Badminton Vereniging Almere

Roy Calbo overleden

Gisteravond bereikte ons het nieuws dat Roy Calbo na een kortstondig ziekbed helaas is overleden.

Het is een gemis voor de mensen die Roy helaas niet meer kunnen meemaken. Hij was één van de markantste oud trainers van BV Almere en had altijd zijn ongezouten mening paraat.

Hij gaf tijdens zijn (privé)-trainingen op een open en eerlijke manier aan wat hij ervan vond. Roy was recht door zee en door zijn eerlijkheid maakte hij het soms ook wel moeilijk voor hemzelf. We zullen zijn persoonlijkheid en zijn visie op het badminton gaan missen.

Het bestuur van BVA wenst zijn dierbaren (en in het bijzonder Maartje) veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Mocht je Roy niet gekend hebben, dan is hier wel een mooi stukje wat een goede indruk geeft van Roy.

Mocht je interesse hebben in de rouwkaart, stuur dan een mail naar bestuur@bvalmere.nl.

Tot nu toe 27 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Cock op 20-08-2023 om 20:28 uur

  Als er info is over uitvaart (wanneer, hoe laat en waar). Kan dat dan via deze site worden gedeeld?

 2. Familie Hoogland op 20-08-2023 om 21:33 uur

  Zo triest 😞 Een fantastische Badmintontrainer een geweldige lieve man en wat een humor had hij. Het zal een groot verlies zijn in badminton wereld. We wensen Maartje , Sandra en familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode. Lieve groetjes Henk en Saskia Hoogland

 3. Wim Fisscher op 20-08-2023 om 23:18 uur

  Ik wens alle naasten van Roy veel sterkte.

 4. Wim knaap op 21-08-2023 om 06:48 uur

  Wens allen heel veel sterkte. Jammer dat hij ons heeft verlaten en laat een groot gat achter.

 5. John B op 21-08-2023 om 14:03 uur

  Zeker triest nieuws en een groot gemis voor mij persoonlijk maar zeker ook voor de badminton sport, naast een maatje was hij ook een top trainer en heeft de BVA op de kaart gezet. We gaan je missen Roy.
  Veel sterkte toegewenst Maartje, Sandra en familie de komende periode.

 6. Erik Staats op 21-08-2023 om 15:09 uur

  Ik sluit mij graag aan bij de woorden van John.

  Zoals het krantenartikel al aangeeft geloofde Roy in de ambitieuze plannen van het toenmalige bestuur. Een riskante stap voor hem toentertijd met zijn staat van dienst als Nationale Selectie Trainer. Met zijn visie waarin hij volharde heeft hij vele aansprekende grote talenten voortgebracht. Van Gita Djajawasita, Maartje Verheul en Stephan Branderhorst heeft hij zelfs Europees kampioenen gemaakt, waar we als vereniging terecht nog steeds mee pronken. De vele nationale titels die jeugdspelers in die periode hebben behaald mogen we ook zeker niet vergeten. Voor mij persoonlijk is hij van zeer grote invloed geweest op mijn ontwikkeling als speler en heeft hij mij ontzettend veel geleerd. Zijn handelsmerk was techniek en dat heeft mij veel spelvreugde bezorgd. De reis die we samen hebben afgelegd met Walter Budding, Gita Djawasita en Maartje Verheul (later aangevuld met Donovan Cuntapay en Joeri Kraaijestein) om van vierde divisie de eredivisie te bereiken zal ik nooit meer vergeten. Wat velen niet weten is dat Roy en het toenmalige bestuur werden uitgelachen om de hoge ambities (lees ook het krantenartikel), maar alles wat in het krantenartikel vermeld staat heeft hij waargemaakt.

  Daar waar BV Almere nu staat hebben we mede te danken aan een van de grondleggers in de persoon van Roy.

  Rust zacht Roy en bedankt voor alles!

