Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere en de eredivisie in het seizoen 2019/2020 (deel 1)

Voor het nieuwe seizoen van start gaat blikken we traditiegetrouw terug op het afgelopen seizoen. Een succesvol maar ook een bijzonder seizoen mag toch wel gezegd worden. Het had voor het sterkste team in de eredivisie ook geen week langer moeten duren want dan zou er geen finale gespeeld worden gezien het instellen van de “intelligente lockdown” op 12 maart i.v.m. het coronavirus. Maar de finale zelf komt aan bod in deel 2 dat later zal worden gepubliceerd.

AviAir

Met AviAir voor het vierde seizoen als hoofdsponsor volgde Dave Khodabux Erik Staats op als trainer/coach. Manon Sibbald en Sebastiaan Li waren hersteld van hun blessures maar om direct in team 1 te starten was nog wat te veel van het goede dus begonnen zij het seizoen in de eerste divisie. Na een jaar afwezigheid keerde de Schot Adam Hall terug bij Almere en ook Ilse Vaessen was hersteld van een blessure. De noodzakelijke versterking bij de dames kon niet in Nederland worden gevonden en wist men uiteindelijk de Deense Irina Andersen te strikken. Met de terugkeer van Alex Vlaar en Tamara van der Hoeven was het team compleet en kon vol vertrouwen aan het seizoen worden begonnen. Het team werd gevormd door de volgende spelers/speelsters:

raggers

Trainer/coach Dave Khodabux, Ingrid Schrijer en Remco Holstege als teammanagers en als masseur/fysiotherapeut Henk Folmer maakten het geheel compleet.
De eredivisie werd gevormd door de volgende teams:

Rosalie en Tamara
SCB

De kick-off van het seizoen werd deze maal georganiseerd door de regerend landskampioen BC Duinwijck in DEGIRO-hal te Haarlem.
AviAir Almere nam het daar op tegen Le Credit Sportif VELO. Een 2-0 achterstand werd omgebogen tot een 5-3 zege. Een mooie overwinning kwam op naam van Ilse Vaessen en Alex Vlaar. Na een kansloos 21-8 verlies in de eerste game volgde met 21-19 en 21-17 gamewinst een knap herstel.
Drop Shot liet gelijk van zich horen door Smashing met 7-1 te verslaan maar aan de leiding na de eerste ronde ging Roosterse BC dat het Groningse Amor met 8-0 versloeg. Verslag.

Irina

De tweede wedstrijd bracht het team van Dave in Amersfoort. Het was niet de dag van Dennis maar dat zou verderop in het seizoen nog goedkomen. Het debuut van de Deense Irina Andersen die simpel haar enkelpartij won maar ook eenvoudig met Tamara het dames dubbel. Ook dubbele punten voor haar want met Alex won ze ook het gemengd dubbel. Aram en Amy namen de overig punten mee naar Almere. Opnieuw een 5-3 overwinning. Verslag

Georgy en Manon

De eerste thuiswedstrijd in Sporthal Raggers werd op 21 september gespeeld tegen 2dA Smashing. Veel viel er niet te halen voor de gasten uit Wychen. Het werd maar liefst 7-1 voor de Almeerders. Manon en Sebastiaan maakten na lang blessureleed weer hun opwachting in het keurkorps van Dave. Manon (2-voudig Nederlands kampioen dames dubbel) begon met 3-voudig en regerend wereldkampioene 45+ Georgy van Soerland-Trouerbach. Hoewel de eerste game verloren ging maakten ze in de resterende 2 games korte metten met hun tegenstanders.
Ook een prima rentree voor Sebastiaan. Hij versloeg Yanic Smeets in 2 games. Er was ook winst voor Diede die Denise Hall wist te verslaan.
De enkelpartij van Manon was een ware thriller. Ze weigerde te capituleren en zegevierde in de derde game, na enkele matchpoints over en weer, met 26-24. Dubbele punten voor Manon.
Diede en Timo moesten het onderspit delven tegen Roy en Lieke. Verslag

Tamara en Alex

Tijdens het dubbelweekend eerst in en tegen koploper Hoornse kwam AviAir op een 5-0 voorsprong. Na enigszins moeizame zeges in de dubbels betrekkelijk eenvoudig zeges in de enkelpartijen. Alleen Manon kon het niet bolwerken tegen de sterke Deense Iben Bergstein en Aram ging met Amy onderuit tegen Ruben en Iben. Verslag

