Badminton Vereniging Almere

Beleid

In het beleidsplan van de Badminton Vereniging Almere staat als doel voor de jeugdspelers: “Het bevorderen van de badmintonsport bij de jeugd, zodat een goede badmintonbasis wordt gelegd, waardoor de jeugdleden de badmintonsport op wedstrijdniveau kunnen en blijven uitvoeren. Naast het sportieve element, speelt hierbij ook het sociale aspect een belangrijke rol”.

Opleiding

Een hele mond vol maar het komt er op neer dat de BV Almere veel tijd, aandacht en geld steekt in de opleiding van haar jeugdspelers. Zo kunnen de jeugdleden in de regel tweemaal per week trainen en de meest getalenteerde spelers zelfs drie- tot viermaal per week. De jeugdopleiding van de BV Almere behoort wellicht tot de beste in Nederland en de basis daarvoor binnen de BV Almere is het door de vereniging ontwikkelde kleurenschema. Eens per kunnen de spelers doorstromen naar een volgende kleur, middels een heus examen. Voor de getalenteerde kinderen is er aanvullende training middels de TopJunior traningen, die weer een voorportaal zijn voor de trainingen aan de Badmintonschool Almere en de Badminton Academie Flevoland en de Nationale Selectie.

Resultaten

De BV Almere neemt met een groot aantal jeugdteams deel aan de competitie in de regio en het is de afgelopen jaren vaak gebeurd, dat diverse teams het kampioenschap behalen en daarnaast hoge ogen gooien op het nationaal kampioenschap. Ook hebben we inmiddels diverse Nederlandse jeugdkampioenen in de gelederen.

Activiteiten

Het is echter bepaald niet zo, dat de vereniging alleen maar prestatiegericht is. Jaarlijks organiseert de Jeugdcommissie toernooien, waarbij de accenten liggen op gezelligheid en plezier. Zo is er het pepernotentoernooi, het ouderkindtoernooi en het eindejaarsfeest. En met name dit laatste is een waar genoegen voor de kinderen. Het ene jaar een spetterend feest in ons eigen Sporthal Raggers, het andere jaar een lang weekend op kamp!
De BV Almere is jaarlijks present bij de jeugdspelen van de Stichting Partnersteden Almere (Lancaster, Rendsburg en Aalborg).