Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere en de eredivisie in het seizoen 2018/2019 (deel 2)

Op de valreep van 2019 nog een terugblik op de kampioenspoule. AviAir eindigde dus op de tweede plaats in de eerste competitieronde. En dat ondanks het missen van 3 basisspelers in het keurkorps van coach Erik Staats. Dat verlies is prima opgevangen door de vervangers van de geblesseerden. Le Credit Sportif Velo wint deel 1 en neemt 5 bonuspunten mee en Almere dus 4 naar de finalepoule.

AviAir

De eerste wedstrijd was op 2 december tegen Duinwijck en ook nu was er een 2-0 voorsprong voor de regerend landskampioen. De beide dubbels gingen verloren. Aram en Dennis boekten een zege op Jordy en Jerry maar Judith van Cruchten ging ten onder tegen Raquel Humphris en Amy tegen Akvile Stapusaityte en dat bracht de stand op 4-2 in Haarlems voordeel. Maar de mixen van Amy en Aram en Dave en Rosalie werden nog knap in winst omgezet waardoor er toch nog een 4-4 werd uitgesleept. Hoornse speelde trouwens verassend gelijk tegen DKC.

Haje

Een ontluisterende nederlaag werd geleden tegen DKC in Den Haag al was het wel wat geflatteerd. Alleen Amy wist haar partij winnend af te sluiten. Drie wedstrijden werden in drie games beslist. Mark Caljouw en Robin Tabeling wonnen hun beide partijen en dat deed ook Michiel Kruijt. Ook Georgy en Sabine konden het tij niet keren en dus zou en moest er een week later thuis tegen Hoornse een goed resultaat geboekt moeten worden om in de race te blijven.

In Sporthal Raggers was Cheryl tegen Hoornse weer van de partij en verrassend was ook de bij de selectie gehaalde Stephan Branderhorst. Hij boekte een simpele 21-10 en 21-9 overwinning op Menno de Vor maar het zou bij een éénmalig optreden in de hoofdmacht blijven. Dave en Aram wonnen hun dubbel en dat deden Cheryl en Rosalie ook. Chloë Mayer wist het enige punt voor Hoornse binnen te halen maar de overige partijen werden door AviAir gewonnen. De 7-1 zege was overigens niet zo makkelijk als de cijfers doen vermoeden maar goed, Almere deed weer mee en DKC-Duinwijck eindigde in 4-4.

Amy

Amy Tan

In het eerste weekend van 2019 stonden twee wedstrijden op het programma. Eerst kwam Le Credit Sportif Velo op bezoek. Velo had wat recht te zetten na twee 6-2 nederlagen tegen DKC en Duinwijck. De heren dubbel ging in 3 games verloren en de dames dubbel werd niet eens gespeeld door blessures. Maar door winst van Dennis, Amy en Aram was er toch een 3-2 voorsprong voor de Almeerders. Helaas was het niet voldoende want de resterende partijen gingen naar Velo. Drie partijen werden overigens beslecht in 3 games in het voordeel van de Wateringers.

De 5-3 nederlaag betekende wel dat AviAir achterop raakte en met de zware uitwedstrijd tegen Duinwijck een dag later in het verschiet leek een plaats in de play-off ver weg.
Net als in de vorige 2 wedstrijden van het seizoen nam Duinwijck een 2-0 voorsprong en opnieuw kon er geen dames dubbel worden gespeeld. Aram won van Jerry en de nog ongeslagen Akvile was te sterk voor Rosalie. Amy leek op weg naar een 2-0 winst op Debora Jille maar zag de zege toch aan haar neus voorbij gaan. De mixen werden verdeeld en met de 6-2 nederlaag leek een plek in de play-offs uit zicht. Maar omdat concurrent Velo een week later met 7-1 ten onder ging tegen DKC bleef de schade uiteindelijk beperkt.