  Erik Staats

 7. Rob Aarsen op 21-08-2023 om 15:23 uur

  Vreselijk triest nieuws.
  Ik heb Roy goed gekend als trainer en hij was een zeer aimabel mens met altijd belangstelling voor iedereen.
  Het zal een zeer groot gemis zijn onder de badmintonners in oa Almere en de andere plaatsen waar hij ook lesgegeven heeft.
  Hij zal zeer gemist worden en dat is een grote aderlating voor de vele badmintonners in Almere en andere plaatsen.
  Ik wens de nabestaanden hierbij zeer veel sterkte met dit enorme en plotselinge verles.

 8. Aisha op 21-08-2023 om 16:10 uur

  Ik weet nog goed dat Roy altijd een praatje klaar had als je de hal binnenkwam en hij training aan het geven was. Altijd belangstellend, naar iedereen, jong, oud, speler of ouder van.
  Ook kan ik me nog goed herinneren hoe de banken vol zaten toen de Eredivisie in zicht kwam met zijn jonkies uit het Eerste team. Roy was een echte verbinder. En de Eredivisie heeft hij bereikt met zijn spelers, wat een mooi moment was dat.
  Tot het laatste moment was Roy nog bezig met badminton, het is een gemis dat hij zijn visie op het badminton, met name de aandacht voor techniek, niet meer kan delen.
  Rust zacht Roy en sterkte voor al zijn dierbaren.

 9. Stephan op 21-08-2023 om 16:26 uur

  Roy heeft samen met het toenmalig bestuur ervoor gezorgd dat BVA een top vereniging is geworden. Hij was de beste techniektrainer die er op badminton gebied bestond. Soms wat eigenwijs en impulsief maar wel eerlijk en met een duidelijke visie. Binnen de vereniging zorgde hij voor cohesie, hij betrok iedereen van jong tot oud van jeugdlid tot wedstrijdspeler tot recreant. Hij was tot het laatst actief met badminton en zal door vele gemist worden. Ik wens de nabestaanden zeer veel sterkte.

 10. Henk Staats op 21-08-2023 om 17:20 uur

  Als voorzitter heb ik namens het toenmalige bestuur van de vereniging goede afspraken met Roy Calbo gemaakt hoe we onze ambities om tot een topvereniging te komen, konden waarmaken. Roy was de uitgesproken kandidaat om dit te realiseren. Hij was zonder meer de beste techniektrainer die er in Nederland rond liep, hier en daar ietwat eigenwijs, en dat was af en toe best wel even wennen,
  Maar we deden het wel en Roy deed zijn ding. Met eigen opgeleide spelers stootte hij door naar de Eredivisie. Drie van deze spelers werden zelfs Europees Kampioen!
  Het feit dat de vereniging zich nu al enige jaren manifesteert als topvereniging is zeer zeker te danken aan Roy Calbo, dat mogen we niet vergeten.

  Ik wens de nabestaanden veel sterke toe.

  Ik zal Roy missen.

 11. Ineke op 21-08-2023 om 18:10 uur

  Ik heb Roy leren kennen toen onze kinderen gingen badmintonnen en hij hoofdtrainer was van het eerste team. En toen ik zelf ging badmintonnen op de woensdagochtend waar hij de training verzorgde.

  Een paar weken gelden kwam ik Roy nog tegen.
  Vroeg meteen hoe het met ons was en met onze (klein)kinderen

  Altijd vrolijk, altijd belangstellend. Of je goed kon badmintonnen of niet, Roy was altijd positief in zijn coaching. Badminton was zijn passie.

  Rust zacht Roy, je zult gemist worden.
  Veel sterkte voor al zijn dierbaren.

 12. Jeroen van Moorst op 21-08-2023 om 23:59 uur

  Wat verschrikkelijk zeg, Roy stond altijd voor iedereen klaar en de techniek trainingen hebben ervoor gezorgd dat de Wall of Fame bij Almere enorm is.

