Badminton Vereniging Almere

Net niet voor Avi Air na thriller

Het is Avi Air Almere net niet gelukt de Nederlandse titel te prolongeren. Zonder Cheryl Seinen en Sebastiaan Li presteerde het team van coach boven verwachting. Een golden game bracht uiteindelijk de beslissing. Duinwijck werd voor de 27e keer Nederlands kampioen.

Avi Air
Line up Avi Air Almere
Supporters

De meegereisde supporters, deels met de supportersbus en veel met eigen vervoer, lieten overduidelijk van zich horen.

Vlag Oekraïne

Met een megavlag van Oekraine maakte BV Almere een statement. Het land van herkomst van Anna Mikhalkova. Zij maakt deel uit van de selectie maar was niet aanwezig.

Adam Hall en Alex Vlaar

Na de dubbels stond er een 0-2 achterstand op het score bord. De niet wedstrijdfitte Adam Hall en Alex Vlaar wonnen nog wel ruim de eerste game met 21-11 maar verloren de 2 volgende games van Brian Wassink en Ties van der Lecq.

Ieva Pope en Kirsten de Wit

Ieva Pope en Kirsten de Wit kwamen er niet aan te pas tegen het sterke koppel Selena Piek en Debora Jille. Met 21-9 en 21-3 was het krachtsverschil overduidelijk.

Dennis Koppen

Een punt werd wel verwacht van Dennis Koppen. Dennis had het lastig tegen Finn Achthoven. De eerste game leverde wel winst op maar de tweede stond hij ineens op 0-6. Dat gat viel niet meer te dichten maar pakte wel de derde game.

Estelle van Leeuwen

Een zinderende partij tussen Estelle van Leeuwen en Zwitserse Dounia Pelupessy. Drie games met een minimaal verschil. Op achterstand in de eerste game maar wel gewonnen. De tweede game was voor Douina en in de derde game 6 punten voorsprong voor Estelle. Ze liet Douina nog bijna langszij komen maar pakte uiteindelijk toch de winst. Een geweldige prestatie van de 17-jarige Estelle.

Diede Odijk

Ook een uitstekende prestatie van Diede Odijk. Zij versloeg Chloë Mayer, op het NK nog halve finaliste, met 2-0. Geduldig wachtend op haar kansen kreeg Diede Chloë op de knieën. Ook dat was een verassing maar een verdiende overwinning voor Diede en een 3-2 voorsprong voor Almere.

Noah Haase

Nog een 17-jarige in de finale. Noah Haase moest het opnemen tegen Jordy Hilbink. Geen gemakkelijke opgave maar Noah weerde zich kranig. De eerste game ging nipt met 21-19 verloren maar in de tweede nam Noah voorsprong. Genoeg was het niet maar prima gespeeld.

Kirsten de Wit en Alex Vlaar

Dus kon de beslissing bij mixen gaan vallen. Winst was er niet voor Kirsten en Alex. Zijn verloren kansloos van Debora en Ties. Aan de twee maal 21-9 winst voor de Haarlemmers valt weinig toe te voegen.

Estelle van Leeuwen en Adam Hall

Des te beter ging het bij Estelle en Adam. Zij wonnen de eerste game van Selena en Brian. Met een minimaal verschil maar toch. Dat verlies kwam het Haarlemse koppel niet meer te boven. In de tweede game waren Estelle en Adam oppermachtig en wonnen die ruim met 21-11.

Dat betekende 4-4 en moest er een golden game worden gespeeld en moesten de heren dubbels op herhaling voor een game. Dat begon niet best voor onze mannen. Een 0-6 achterstand bleek niet meer te overbruggen. Adam en Alex moesten de winst laten aan Brian en Ties en ging Duinwijck met de titel aan de haal. De 27e voor de recordkampioen.

Als je de finale speelt wil je die winnen. Zeker als je zo dichtbij bent. Maar als je zo boven verwachting presteert moeten we niet teleurgesteld zijn maar trots. Met het linker rijtje als doelstelling bij aanvang van de competitie en zo dicht bij zijn voor prolongatie van de nationale titel verdienen Dave Khodabux en zijn jonge team de complimenten voor deze prestatie!
En natuurlijk zijn er de felicitaties voor BC Duinwijck.

Later volgen de foto's van het eindfeest op de website.
Wil je de foto's van de finale nu bekijken? Bezoek dan badmintonenzo voor de link.
Voor de volledige uitslagen kijk je op toernooi.nl.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Teus op 26-03-2022 om 22:21 uur

    Inderdaad prachtige thriller zoals een finale moet zijn. Net niet
    Trots op het team en en bij sommige partijen echt top badminton gezien. Volgend jaar nieuwe kansen.

Reageer op dit bericht (“Net niet voor Avi Air na thriller ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)