Badminton Vereniging Almere

Onderdelen

Top Junior

Hierin trainen spelers in de leeftijdscategorie van zes tot twaalf die via een selectie zijn toegetreden tot de Top Junior. Deze spelers trainen 2 keer in de week. Intrinsieke motivatie en de wil om beter te worden ligt hier als leidraad. In de TJ training liggen de trainings-technische aspecten op:

School

Hierin trainen de spelers in de leeftijdscategorie van tien tot zestien die aanleg hebben voor badminton en de wil hebben om door te groeien naar de Academy. De spelers moeten de genoemde criteria van de Top Junior beheersen. In de School training liggen de trainings-technische aspecten op:

Masterclass

Hierin trainen spelers in de leeftijdscategorie van twaalf tot de jong volwassenen. De spelers moeten zeer gemotiveerd zijn, maar hebben geen mogelijkheden om topsport te kunnen combineren met de overige zaken. De spelers moeten volgens de inschatting van de trainers uiteindelijk minimaal 2e divisie kunnen halen. De trainingen zijn specifieke leertrainingen en ingedeeld in blokken. Op de maandag worden specifieke zaken behandeld betreffende de technische en tactische leercomponenten van de single. Op de vrijdag worden specifieke zaken behandeld betreffende de technische en tactische leercomponenten van de dubbel en de mix