  Persoonlijk denk ik aan de mooie tijden in team 1 en de sport vakantie in Lanzarote met Roy als coach.

  Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

  Rust zacht Roy.

 13. Lisette Schulte op 22-08-2023 om 09:05 uur

  Ik heb Roy leren kennen in Meppel, waar hij de breedtetraining kwam versterken. De kinderen daar hebben veel van hem mogen leren. Altijd veel geduld tijdens de uitleg, altijd vriendelijk.
  Roy ademde badminton en was zeer bevlogen in zijn sport!
  Wat een gemis voor iedereen...
  Ik wens familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.
  Rust zacht Roy!

 14. Claudia Saleming op 22-08-2023 om 10:25 uur

  Ik heb Roy leren kennen als trainer maar ook iemand die altijd aandacht had voor iedereen. Ik heb onder zijn leiding leuke seizoenen gehad in team1.
  Ook ben ik toentertijd golden queen geworden. Die trofee staat nog altijd op mijn kast. Zal die tijd nooit vergeten en jou,Roy, ook niet.

  Bedankt Roy voor alles en rust zacht
  Iedereen heel veel sterkte met dit grote verlies

 15. Cindy op 22-08-2023 om 11:24 uur

  Ach... zo triest :( Een geweldige man, groot gemis.
  Maartje en andere dierbaren, heel veel sterkte gewenst!

 16. Lida Staats-Wessels op 22-08-2023 om 12:34 uur

  Ik kende Roy al jaren als trainer van BVA en van mijn kinderen, maar hem echt kennen was het niet. Dat veranderde toen Roy op woensdagochtend training ging geven aan wat hij “zijn oudjes” noemde. We waren ietsje ouder dan de gemiddelde leeftijd van zijn pupillen en dat vond hij reuze gezellig. Maar er werd wel les gegeven van 9.00 tot 10.00 uur en dan was je verplicht mee te doen. Om de 5 minuten een plaatsje naar links opschuiven en dan speelde je weer met iemand anders. Roy hield daar strikt de hand aan. Nadat Roy gestopt was bij BVAlmere hebben we elkaar jaren niet meer gesproken. Tot twee jaar terug onze kleindochter Sara ook bij Roy ging trainen kwamen we elkaar weer tegen en was het weer als vanouds. Geen oude koeien uit de sloot, maar leuke herinneringen opgehaald.
  Een markante persoonlijkheid is heengegaan, maar de herinneringen blijven.

  Veel sterkte aan de nabestaanden.

 17. Raymond Bonsée op 22-08-2023 om 14:08 uur

  Ik ben diep geraakt door het droevige nieuws over het overlijden van Roy.

  Ik heb heel wat jaren training van Roy gehad. Dat begon al bij districtstraining nog voordat hij neerstreek bij BV Almere. Gepassioneerd door badminton geloofde hij sterk in het belang van goede techniek en dat wist hij op een prettige manier over te brengen; ontspannen, met humor, geduldig, onvermoeid, enthousiast, aanwezig en recht door zee met altijd een positieve insteek.

  Als technisch begaafde trainer was hij niet alleen in staat om de kleinste technische details van spelers te analyseren, hij wist ook de meest complexe technieken begrijpelijk te maken d.m.v. feilloze demonstraties die hij zelf kon geven, en het gebruik van simpele en herkenbare termen, waarbij ik nu nog in mijn hoofd Roy hoor zeggen "tikkie" als ik een netdrop niet goed uitvoer. Met zijn aanpak en passie wekte hij het enthousiasme op en wist zo het beste uit zijn spelers te halen, zo ook bij mij.

  Roy was niet alleen een trainer voor mij, maar ook een vriend. Of het nu ging om het helpen bij het vinden van mijn eerste auto of het leren van rackets bespannen, hij stond altijd voor me klaar. Ook heb ik mooie herinneringen aan de twee trainingsstages in Lanzarote.

