De beide dubbels werden gewonnen en de gemengd dubbels werden door de ploegen verdeeld. AviAir bleef wel aan de leiding in de stand met twee punten voorsprong op Duinwijck.

Victor

AviAir Almere boekte een simpele overwinning op FZ Forza Amersfoort. Madouc Linders, spelend op Victor Polish Junior 2018, en de geblesseerde Sebastiaan Li werden vervangen door Amy Tan en Tim Vaessen. Omdat Duinwijck deze middag met 5-3 verloor van DKC kon de voorsprong in de kampioenspoule worden vergroot naar zes punten op Duinwijck en vijf punten op DKC dat wel een wedstrijd meer had gespeeld.
Alleen de mix van Ilse Vaessen en Leon Nottelman ging verloren, Manon kwam goed weg door in de derde game met 25-23 haar single te winnen.

Op 21 januari kwam een rechtstreekse finaleplaats om het landskampioenschap voor AviAir Almere heel dichtbij. Omdat directe concurrent Duinwijck niet verder kwam dan een 5-3 overwinning bij Amersfoort en AviAir Almere zelf de uitwedstrijd tegen Velo met 7-1 won, volstond in de resterende wedstrijd één punt om die plaats veilig te stellen. Alleen invaller Tim Vaessen verloor zijn mannensingle.

raggers

AviAir Almere sloot op 26 januari 2018 de laatste wedstrijd in de kampioenspoule tegen Duinwijck winnend af. In Sporthal Raggers werd met 5-3 gewonnen en AviAir eindigde daardoor op de eerste plaats. Dat gaf recht op directe plaatsing voor de finale om het landskampioenschap op 10 maart in Den Bosch. In de hele competitie werd slechts één nederlaag geleden.

autoradam

AviAir speelde groots in het seizoen 2017/2018. Met dertien punten voorsprong kwam AviAir uit de eerste fase en met nog eens tien punten voorsprong werd AviAir winnaar van de kampioenspoule. Grandioos en super de luxe.
Toch zou AviAir geen landskampioen worden. Duinwijck was de tegenstander in de finale, want in twee play-off wedstrijden daaraan voorafgaand waren zij de meerdere van DKC.
In de finale trad Duinwijck aan met een versterkt team en dat was AviAir te machtig.
Alles volgens de ietwat buitengewone regels van deze eredivisiecompetitie, dat wel. Een competitieopzet die bovendien veel weg heeft van een bekertoernooi. Maar het is niet anders en het schijnt niet door te dringen tot de beleidsmakers van BNL dat hiermede de eredivisie en daarmede de badmintonsport de das wordt omgedaan.

Formeel dan wel geen landskampioenschap voor AviAir Almere, maar wel alle credits voor de spelers, de begeleiding en de schare supporters voor een subliem seizoen!

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere en de Eredivisie in het seizoen 2017/2018 (deel 2) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)