Badminton Vereniging Almere

Avi Air Almere en de eredivisie in het seizoen 2021/2022 (deel 2)

Met 4 bonuspunten naar de kampioenspoule en dat is een uitstekende prestatie van het team van Dave Khodabux. Het doel was nu om zich in ieder geval voor de play-offs te plaatsen. Dat is gemakkelijker dan gedacht ondanks dat het team voor het laatst op 19 januari 2019 een wedstrijd verloor. Dat was een 3-5 nederlaag tegen DKC.

Anna Makhilkova

De eerste wedstrijd in het tweede competitiedeel was thuis tegen Drop Shot dat niet op volle sterkte aan kon treden. Met ook weer Anna Mikhalkova in de selectie konden we eerst de wereldtitel van Max Verstappen vieren en vervolgens een 8-0 overwinning.

Dyon van Wijlick

In de wedstrijd uit tegen VELO was er een mooie zege voor Diede tegen Fredrika Lagerstedt en voor Dyon van Wijlick met Kirsten de Wit en die droegen bij aaneen 2-6 overwinning.
Na de jaarwisseling werd de zegereeks voortgezet. Thuis tegen DKC werd het 6-2. Daarin maakte de broer van Estelle, Ethan, zijn debuut. Hij won zijn dubbel met Alex maar ging met Diede onderuit tegen Charissa Kuiper en Gijs Duijs.

Ethan van Leeuwen

Tegen Duinwijck werd nog een 6-2 overwinning geboekt. Duinwijck niet op volledige sterkte maar op de winst was niets aan te merken. Alleen twee enkelspelen gingen verloren.

Dennis Koppen

Een dag later speelde Avi Air in het dubbelweekend uit tegen Drop Shot. Nu wel op volle sterkte en dat was te merken. Alleen Adam Hall met Alex Vlaar en Dennis Koppen wisten hun partij in winst om te zetten. De eerste nederlaag in 3 jaar was een feit.

Maar nog steeds aan de leiding in de kampioenspoule en wist men de koppositie zelfs weer te verstevigen. Ondanks een prima partij wist Dennis Nick Fransman niet op de knieën te krijgen. De overige partijen werden in winst omgezet en betekende een 7-1 zege.

Noah Haase

De eerste plaats gaf recht op een rechtstreekse plaatsing voor de finale en die kon in opnieuw een dubbelweekend tegen DKC worden veilig gesteld. En dat lukte. Dat leek er even niet op want Almere dreigde op een 3-0 achterstand te komen. Maar de volgende 3 partijen werden gewonnen en de mixen verdeeld. De mix van Rosalie en Timo werd nog knap gewonnen en zij konden zodoende een nederlaag afwenden.

De laatste wedstrijd was voor de statistieken want de Almeerders waren niet meer te achterhalen. Niet in de sterkste formatie werd het een 4-4 gelijkspel. Twee punten werden cadeau gedaan door Duinwijck want die had niet voldoende spelers kunnen vinden voor een complete opstelling. Op naar de finale!

Estelle van Leeuwen

Duinwijck wist zich ten koste van Drop Shot ook te plaatsen voor de finale en was met voldoende spelers en in hun sterkste formatie de tegenstander. Vlak voor de finale bleek Almere niet op volle sterkte te kunnen aantreden. Adam Hall was niet wedstrijdfit, Cheryl Seinen werd getroffen door dat rotvirus en ook Sebastiaan Li moest verstek laten gaan. Een mooie overwinning van Diede en een prima partij van Noah maar hij moest de winst aan Jordy Hilbink laten. En wat een geweldige finale voor Estelle van Leeuwen. Zij wist eerst Dounia Pelupessy te verslaan en samen met Adam wist ze ook Selena Piek en Brian Wassink op een nederlaag te trakteren. Toch wel tegen de verwachting in werd er daardoor een 4-4 behaald. Een golden game vroeg het onmogelijke voor Adam om met teamcaptain Alex alsnog de winst te pakken.

Hoewel het seizoen boven verwachting verliep was er toch wel teleurstelling na de verloren finale. Zo dichtbij en dan toch niet. Niettemin een topseizoen voor het team van Dave Khodabux.
Het komende seizoen is weer alles mogelijk hoewel een aantal teams zich behoorlijk hebben versterkt. De eerste wedstrijd voor Almere is op 10 september om 19.00 uur in sporthal Raggers.

Avi Air Almere

Reageer op dit bericht (“Avi Air Almere en de eredivisie in het seizoen 2021/2022 (deel 2) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)