Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere en de eredivisie in het seizoen 2019/2020 (deel 2)

Met 5 bonuspunten naar het vervolg van de competitie: De kampioenspoule. Vier uit- en vier thuiswedstrijden onderling speelde de top 5 uit de eerste fase van de competitie en ging zodoende bepalen wie zich rechtstreeks plaatst voor de finale. Maar ook een plaats in de play-offs kan nog een finaleplaats opleveren. Die zal gaan tussen de nummer 2 en 3 in de eindstand.

AviAir
team 1

In de eerste ronde verloor Hoornse de thuiswedstrijd tegen DKC met 5-3 en ging Drop Shot in Haarlem tegen Duinwijck ruim met 6-2 ten onder. AviAir Almere was vrij.

De eerste wedstrijd van de Almeerders was tegen Hoornse thuis. Hoornse presteert verrassend goed dus van onderschatting was dan ook geen sprake. Hoewel er twee wedstrijden in drie games werden beslist werd de wedstrijd met de maximale score van 8-0 gewonnen. Verslag.
Duinwijck was met 6-2 DKC de baas.

Cheryl en Tamara

Een dag later ging het vlaggenschip van de vereniging op bezoek bij DKC en kwam daar vlotjes op een 4-0 voorsprong. Amy won weer met 2-0 en Ieva was nog nu nog net te sterk voor Manon. Maar een uiteindelijke 6-2 overwinning mee in de tas naar Almere stemde tot tevredenheid. Verslag.
In Hoorn won Drop Shot met 5-3.

Haje

Op 15 december kwam regerend landskampioen Duinwijck op bezoek. Niet vol vertrouwen na de 7-1 nederlaag in eerste fase van de competitie. Maar het kon nog erger voor de ploeg uit Haarlem. Het wist geen punt mee naar huis te nemen. Adam en Alex versloegen Jacco en Ties en er was ook winst dubbele winst in de mix met voor Cheryl en Tamara die ook hun dubbel wonnen. Irina was Akvile in twee games de baas. Verslag.
Drop Shot won opnieuw met 5-3 maar nu van DKC.

Adam en Ilse

In het nieuwe kalenderjaar stond de wedstrijd tegen directe concurrent Drop Shot op het programma. Daarin werden beide dubbels gewonnen maar beide mixen verloren. Aram kwam er tegen Joran niet aan te pas. Amy en Dennis wonnen ruim maar ook Manon boekte een mooie zege op Jaymie Laurens (21-13 en 21-15). Het werd uiteindelijk 5-3 voor Almere. Verslag.
Hoornse ging thuis met 2-6 onderuit tegen Duinwijck.
In dit dubbel weekend was Almere vrij. Hoornse won knap met 3-5 bij DKC en Duinwijck verloor thuis met 6-2 van Drop Shot.

Dennis

Dave heeft zijn team opnieuw goed voorbereid en dat bleek. Tegen Hoornse ging het maximale aantal punten ging mee naar Almere (8-0) en er ging geen game verloren. Sebastiaan speelde weer uitstekend en versloeg Niels Veenstra en Kirsten de Wit won van Sanne Roos. Amy was niet van de partij. Verslag.
In de andere wedstrijd ging DKC met 2-6 onderuit tegen Duinwijck.

Manon
Autoradam

In het volgende dubbelweekend kwam het enigszins verzwakte DKC op bezoek. Maar er viel niets af te dingen op de ruime 7-1 zege op de Hagenaars. Alleen Aram kon het niet bolwerken tegen plaaggeest Michiel. Manon nam met een uitstekende partij revanche op haar twee eerdere nederlagen tegen Ieva Pope en Timo trok in drie games aan het langste eind in zijn partij tegen Tom Blinde. Verslag.
Drop Shot versloeg Hoornse met 8-0.

Aram

Zondag stond alweer de uitwedstrijd tegen Duinwijck op het programma. Aram hoefde niet in actie te komen vanwege een blessure van Jordy. Amy hoefde weer geen game af te staan en versloeg Raquel. In het vorige seizoen zo geplaagd door blessures maar wat een geweldige prestaties toch weer van Manon en Sebastiaan. Manon versloeg in 2 games Debora Jille en Sebastiaan won heel ruim van Jerry. Alleen in de mix wisten Kirsten en Aram wisten niet te winnen. Opnieuw een ruime (7-1) overwinning op de Haarlemmers. Verslag.
In het Haagse onderonsje was Drop Shot met 5-3 te sterk voor DKC.

