Badminton Vereniging Almere

Qontent Cup week 11; Spanning en Spinazie

Ik hoop dat elke competitiespeler het leuk vindt dat dit jaar de Qontent Cup zo snel wordt bijgewerkt, zodat de actuele standen lekker snel zichbaar zijn. Ik probeer dit tot het eind van het seizoen vol te houden. Daarnaast is het voor mij best wel geinig om de standen bij te houden, want ik ben denk ik een van de weinige in de club die elke week ALLE wedstrijdformulieren onder ogen krijgt. Voorheen werd trouwens alles handmatig bijgehouden, tegenwoordig is bijna alles ge-automatiseerd. De wedstrijdformulieren worden van de NBB-site gedownload, dit dient nog handmatig gedaan te worden, maar daarna is het 4 keer op de knop drukken (2x senioren, 2x jeugd) en de lijsten op de site zijn bijgewerkt. Maar dit allemaal ter zijde. Interessanter zijn natuurlijk de overzichten zelf.

Senioren Heren enkel:
Hier heeft team 15 eindelijk zijn doel gehaald! Nummers 1,2 en 3 worden bezet. Kunnen Krijn en Jordy hier in het nieuwe jaar nog verandering in brengen? We zullen zien. Daarnaast is het heel opmerkelijk dat Danny van der Putten het 'groene' gedeelte indenderd! De trainers zullen hun ogen niet geloven ;-)

Senioren Heren dubbel:
Ook hier viert de overheersing van team 15 hoogtij. Dit is te veel van het goede en hopelijk kunnen Jordy en Randy hier een stokje voor steken. Misschien minder opvallend, maar de mannen van team 10 doen het ook uitstekend.

Senioren Mannen mix:
Op een of andere manier zou je hier meer landelijke spelers verwachten, maar de enige die hier goed stand houdt is Dennis Steenland. En als Dennis zich behoorlijk gaat uitsloven het nieuwe jaar dan kan hij theoretisch nog de cup winnen ook!

Senioren Mannen-overall:
Bij de mannen is het dit jaar erg moeilijk om genoeg partijen te spelen in de drie onderdelen. Ja, we weten het allemaal, de teams zitten behoorlijk vol. Maar wederom een teamlid van team 15 die hier de prijs lijkt op te eisen. Echter voelt Chris Elward wel de hete adem van Sander in zijn nek.

Senioren dames enkel:
Erg spannend hier! Een 'misstapje' als je in de top-10 staat, kan je je niet permiteren, je glijdt direct een aantal plaatsen naar beneden. Alle 10 de dames staan op scherp.

Senioren Dames dubbel:
Het ziet er naar uit dat hier de 4 meiden Suzanne Hom, Shanice, Melissa en Michele (2 dubbel koppels) de eerste prijs gaan grijpen. Spannend tot het einde ben ik bang. Wie maakt het eerste foutje en gaat winnen in 3 sets?

Senioren Dames Mix:
De dames doen dit jaar niet voor elkaar onder. In deze discipline is het ook uitermate spannend. Het is totaal niet duidelijk wie hier lachend de Qontent Cup in ontvangst gaat nemen.

Senioren Dames-overall:
Bij de eerste vijf, zijn er 4 jonge honden. Daartussen huppelt altijd nog Jolanda rond als een jonge Godin. Amy van Stenus heeft momenteel de beste papieren in de hand. Met z'n allen zullen we zien of dit eind januari nog het geval is. Wat wel opvallend is de prestatie van Mariska Post! Afgelopen zomer haar mooie zoon Stijn ter wereld gebracht en nu al weer spelend alsof het haar geen moeite heeft gekost; petje af.

Jeugd heren enkel:
Hier blijk Renaldo geprofiteerd te hebben van de 'misstapjes' van Vincent en Richard en heeft de koppositie gepakt. Maar de strijd is nog niet gestreden, sterker nog, de mannen die momenteel de eerste 6 plekken bezitten kunnen nog als eerste eindigen.

Jeugd Heren dubbel:
Geen duimbreedte wordt hier weggegeven door Mark, Richard, Alex, Ruben en Tobias, deze mannen staan in principe allemaal gelijk. En daarnaast blijft natuurlijk de grote vraag: "Tovert Mark Verschoor nog een verrassing uit de hoge hoed?"

Jeugd mannen mix:
Ruben en Alex blijken goed met de dames overweg te kunnen. Elke mix wordt overtuigend gewonnen. Nu zitten ze ook nog bij elkaar in het team, gaan ze de eerste plaats delen of wordt de onderlinge druk te groot?

Jeugd mannen-overall:
Lijkt een strijd te worden tussen (alweer) Alex en Ruben. Maar wie weet; als Mark Verschoor zich 'kwaad' gaat maken ...

Jeugd dames enkel:
Elke keer winnen Lisa en Joanne in 2 sets hun singel; zij staan dus bovenaan. Kunnen zij dit volhouden tot het eind van het seizoen. Blijf ze aanmoedigen!

Jeugd dames dubbel:
Om de plaatsen 1 t/m 6 wordt fel gestreden. De winnares staat zeker niet vast. En wat gebeurt er als Laura haar zesde wedstrijd speelt?!?

Jeugd dames mix:
Hier verwacht je de partners van Alex en Ruben. En inderdaad Natalya en Sharon voeren de lijst aan. Wordt het een strijd tussen hun? Ik weet het niet, Charlotte, Lisa en Rosa liggen op de loer.

Jeugd dames-overall:
Plaats nummer 1 kan nog bereikt worden door de meiden die nu plaats 1 t/m 6 bezitten. Het gaat er nu om wie tijdens de feestdagen haar conditie het best op peil houdt.

En nu snel naar de echte lijsten: jeugd of senioren

Tenslotte wens ik een ieder hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Krijn op 23-12-2008 om 14:02 uur

    Mooi overzicht Danny! En ik denk dat ik de eerste prijs (een tweede keer dit seizoen) aan Herman moet afstaan ;)

  2. René op 26-12-2008 om 11:58 uur

    En team 15 moet ook maar eens een paar niveautjes hoger spelen, zo te zien moeten ze dat makkelijk aan kunnen. Wordt de onderlinge competitie nog wat spannender ook.
    Ga zo door !

Reageer op dit bericht (“Qontent Cup week 11; Spanning en Spinazie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)