  Roy stond altijd voor iedereen klaar. Zijn vermogen om verbinding te maken met en tussen mensen, op de baan of naast de baan, of ze nu jong of oud waren, recreatieve spelers of wedstrijdspelers, maakte hem de verbindende factor bij BV Almere en in de bredere badmintonwereld. Altijd een vriendelijk praatje, altijd onder de mensen en altijd positief, altijd spelers op een enthousiaste manier prikkelen en aanmoedigen om hun vaardigheden te verbeteren en van het spel te genieten.

  Roy was niet bang om ambitieuze doelen te stellen, zelfs als anderen twijfelden. Zijn vastberadenheid en visie hebben BV Almere naar ongekende hoogten geleid. Van het doorbreken naar de Eredivisie tot het behalen van nationale- en internationale titels met jeugdspelers.

  Zijn nalatenschap zal voortleven; in de verbondenheid tussen mensen die hij tot stand heeft gebracht in de badminton wereld en daarbuiten, in de successen van BV Almere en in de spelers - hun herkenbare technische stijl - die door hem zijn opgeleid.

  Ook in mij leeft zijn nalatenschap voort. De passie die ik heb voor het badminton spel heb, is deels ontstaan door de manier waarop Roy me de schoonheid van het spel heeft laten ervaren. Elke dag nog houd ik me bezig met badminton. Inmiddels ben ik zelf ook actief als trainer, waaronder aan de nieuwe generaties. Het doorgeven van de technische vaardigheden die ik van hem heb geleerd is mijn eerbetoon aan hem. En hopelijk doe ik dat met dezelfde passie en enthousiasme als Roy dat bij mij deed.

  Bedankt Roy, voor alles.

  Raymond Bonsée

 18. Chris van Dijk op 22-08-2023 om 19:59 uur

  Wat droevig dat Roy is overleden. Zo’n gaaf en persoonlijk mens. Vrolijk en warm. Begaan met de jeugd en wat hen zo al beroerde. Wat een techniektrainer. Dat ik daar weinig van leerde zegt meer over mijzelf. Blijmoedig vond hij dat gesjouw van mij wel mooi geloof ik.

  Nadat ik stopte met badminton zag ik hem nog maar een enkele keer. Vorig jaar ging ik met mijn kano naar zijn huis. Hij was er niet. De afgelopen maanden rende ik een paar keer met zoon Wouter niet zo ver van zijn huis en spraken wij erover weer eens langs te gaan. Het is er niet van gekomen. Zo gaat dat.

  Ach Maartje, Sandra en familie wat zullen jullie hem missen.

 19. Suzanne Paap op 22-08-2023 om 21:07 uur

  Wat een triest nieuws zondagmorgen.

  Een markante man, waar ik mooie herinneringen aan heb is niet meer.
  Heel veel sterkte voor Maartje en zijn andere dierbaren.

 20. Mitzi op 24-08-2023 om 07:19 uur

  Roy,
  Je bent een geliefde persoon.
  Op deze momenten van verdriet komen de herinneringen naar boven. Het was een mooie leuke tijd in Amsterdam met je papa mama en je lieve broers. We waren zoveel bij jullie en altijd stond je pa, voor ons oom nono klaar en kookte en altijd zorgzaam en mama, voor ons tante Hetty zo lief en we waren ook heel graag bij jullie. Ik heb niet de juiste woorden voor jou dat je zo snel veel lieve mensen hebt verlaten. Je badminton zeer zeker niet vergeten, waar je ook met liefde en energie hebt gestoken. Het verleden tot het heden hebben wij en onze familie van (oom Bob en tante Anneke) ,die ook al overleden zijn, goed contact met elkaar.
  Ingrid Joop-Hennie Nick-Hans Lola- Louis Christine-Mitzi Wim en natuurlijk ook hun gezin
  Daarom heb ik dit gedicht voor jou.
  Lieve Roy een goede reis en rust zacht en heel veel sterkte in het heden voor Frank en zijn gezin, Perry Paula, Ronald en gezin en vooral Maartje en Sandra

