Badminton Vereniging Almere

Drop Shot BC te sterk voor F.I.T. Almere

F.I.T. Almere ging in de strijd om een finaleplaats onderuit tegen Drop Shot. In het Haagse Sportcentrum Mariahoeve werd het 5-3 in het voordeel van de Hagenaars. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg wist Drop Shot de achterstand op F.I.T. Almere te verkleinen naar 3 punten.

F.I.T.

Door de afwezigheid van nogal wat basisspelers moest coach Dave Khodabux wat improviseren om toch met een goede opstelling voor de dag te komen. Ondanks het verlies was hij tevreden over de getoonde intensiteit van de spelers die zij in de wedstrijd lieten zien.

Dennis Koppen, Dave Khodabux , Alex Vlaar

In de heren dubbel moesten Dennis Koppen en Alex Vlaar het opnemen tegen de sterke Schotse broers Adam en Ciar Pringle. Na een spannend slot met meerdere gamepoints trokken Dennis n Alex en het langste eind. In de tweede game kwamen onze mannen duidelijk te kort tegen Adam en Ciar. Het werd 21-12 voor de Schotten. Dat gold ook voor de derde game waarbij Adam en Ciar een voorsprong opbouwden die niet meer uit handen werd geven: 21-15.

Alida Chen, Lauren Midleton

Tegen Jaymie Laurens en de Francaise Rosy Oktavia Pancasari konden Alida Chen en Lauren Middleton geen vuist maken in de eerste game. Die ging met 21-13 afgetekend naar Drop Shot. In de tweede game werd het aan het eind nog spannend maar ook nu bleken Jaymie en Rosy te sterk. Met 23-21 zetten zijn Drop Shot op een 2-0 voorsprong.

Siril Verma

Siril Verma nam het op tegen veteraan Dicky Palayama. Siril nam al snel een 5-0 voorsprong maar de bijna 45-jarige Dicky kwam daarna wat beter in zijn spel. Maar het was niet voldoende om het Siril echt moeilijk te maken ondanks enkele zeer fraaie scores. Met 21-17 ging de gamewinst naar Siril. In de tweede game gaf Siril de negenvoudig Nederlands kampioen geen kans. De Almeerse Indiër won overtuigend met 21-8.

Diede Odijk

Diede Odijk bond de strijd aan tmet Rosy die dit seizoen pas 1 van haar 9 enkelpartijen verloor. In de eerste game was het verschil met 21-13 dan ook duidelijk maar in de tweede was Diede niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, speelde goed maar wist Rosy niet aan het wankelen te krijgen. Met 21-16 was Rosy ook nu te sterk.

Noah Haase

Een sterk spelende Noah Haase tegen Martin Bundgaard Mikkelsen. De Deen wist de avond ervoor nog Nick Fransman te verslaan in de wedstrijd tegen VELO. Noah vocht als een tijger en Martin moest echt alles uit de kast halen om Noah eronder te krijgen. Dat lukte dan ook met tweemaal 21-16.

Lauren Middleton

Lauren startte goed tegen Novie Wieland maar zag een voorsprong verloren gaan. Novie kwam langszij en stoomde vrij eenvoudig door naar 21-14. In de tweede game herstelde Lauren zich knap en wist Novie nu goed te bespelen. Met 21-16 dwong ze een derde game af en ook daarin bleek ze de sterkste. Met 21-17 kreeg ze Novie toch op de knieën.

Diede Odijk, Timo Stoffelen

Met een 4-2 achterstand was het zaak de schade beperkt te houden om niet een te grote nederlaag op te lopen. Maar Adam en Jaymie waren in de eerste mix Diede en Timo Stoffelen de baas met 21-16 en 21-18. Dat betekende 5-2 voor Drop Shot.

Alex Vlaar, Rosalie Teuben

Het was aan Rosalie Teuben en Alex om toch nog een belangrijk punt in de wacht te slepen. Maar de eerste game tegen Novie en Lars Kros ging nipt verloren met 21-19. Dus kwam er toch wat druk op het Almeerse koppel. Uitstekende punten, afgewisseld met soms slordige foutjes bracht gelukkig toch een 21-16 winst in de tweede game. Een ruime voorsprong aan het eind van de derde game slonk nog wel maar uiteindelijk ging de winst met 21-18 verdiend naar Rosalie en Alex.

Hoewel de voorsprong op Drop Shot is geslonken tot 3 punten is een play-off plaats nog steeds binnen bereik en in eigen hand. In het komende dubbelweekend speelt F.I.T. Almere één wedstrijd en reist zondag af naar de nieuwe koploper Dunlop-BC DKC dat VELO met maar liefst 8-0 wist te verslaan. Drop Shot gaat een dag eerder op bezoek bij de Hagenaars.

Kijk voor alle uitslagen en standen op toernooi.nl en voor de link naar alle foto’s van de wedstrijd Drop Shot BC - F.I.T. Almere van gisteravond op badmintonenzo.net.

Reageer op dit bericht (“Drop Shot BC te sterk voor F.I.T. Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)