[Mark en Aram](https://www.bvalmere.nl/_img/team-1/2018-2019/2018-12-09-mark,-aram.jpg

Mark Caljouw en Aram Mahmoud

Na het dubbelweekend moest er na 2 weken opnieuw 2 wedstrijden in het weekend worden gespeeld. Een weekend dat werd overschaduwd door het overlijden van Eric Khodabux, de vader van Dave en trouwe supporter van AviAir Almere. Maar de druk stond er weer vol op want Velo zou met 8-0 van Hoornse winnen. AviAir nam een 3-1 voorsprong maar de resterende 4 partijen ging allemaal verloren. Almere miste nu weliswaar ook nog teamcaptain Dave Khodabux maar DKC trad aan zonder Mark Caljouw en Robin Tabeling. Door de nederlaag (3-5) moest de uitwedstrijd tegen Hoornse ruim gewonnen worden.

Beround

In Hoorn werd de heren dubbel toch wel onnodig in 3 games verloren maar werd de dames dubbel, zij het moeizaam (2x 24-22), gewonnen. Op een dames enkelpartij na werden de resterende partijen vrij eenvoudig gewonnen. Omdat Velo Duinwijck knap op 4-4 hield moesten er minstens 6 punten worden gehaald in de uitwedstrijd tegen Velo om een plaats in de play-offs af te dwingen. Het was immers de laatste wedstrijd dus ook de laatste kans.

Op 26 januari was het zover. Dennis en Léon moesten het onderspit delven tegen Jim Middelburg en Alex Vlaar. Maar Rosalie en Cheryl wonnen knap van Dorien Lups en Myke Halkema. Diede verloor haar partij van Tamara maar Aram, Amy en Dennis wonnen hun single in 2 games en stond het 4-2 in Almeers voordeel. De beide mixen moesten nu gewonnen worden. Voor Amy en Léon de zware opgave om het sterke koppel Myke en Jim te verslaan. Maar dat zat er de hele partij helaas niet in. Met 2x 21-14 was Velo te sterk. Cheryl en Aram wisten nog wel Tamara en Alex in 3 games te verslaan maar dat was alleen nog van belang voor de statistieken.

Cheryl en Aram

Cheryl Seinen en Aram Mahmoud

Eindstand kampioenspoule:

1. BC Duinwijck 8 44
2. DKC 8 44
3. Le Credit Sportif Velo 8 36
4. AviAir Almere 8 35
5. Hoornse BV 8 16
raggers

DKC moest van Duinwijck winnen om rechtstreeks naar de finale te gaan maar ze speelden gelijk en moest dus met Velo strijden om de andere finaleplaats. DKC versloeg Velo maar moest in een bloedstollende finale de titel aan Duinwijck laten. Na een 4-4 stand moest een golden game de beslissing brengen die de Haarlemmers uiteindelijk de 26e titel opleverde.

Erik Staats nam na 9 seizoenen afscheid als coach van team 1 en zal worden opgevolgd door Dave Khodabux. Lees alles over Erik nog eens in dit nieuwsbericht.

Diede

Diede Odijk

Niet de play-offs gehaald maar wat scheelde het weinig. De gehavende ploeg heeft naar de mogelijkheden gepresteerd met zoveel goede invallers. Maar liefst 17 verschillende spelers en speelsters werden ingezet en dat leidde veelal tot een wisselende samenstelling.

In de handhavingspoule degradeerde TFS Barendrecht en zullen we helaas ook BV Van Zijderveld moeten missen. Het team uit Amstelveen trok zich vrijwillig terug. De begroting liet niet toe om een eredivisiewaardig team op de been te brengen. Hopelijk zien we BV Van Zijderveld weer snel terug op het hoogste nationale badmintonniveau.
Smashing uit Wijchen handhaafde zich op de laatste speeldag door Barendrecht met 6-2 te verslaan.

Eindstand handhavingspoule:

1 FZ FORZA AMERSFOORT 1 8 46
2 Goldinvestment ROOSTERSE BC 1 8 38
3 SMASHING 1 8 34
4 ZIJDERVELD BV VAN 1 8 31
5 TFS BARENDRECHT 1 8 26

De technische staf, spelers en begeleiders waren de supporters weer dankbaar voor hun steun in thuis- maar ook zeker in de uitwedstrijden. Dat wordt zeer gewaardeerd want het helpt echt!

Victor

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere en de eredivisie in het seizoen 2018/2019 (deel 2) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)