Badminton Vereniging Almere

F.I.T. Almere pakt koppositie in de eredivisie

F.I.T. Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Paul Knip Keukens Roosterse BC. Na 3 rondes voert F.I.T. Almere de ranglijst aan met 17 punten, waarbij DKC en Duijnwijk volgen op 1 punt, zodat de top-3 van vorig jaar zich weer aan de top nestelt.

Op voorhand was al bekend dat een 8-0 tegen deze op papier zwakkere tegenstander de koppositie zou opleveren. Speler/coach Cheryl Seinen nam vandaag naast coach Dave Khodabux plaats op de coaching stoel, zodat Diede en Alida vandaag ook twee partijen voor hun rekening konden nemen. Wederom nam Jasper Koppen de plaats in van de op het WJK acterende Noah Haase. Captain Alex Vlaar sprak na afloop dan ook van ‘another casual day at the office’, doelend op het feit dat dit soort wedstrijden gewoon zakelijk gewonnen moet worden om mee te doen om te bovenste plaats van de ranglijst en je je eigenlijk geen puntverlies kunt veroorloven.

Alex Vlaar en Dyon van Wijlick

In de herendubbel traden Alex Vlaar en Dyon van Wijlick aan tegen Rik Hermans en Noah Jongen. Na 6-6 bouwden Alex en Dyon gestaag een voorsprong op en wonnen met 21-15. Ook de tweede game pakte ze snel 3 punten voorsprong die er aan het eind nog steeds stond (21-18).

Diede Odijk en Kirsten de Wit

De dames dubbel van Kirsten de Wit en Diede Odijk mocht aantreden tegen Elcke Vievermans en Stefanie Nijsse. Kirsten en Diede kende weinig moeite met de Limburgse dames en wonnen beide games overtuigend.

Dennis Koppen

Dennis Koppen kende tegen Nico Hermans in eerste instantie geen problemen al kwam Nico nog enigszins terug in de tweede helft van de game (21-17). Bij 7-1 in de tweede game gaf Nico op met een opspelende rugblessure, die hij de dag ervoor had opgelopen.

Alida Chen

Alida Chen speelde de eerste dames single tegen Stefanie Nijsse, die haar eerste twee single wedstrijden dit seizoen had gewonnen. Na een eenvoudige gamewinst speelde Alida de tweede game in eerste instantie veel slordiger en speelde bijna de hele game op achterstand. Toch wist ze aan het eind van de game een 15-18 met 6 punten op rij om te zetten in 21-18 winst.

Jasper Koppen

Wellicht de spannendste partij van de middag was de tweede herensingle tussen Jasper Koppen en Sander Prenen. Ondanks dat Jasper de gehele eerste game op voorsprong speelde moest toch een verlenging de overwinning brengen. De tweede game ging tot 15-15 lang gelijk op, maar het was Sander die aan het langste eind trok. De derde game begon Jasper goed geconcentreerd, waar Sander juist veel fouten begon te maken en Jasper naar een eenvoudige 21-11 zege uitliep.

Diede Odijk

De tweede damessingle tussen Diede Odijk en Anne Vievermans was het duidelijk dat Anne het hogere tempo van Diede niet kon volgen en daardoor grossierde in fouten en Diede met grote cijfers de overwinning pakte en de 6-0 maakte.

Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit

In de eerste mix traden Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit aan tegen Sander Prenen en Elcke Vievermans. Na een eenvoudige eerste game, namen Dyon en Kirsten gas terug en keken op gegeven moment zelfs tegen een 15-18 achterstand aan in de tweede game, maar wisten met een verhoogd tempo uiteindelijk toch met 22-20 de overwinning in 2 games binnen te halen.

Alex Vlaar en Alida Chen

De tweede mix van Alex Vlaar en Alida Chen kende weinig problemen met Noah Jongen en Anne Vievermans. Ondanks dat de tweede game tot 7-7 nog even gelijk op ging, kende Alex en Alida in het vervolg weinig genade met de Limburgse mix en zette middels 21-9 de 8-0 overwinning als eindstand op het scorebord.

Met deze 8-0 spoelde het team van de coaches Dave Khodabux en Cheryl Seinen de nederlaag van vorige week weg en pakte in parallel de koppositie in de eredivisie, mede om DKC thuis vrij verrassend verloor van Dropshot.
Volgende week wacht zaterdag wacht een zware uitwedstrijd in Haarlem tegen Duinwijck.

Voor alle uitslagen van dit weekend kijk je op toernooi.nl.
De foto's zijn weer te zien op badmintonenzo.net

F.I.T. Sportbalsem

Reageer op dit bericht (“F.I.T. Almere pakt koppositie in de eredivisie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)