Badminton Vereniging Almere

8-0 op het scorebord (door de Valentijnskriebels)!

Een ietwat vertraagd verslag, maar het kan nog net! Vorige week dinsdag, 14 februari, speelden we onze tweede wedstrijd in de A-poule van de Open Team Kampioenschappen 2012. De week ervoor moesten we door de kou, maar deze keer mochten we het gewoon thuis proberen.

De tegenstander, Flower Shuttle uit Aalsmeer, kwam ietwat te laat binnen, maar dat mocht de pret niet drukken. Na wat regelgedoe met shuttles begonnen Rick en Krijn aan de herendubbel, die ze, ondertussen op elkaar ingespeeld, vrij snel afwerkten. Tim en Arjan waren er weer niet bij (allebei onder de plak thuis? ;), dus deze indeling leek de meest logische. Ook deze week werd de verdere opstelling vooral bepaald door tossen: de dames dubbel door Sharon en Nienke, 1e heren enkel door Krijn, 1e dames enkel door Sharon, 2e heren enkel door Rick, 2e dames enkel door Esther, 1e mix door Nienke en Krijn en de 2e mix door Esther en Rick.

Terwijl de dames nog aan het inspelen waren, ging Krijn alvast aan de slag met zijn single. Omdat hij zijn driesettersstempel graag wil overdragen aan een ander latent talent, werd deze partij netjes in twee sets uitgespeeld. Nienke en Sharon een baan verder hadden het echter minder makkelijk door de eerste set te verliezen. Gelukkig kwamen ze goed terug in de tweede en wonnen ze ook de derde, waardoor het 3-0 stond en het publiek al redelijk hard uit z'n dak ging.

Een groot deel van het publiek was trouwens langsgekomen voor de (door Esther) beloofde kus van Rick, maar voor ongeveer 83% van voorgenoemde groep liep Rick niet bepaald warm. Sorry mannen, blijf hopen!

Van zijn single werd Rick overigens wel warm. De eerste set werd onze sterspeler uit de 4e divisie redelijk geveegd. Vast door de ervaring van zijn tegenstander, die al bijna 4 decennia op de baan stond. Da's wel even andere koek dan 27 uur. Afijn, uiteindelijk won Rick gewoon de tweede en derde set en was er niets aan de hand, behalve een 4-0.

Sharon stond ondertussen de sterren van de hemel te spelen en haar tegenstander regelmatig het bos in te sturen. Wat wil je ook als je ex-teammaatje Danny je zo vol overgave aanmoedigt?

Zoals wel vaker zat Esther zich volledig rustig voor te bereiden op haar single. En ook tijdens haar wedstrijd bleef ze rustig alle (uit)ballen terugslaan en haar tegenstander rondsturen. Gevolg: 6-0.

Van de mixen zijn helaas geen foto's, waarschijnlijk omdat de fotografen al met hun gedachten bij hun Valentijn waren. Ondanks dit beeldgebrek werden ze (de mixen, over de rest doe ik geen uitspraken) toch allebei netjes in twee sets afgewerkt. Rick en Esther maakten het nog even spannend door de tweede set met 23-21 te winnen, maar de eindstand loog er niet om: 8-0. Met deze uitslag en slechts één opgespeelde koker shuttles (dank Edwin voor het prepareren!) staan we inmiddels op de eerste plaats in de poule. En ondanks dat we op twee banen speelden, werd het toch nog een late avond :)

Vanavond om 19.30 uur gaan we weer thuis proberen dit patroon aan te houden door met onze volledige opstelling aan te treden. Tim en Arjan, zet 'm op! :)

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Reinoud op 21-02-2012 om 22:50 uur

    Leuk stukje Krijn :)

Reageer op dit bericht (“8-0 op het scorebord (door de Valentijnskriebels)! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)