Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere en de eredivisie in het seizoen 2020/2021

Vandaag, 7 maart, is het op de kop af 1 jaar geleden dat AviAir Almere voor het eerst de landstitel veroverde. Natuurlijk wil men het seizoen erop alles in het werk stellen om die titel te prolongeren. Maar door de coronapandemie werd er al na 5 wedstrijden een punt achter gezet. Jammer maar zoals Johan Cruijff zei: Ieder nadeel heeft zijn voordeel. We zijn namelijk nog een jaar regerend landskampioen.

AviAir
AviAir Almere

Natuurlijk ga je ervoor om de titel te prolongeren maar coach Dave Khodabux wist ook dat dat niet eenvoudig zal zijn. Aram Mahmoud vertrok voor een Duits avontuur en dat deed ook Irina Andersen. Amy Tan zocht ook haar heil in het buitenland en Ilse Vaessen hing haar racket aan de wilgen. Maar ook Manon Sibbald vertrok na 12 jaar 😥 naar DKC. En omdat Tamara van der Hoeven in blijde verwachting was moest er twee dames gevonden worden om het team te complementeren. De Letse Ieva Pope kwam van DKC en de speurtocht eindigde na een tip van Amy bij de Oekraïense Anna Mikhalkova. De selectie voor het seizoen was als volgt:

SCB

Natuurlijk was Dave Khodabux trainer/coach, Henk Folmer masseur/verzorger en Ingrid Schrijer de manager van team 1.

De eredivisieteams waren gelijk aan het vorige seizoen.

Beround
Kirsten de Wit en Alex Vlaar

Geen centrale kick off en bij de thuiswedstrijden geen publiek vanwege coronamaatregelen maar wel voor het eerst live streaming via het YouTube kanaal van BV Almere.

Sebastiaan Li en Alex Vlaar

Op 5 september werd de eerste competitiewedstrijd gespeeld bij VELO. Ieva debuteerde met dubbele winst. Dubbele winst was er ook voor Cheryl en Diede Odijk won ook haar enkelpartij. Een 5-3 overwinning was een mooie opsteker en heerlijk om de competitie mee te beginnen. Lees hier het hele verslag.

Anna Mikhalkova

Een primeur voor BV Almere tijdens de eerste thuiswedstrijd tegen Decorette Amersfoort. Via YouTube kon de wedstrijd gevolgd worden. Aangezien het coronaprotocal geen toeschouwers toestond was dit een mooie gelegenheid om toch de wedstrijd te kunnen zien. Beide banen waren prima te volgen. Het debuut ook in het keurkorps van Anna Mikhalkova. Dat kon ze net niet opsieren met een overwinning. Ieva ging onderuit tegen de Russische topper Natalia Perminova en dat deed Dennis is een thriller tegen Niels Veenstra. De andere partijen werden gewonnen en dat leidde tot een 5-3 winst. Lees hier het verslag.

Dennis Koppen

De uitwedstrijd tegen 2da Smashing werd een simpele 7-1 zege. Met opnieuw Cheryl in de gelederen. Ook Diede Odijk en Kirsten de Wit waren van de partij. Verslag.

Ook de thuiswedstrijd tegen Hoornse BV werd een 7-1 overwinning. Dennis versloeg in een spannende partij Thomas Sibbald en Anna speelde haar tweede partij en won ook. Dubbele winst was er voor Cheryl, Alex en Dennis. Verslag.

Diede Odijk
Steleniszinloos.nl

Na een 200 km. lange rit naar Roosteren stond de vijfde wedstrijd op het programma. Zonder Cheryl leverde het weliswaar een 5-3 winst op maar het had net zo goed een 5-3 nederlaag kunnen zijn. Vier 3-setters waarvan drie in Almeers voordeel. Lees hier het verslag van deze spannende wedstrijd. Het zou de laatste zijn van deze competitie. Verslag.

Ieva Pope en Cheryl Seinen

Alle uitslagen en de stand na de 5 wedstrijden vind je op toernooi.nl en alle foto's van de wedstrijden vind je op badmintonenzo.

Ongeslagen maar tweede achter koploper en verliezend finalist Drop Shot BC dat het seizoen sterk begon. BNL had de competitie graag hervat maar dat bleek onmogelijk maar ook niet gewenst door een grote meerderheid van de teams. Er zat niet anders op dan de competitie met dezelfde teams te laten beginnen in het komende seizoen mits de omstandigheden het binnensporten toelaten.

Timo Stoffelen
Victor

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere en de eredivisie in het seizoen 2020/2021 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)