Badminton Vereniging Almere

F.I.T. Almere onderuit bij Dunlop DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen Dunlop DKC tegen F.I.T. Almere in de tweede ronde van de eredivisie. Noah Haase ontbrak vanwege de wereldjeugdkampioenschappen. Hij werd vervangen door Jasper Koppen maar voor de rest kon coach Dave Khodabux een beroep doen op al zijn spelers. Na afloop stond er een 5-3 verlies op het scorebord, mede vanwege een onverwacht verlies van het damesdubbel. Speler/coach Cheryl Seinen sprak na afloop van een leerzaam verlies dat ons alleen maar sterker maakt aan het eind, om te eindigen in het Engels “Sometimes you win, sometimes you learn”.

Alex Vlaar en Dyon van Wijlick

In het herendubbel mochten Alex Vlaar en Dyon van Wijlick het opnemen tegen Michiel Kruijt en Gijs Duijs. Na een nipt verlies in de eerste game werd de tweede solide gewonnen. De derde game ging helemaal gelijk op met steeds kleine verschillen maar na 19-19 waren het Alex en Dyon die aan het langste eind trokken met 2 goede rally’s waarbij ze DKC goed onder druk hielden.

Kirsten de Wit en Cheryl Seinen

In het damesdubbel gingen Cheryl Seinen en Kirsten de Wit onverwachts onderuit tegen Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. De uitstekend spelende invalster Marlies Baan speelde sterk tegen de vermoeid ogende Cheryl en Kirsten. Na verlies in de verlenging ging ook de tweede game gelijk op, waarna boven de 11 Cheryl en Kirsten wegliepen en wonnen. Een dramatische start in de derde game (2-11) resulteerde in een ruim verlies in de derde game.

Dennis Koppen

Daarna mocht Dennis Koppen het opnemen tegen Nederlands kampioen Joran Kweekel. In de eerste game kwam Dennis er niet aan. Dennis wist de tweede game zijn niveau te verbeteren, ging lang gelijk op, maar moest toch toezien hoe Joran de wedstrijd aan het eind naar zich toe trok.

Diede Odijk

Diede Odijk mocht aantreden tegen de recent door DKC aangetrokken Jaymie Laurens. De eerste game speelde Diede steeds op achterstand en ondanks dat Diede nog enigszins terugkwam moest ze toch de game afgeven. De tweede game ging lang gelijk op, maar bij 14-14 liep Jaymie met 5 punten op rij weg en ondanks dat Diede goed terugvocht, moest ze de wedstrijd met 18-21 aan Jaymie laten.

Jasper Koppen

Invaller Jasper Koppen mocht in de tweede herensingle aantreden tegen dubbelaar Gijs Duijs. Met sterk aanvallend spel trok Gijs de eerste game naar zich toe. Daarna kreeg Jasper, vooral vanaf de tweede helft van de tweede game, beter vat op het spel. Uiteindelijk wist Jasper zowel de tweede als derde game duidelijk met 15 en 14 te winnen.

Alida Chen

Alida Chen kon de stand gelijktrekken bij winst op Marlies Baan. Na een relatief eenvoudige winst in de eerste game en ruime voorsprong (17-10) in de tweede game kwam Marlies nog sterk terug tot 18-17, waarna Alida met 3 punten op rij de wedstrijd besliste en tekende voor de 3-3.

Cheryl Seinen en Alex Vlaar

In de eerste mix mochten Alex Vlaar en Cheryl Seinen het opnemen tegen Joran Kweekel en Alyssa Tirtosentono. Na een ruim verlies in de eerste game pakte Alex en Cheryl zelf de tweede game met ruime cijfers. Na 2-0 voorsprong in de derde game ging het mis en moesten Alex en Cheryl 9 punten op rij aan DKC laten, deze achterstand werd niet meer goed gemaakt en was de winst voor DKC.

Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit

De tweede mix tussen Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit tegen Michiel Kruijt en Jaymie Laurens ging tot de 11 goed gelijk op. De 10-12 is noemenswaardig, ondanks dat deze rally verloren ging was dit een van de spectaculairste rally’s die deze schrijver heeft gezien in de Nederlandse eredivisie met onmogelijke reddingen aan beide kanten. DKC bouwde een kleine voorsprong op en gaf die niet meer weg. De tweede game ging vervolgens ruim verloren.

Volgende week zondagmiddag 1 oktober om 14:00 uur de eerste thuiswedstrijd van F.I.T. Almere tegen Paul Knip Keukens Roosterse in sporthal Raggers, waar F.I.T. Almere er alles aan zal doen om zo veel mogelijk punten naar binnen te halen om de aansluiting te houden met de top van de ranglijst.

Uitslagen en standen op toernooi.nl.

Alle foto's weer te bekijken op badmintonenzo.net

F.I.T. Sportbalsem

Reageer op dit bericht (“F.I.T. Almere onderuit bij Dunlop DKC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)