Amy

De tweede wedstrijd van dit weekend was thuis tegen Roosterse en boekte het team zeven maal een 2-0 zege. Met Europees kampioene Cheryl in de gelederen is het toch vaak een zekerheidje wat de te verdienen punten betreft. En zo was het. Hoewel Diede sterk voor de dag kwam bleek Wendy Hoeve net te sterk in 3 games. Verslag

Dennis
Autoradam

In het weekend voorafgaand aan de Yonex Dutch Open werd er afgereisd naar Den Haag waar het sterke Drop Shot de tegenstander was. Het werd toch een ruime 6-2 zege voor Almere. Met ook weer Adam van de partij. Een prima spelende Manon boekte een simpele overwinning op Stefanie en dat deed ook Irina. Ook eenvoudige zeges voor Cheryl. Lars Kros was nog een maatje te groot voor Sebastiaan en Joran trok aan het langste eind in de partij tegen Dennis. Verslag

Diede en Timo

Het Groningse Amor nam in de lange terugreis naar het noorden geen punten mee naar huis. In Sporthal Raggers werd het met 8-0 afgedroogd door de titelfavoriet. Maar zo eenvoudig als de uitslag doet vermoeden was het niet. Drie wedstrijden werden pas in de derde game beslist. Er was o.a. winst voor Diede in het dames dubbel en voor Timo in het gemengd dubbel met Tamara. Ietwat moeizaam maar ook weer winst voor Manon. In het enkelspel bleven zowel Amy als Aram nog ongeslagen. Verslag

Cheryl en Adam

Op zondag 27 oktober kwam de regerend landskampioen Duinwijck BC op bezoek. Dat zou een echte krachtmeting moeten worden. Maar een spannende wedstrijd werd het geenszins. Alleen Jordy nam een punt mee naar Haarlem ten koste van Dennis. Amy won de eerste game van Akvile en leek op weg om ook de tweede te gaan winnen. Maar Akvile moest met een blessure de strijd staken. Zeven partijen werden in 2 games beslist en de 7-1 nederlaag kwam hard aan voor de titelhouder. Verslag

Aram

Al zeker van de eerste plaats in deze eerste ronde moest ook toch ook DKC er aan geloven. Adam en Alex, Tamara en Rosalie, Dennis en Amy zetten Almere al snel op een 4-0 voorsprong. Aram moest buigen voor Michiel en voor Manon kwam de partij tegen Ieva nog te vroeg. Alex en Tamara zetten AviAir op een beslissende voorsprong maar Ilse en Adam gingen in 3 games onderuit tegen Michiel en Kiona.

Sebastiaan

Met overmacht eindigde AviAir Almere op de eerste plaats, bleef ongeslagen en zo ook Amy want van de 7 partijen die ze speelde hoefde ze nog geen game af te staan.
Het team neemt hierdoor 5 punten mee naar de kampioenspoule.
Promovendus Drop Shot werd knap tweede voor Duinwijck (door een beter onderling resultaat) en Hoornse BV eindigde als vierde. DKC kon zich niet in de strijd om de bovenste plaatsen mengen mede door het gemis van Mark Caljouw (blessure) en Robin Tabeling die slechts tot vier wedstrijden kwam. VELO eindigde in het rechter rijtje en moest gaan strijden voor handhaving.

Ilse
Eindstand na poulewestrijden Punten Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren
1 AviAir Almere 56 9 9 0 0
2 Drop Shot BC 47 9 6 0 3
3 Duinwijck BC 47 9 7 1 1
4 Hoornse BV 42 9 5 1 3
5 DKC 41 9 3 3 3
6 Le Credit Sportif VELO 34 9 2 3 4
7 Roosterse BC 35 9 4 0 5
8 FZ Forza BC Amersfoort 27 9 1 3 5
9 2dA Smashing 23 9 2 1 6
10 Amor GS BC 8 9 0 0 9

Later het vervolg van de competitie in deel 2.
Wil je de foto’s van de wedstrijden nog eens bekijken ga dan naar Badmintonenzo.net.

Victor
Dennis en Thomas
Alex
Manon

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere en de eredivisie in het seizoen 2019/2020 (deel 1) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)