Timo

Al zeker van een finaleplaats moest in het laatste weekend van januari nog de wedstrijd tegen Drop Shot worden gespeeld. Drop Shot maar ook Duinwijck waren al zeker van de play-offs. Tegen Drop Shot werden punten in de dubbels verdeeld maar waar de vorige wedstrijd de beide mixen verloren gingen werden die nu gewonnen. Manon, Amy en Timo zegevierden met 2-0 maar Dennis ging ten onder tegen Lars Kros. Het werd 6-2 voor AviAir. Het bleek de laatste wedstrijd voor Ilse en met Adam sloot ze die winnend af door Mathias en Imke te verslaan. Almere bleef opnieuw ongeslagen en ging als de gedoodverfde favoriet rechtstreeks naar de finale. Verslag.
Duinwijck won zijn laatste wedstrijd met 7-1 van Hoornse.

Sebastiaan
Victor
Eindstand kampioenspoule punten gespeeld gewonnen gelijk verloren
1 AviAir Almere 60 8 8 0 0
2 Drop Shot BC 40 8 5 0 3
3 Duinwijck BC 37 8 5 0 3
4 DKC 22 8 1 0 7
5 Hoornse BV 16 8 1 0 7
Amy

De toen nog 17-jarige Amy kende een voortreffelijk optreden in de competitie. Zijn speelde 14 enkelpartijen, won ze allemaal en hoefde geen enkele game af te staan.

Kirsten

In de play-offs wist Drop Shot Duinwijck twee maal te verslaan en werd zodoende de tegenstander van AviAir Almere in de finale.

Irina
raggers

7 maart 2020. Eindelijk was het zover. Er was nog even twijfel of het door zou gaan vanwege het coronavirus maar de finale ging door. In de Maaspoort Den Bosch. Een gele massa op de tribunes zoals we dat bij de vorige finales van Almere ook zagen. Beide teams op volle sterkte en gingen van start met de dubbels. Adam en Alex declasseerden Wessel en Mathias. Iets meer moeite hadden Cheryl en Tamara maar een 2-0 voorsprong was een uitstekend begin.
De verwachting was dat de enkelspelen in punten gedeeld zou worden en dat in de mixen de beslissing zou vallen. Irina zorgde voor 3-0 door simpel Nadia te verslaan.
Dennis speelde een prima partij tegen 9-voudig Nederlands kampioen Dicky Palayama maar moest in 3 games toch het onderspit delven.
Op voorhand een zekerheidje is dat de nog ongeslagen Amy wel even van Jaymie zou winnen maar dat pakte geheel onverwachts anders uit. Jaymie speelde een heel goede partij en zorgde voor een daverende verassing door Amy relatief eenvoudig op zij te zetten.
Dat betekende een 3-2 voorsprong maar ook een zekerheidje was toch wel dat Joran van Aram zou winnen en dan zou Drop Shot op 3-3 komen. Dat hield dan weer in dat beide mixpartijen gewonnen moesten worden om de titel te pakken. Maar ook hier een verassing. De eerste game ging nipt naar Joran maar in de tweede kwam Aram op 20-13. Het werd nog bloedstollend toen Joran terug wist te komen tot 20-19 maar Aram wist toch de derde game af te dwingen. Daarin drukte hij aan het einde nu wel door en won met 21-16.
Een heel belangrijke zege bleek later. Tamara en Alex verloren de eerste game van Imke en Mathias maar Cheryl en Adam wonnen die van Alyssa en Joran. Op de stand van Tamara en Alex bij 11-14 achter in de tweede game benutten Cheryl en Adam hun vierde matchpoint en was het eerste landskampioenschap voor BV Almere een feit. Verslag.

Alex, Dave en Adam

Wat een debuut voor Dave Khodabux als trainer/coach. Maar ook zijn voorganger Erik Staats had een aandeel in het succes. Hij was nog vrijwel wekelijks betrokken bij de trainingen van het topsportprogramma. En niet te vergeten masseur en fysiotherapeut Henk Folmer en de managers Ingrid Schrijer en Remco Holstege. En niet te vergeten Suus. Die heeft uiteindelijk een succesvol team kunnen op de been gebracht. Maar uiteindelijk moeten de spelers het doen en ze deden het. Ilse sluit haar badmintoncarrière mooi af met een Nederlands kampioenschap.
En nu het komend seizoen proberen de titel te prolongeren.

Supporters AviAir Almere
Landskampioen AviAir Almere
Adam en Cheryl
Alex en Tamara

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ronald op 02-08-2020 om 12:55 uur

    Geert wat een werk heb je er van gemaakt, wat was het heerlijk om te lezen. Mijn complimenten.
    In twee hele mooie samenvattingen het gehele, unieke seizoen van team 1.

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere en de eredivisie in het seizoen 2019/2020 (deel 2) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)