Badminton Vereniging Almere

Finaleplaats voor Avi Air Almere

Avi Air Almere heeft opnieuw de finale om het landskampioenschap bereikt. Een 4-4 gelijkspel bij DKC maakt de ploeg onbereikbaar voor de achtervolgers.

Avi Air

Niet in de sterkste opstelling maar voldoende kwaliteit in het veld om aan winst te denken. Maar het werd een moeizame 4-4 gelijkspel. Maar dat deert het team niet echt want het bereiken van een rechtstreekse finaleplaats was het doel en dat is gelukt. Duinwijck en Dropshot werd 5-3 en met nog een wedstrijd te gaan is voor de voorsprong 9 punten op nummer 2 Duinwijck die de Almeerders daardoor niet meer kunnen achterhalen.

Kirsten de Wit en Estelle van Leeuwen

Een tegenvaller was toch wel het verlies van de dames dubbel. In de eerste game keken Kirsten de Wit en Estelle van Leeuwen vrijwel constant tegen een achterstand aan en die ging met 21-17 verloren. Een goed herstel leverde een ruime 21-11 op in de tweede game. Dus zou het toch nog goed komen voor onze dames. Tegen Marlies Baan en Charissa Kuiper leidden ze dan ook in de derde game. Maar de dames van DKC gaven zich geenszins gewonnen. Integendeel. Na nog een 14-13 voorsprong voor Kirsten en Estelle namen ze het initiatief over, kwamen langszij en wonnen alsnog met 21-18.

Timo Stoffelen en Alex Vlaar

Ook voor Alex Vlaar en Timo Stoffelen een 3-setter. Spannend was de eerste game zeker. Tegen Michiel Kruijt en Gijs Duijs ging het gelijk op maar aan het eind van de game kwamen de Hagenaars bij 17-20 op gamepoint. Die werden knap alle drie weggewerkt om vervolgens zelf op het derde gamepoint toe te slaan. Maar in de twee volgende games bleken Michiel en Gijs met 21-16 en 21-18 de sterksten. Een 2-0 achterstand en dus en valse start voor Avi Air Almere.

Estelle van Leeuwen

Estelle kon gelijk weer aan de bak. Tegen Manon Sibbald keek ze eerst nog we tegen een 7-3 achterstand aan die ze bij de break (11-8) ongedaan had gemaakt. Voor je het wist was de game afgelopen. Estelle scoorde punt na punt en met 21-10 pakte ze de overduidelijke gamewinst. In de tweede game ontliepen de dames elkaar niet veel. Een gelijk opgaande strijd maat steeds licht in het voordeel van Manon. Maar Estelle pakte met punt voor punt toch weer de leiding en stapte uiteindelijk toch tevreden met 21-17 van de baan. Het eerste Almeerse punt was binnen.

Dennis Koppen

Dennis Koppen nam het op tegen Michiel die net een 3-setter achter de rug had. Dat zou in het voordeel van Dennis kunnen zijn. Maar wat een spannende game maakte de mannen ervan. Het ging gelijk op en Dennis kreeg zijn eerste gamepoint op 20-19. Die werkte Michiel weg om vervolgens zelf een gamepoint te krijgen. Gamepoints over en weer tot Michiel pas bij 29-27 de game pakte. Dat bleek een enorme dreun voor Dennis die hij niet meer te boven kwam. Niets lukte meer in het vervolg en al was er misschien nog enige hoop bij de break (11-4 achter) voor Dennis maar die werd keihard door Michiel de grond ingeboord met 21-5.

Sebastiaan Li

In zijn partij tegen Tom Blinde kon Sebastiaan Li niet lekker in zijn spel komen. De eerste game ging dan ook met 21-15 verloren. Maar Sebastiaan herstelde zich prima in de tweede game. Aanvallend en zeker ook verdedigend toonde hij zich de betere. Met 21-10 kon hij met vertrouwen aan de derde game beginnen. Ook hierin was Sebastiaan duidelijk de sterkste. Tom kon het hem niet echt meer moeilijk maken en met 21-12 bracht hij Almere op 3-2.

Ieva Pope

Tegen Marlies kon Ieva Pope weer eens haar opwachting maken en dat deed ze goed. Tegen haar voormalige ploeggenote bij DKC speelde ze dan ook een degelijke partij. In vrijwel het gehele duel stond ze op voorsprong en die gaf die niet uit handen. In beide games maakte ze het verschil na de breaks. Daarin liep ze uit naar een ruime voorsprong en pakte beide games met 21-14.

Kirsten de Wit en Alex Vlaar

Met een 3-3 als tussenstand en de partij Kirsten en Alex tegen Kiona van der Werf en Andy Buijk zou een verlies in deze wedstrijd kunnen worden afgewenteld. Zoals verwacht werd de eerste game gewonnen en wel met 21-15. In de tweede game veelal licht aan de leiding maar het eerste gamepoint was niet aan Kirsten en Alex besteed. Sterker nog, die kwam er helemaal niet. Knap wisten Kiona en Andy er met 22-20 een derde game uit te slepen. Toch een 11-7 voorsprong voor Almere maar de partij is pas gewonnen als die gespeeld is. En gewonnen werd die wel maar verrassend door Kiona en Andy met 21-17 en Almere keek opnieuw tegen een achterstand aan.

Timo Stoffelen en Rosalie Teuben

Alles hing af van Timo Stoffelen en Rosalie Teuben. Gezien het resultaat in de wedstrijd tussen Duinwijck en Drop Shot was een gelijkspel uit het vuur te slepen voldoende voor een rechtstreekse finaleplaats. Tegen Manon en Tom waren zij daar niet echt mee bezig maar concentreerden zich op de partij zelf. Na een eerste gamewinst van 21-16 ging de tweede met 21-13 ruim verloren en werd er begonnen aan de vijfde 3-setter van de dag. Daarin toonden Rosalie en Timo zich de sterksten en stelden daarmee een rechtstreekse finaleplaats veilig.

Een zware pot voor Avi Air Almere maar een toch verdiende finaleplaats. Een finale die in het laatste weekend van maart zal worden gespeeld. Exacte datum en locatie zijn nog niet bekend.
Met over twee weken nog de uitwedstrijd tegen Duinwijck te gaan kunnen diverse spelers zich opmaken voor het NK dat in het Topsportcentrum Almere zal worden gehouden van 4 t/m 6 februari. Kaarten zijn alleen online te bestellen en beperkt tot zaterdag 5 en zondag 6 februari. Kaarten zijn te bestellen op nkbadminton.nl. Er is geen kassaverkoop en publiek is op vrijdag niet toegestaan!

De link naar de foto's vind je weer op Badmintonenzo en de uitslagen en standen op toernooi.nl

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Teus op 30-01-2022 om 20:09 uur

  Team 1 van harte gefeliciteerd. Trots op jullie
  Hoop bij de finale aanwezig te kunnen zijn om jullie aan te moedigen

  Groet Teus
  👍👍

 2. Roland op 30-01-2022 om 21:45 uur

  Van harte gefeliciteerd Team 1.
  Ondanks alle corona-ellende hebben jullie het hoofd koel gehouden.
  Ook Dave en het team van begeleiders: Dank voor jullie inzet en organisatie.
  Hoe de finale ook afloopt: Dit seizoen is geslaagd.
  Roland

Reageer op dit bericht (“Finaleplaats voor Avi Air Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)