  Ogen spraken krachtig
  Handen gaven rust en zeker voor anderen
  Woorden waren eerlijk
  Een hart vol levenslust
  Maar de allermooiste sterren
  Ook die moeten soms gaan
  Te groot voor dit leven
  Door naar een nieuw bestaan

  Sterk zijn betekent soms
  dat je op moet geven
  Het betekent soms een traan
  Sterk zijn betekent soms
  dat je niet naar meer moet streven
  Het betekent soms
  dat je het moet laten gaan

 21. Ben Mulder op 25-08-2023 om 10:43 uur

  Familie en collega's v Roy gecondoleerd met het overlijden v Roy . Ik heb Roy meegemaakt tijdens mijn vijfkamp periode in de jaren '70 op de Oranjekazerne te Schaarsbergen .
  Roy was altijd enthousiast en zeker geïnteresseerd in de persoon.
  Ik kwam dan vanuit Den Helder om deel te nemen aan de centrale training .
  Het was in de periode v Haico Scharn ( R. I. P) en Dick v Winden ( R.I.P )
  Roy ( R.I P )
  Ben Mulder .

 22. George en Silvia op 25-08-2023 om 11:02 uur

  Net , zittend in het Flevoziekenhuis lees ik dit trieste bericht. Ben me rot geschrokken. Een paar weken geleden hebben we nog gezellig zitten kletsen in het restaurant waar hij op de woensdagen altijd met zijn trainingsgroepje kwam lunchen. We hadden het over Sandra hoe geweldig ze kon fotograferen en we hebben toen afgesproken samen bij haar langs te gaan. Maar helaas kan dat niet meer. Echt vreselijk. Ik wens Maartje en Sandra super veel sterkte bij het verwerken van dit enorm verlies. Ik ga Roy vreselijk missen...

 23. Nikki van ligten op 25-08-2023 om 17:58 uur

  Maartje, Sandra, familie van Roy ik wens jullie allemaal veel sterkte. Mooie dienst over Roy ik heb online meegekeken.

  Veel sterkte allemaal liefs Nikki

 24. Stan Put op 26-08-2023 om 20:43 uur

  Roy Calbo heeft mij in mijn jonge badmintonjaren geleerd wat techniektraining was. Wat een geweldige trainer en ontzettend sympathieke vent. Ik vergeet nooit de trainingen in de oude Ripperda kazerne te Haarlem waar Roy sportinstructeur was. Dank Roy voor deze tijd en veel sterkte aan naasten! 🙏

 25. Guus van der Vlugt op 31-08-2023 om 17:58 uur

  Ik heb Roy jaren geleden voor het laatste gezien en gesproken. Toch kan ik hem me nog zo voor de geest halen. De bovenstaande reacties komen me dan ook zeer bekend voor.

  De betekenis die hij voor de BV Almere heeft gehad is zeer groot en Roy is dan ook goud waard geweest voor de ontwikkeling van de club.

  Ik wens de club, vrienden, familie en speciaal Maartje (de enige die ik uit Roys omgeving ken) veel sterkte in het dragen van dit verlies.

 26. wil philippen op 13-09-2023 om 10:26 uur

  Beste maat.
  Ben geschrokken van het overlijden van Roy
  Roy was een van beste vrienden op de sportschool en later op de smi cursus in Ossendrecht.

  Ik wens zijn familie alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.
  Gecondoleerd

 27. Bob Mersie op 18-09-2023 om 10:56 uur

  Met veel plezier denk ik terug aan Roy. We hadden veel contact bij de weg die we met Roy in zijn gegaan om de B.V. A. te brengen waar de vereniging nu is. Roy was een fijn mens om mee samen te werken in de sport waar hij van hield.

  Ik wens de famillie veel sterkte

Reageer op dit bericht (“Roy Calbo overleden ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)