Badminton Vereniging Almere

Competitie & toernooien

[Jeugd J3]

BVA neemt ieder jaar met een tiental teams deel aan de regionale jeugdcompetitie. Jeugdspelers vinden het spelen van competitie erg spannend en leuk, en daarnaast gaan deze spelers door het spelen van de wedstrijden erg vooruit in het badmintonspel. Samen spelen met andere kinderen, leren omgaan met winst en verlies, nieuwe kinderen leren kennen, allemaal leerzame aspecten van het spelen van competitie. Daarom moedigen we het spelen van jeugdcompetitie erg aan. Er is geen extra contributie aan verbonden.

De jeugdcompetitie wordt ieder jaar gespeeld tussen september en februari en bestaat uit 14 speelweken (in de herfstvakantie en rond de feestdagen worden geen wedstrijden gespeeld). In elke speelweek wordt een wedstrijd gespeeld tegen een jeugdteam van een andere vereniging.
De teams worden samengesteld aan de hand van leeftijd en niveau. Dit is ook bepalend voor de poule waarin het team wordt ingedeeld. In een poule zitten acht teams uit verenigingen ui de regio Noord-Holland. Ieder team speelt tegen de overige zeven verenigingen binnen de poule twee wedstrijden: een thuis- en een uitwedstrijd. De wedstrijden worden altijd in het weekend gespeeld. De zeven thuiswedstrijden worden op zondagochtend gespeeld.
Elke wedstrijd bestaat uit vier enkelspelen en vier dubbels en duurt tussen twee en drie uur. Een team bestaat uit 4 tot 6 spelers en elke speler speelt hiervan twee of drie wedstrijden. Alle uitslagen worden verwerkt in een standenoverzicht, en aan het eind van de 14 speelweken mag één team zich kampioen noemen.

Champions League

Om jeugdleden en ouders kennis te laten maken met het spelen van competitiewedstrijden wordt ieder jaar deze opstart-competitie georganiseerd. Aan kinderen, maar ook ouders, worden de competitieregels uitgelegd en de teams strijden om de titel. De afgelopen jaren is één en ander uitgegroeid tot een regioactiviteit en zelfs van buiten onze eigen regio Noord Holland doen er jeugdteams mee aan deze minicompetitie.

Toernooien

Naast de competitie kunnen jeugdspelers ook meedoen aan diverse jeugdtoernooien die door diverse verenigingen worden georganiseerd. Op een toernooi speel je in een weekend diverse wedstrijden tegen spelers van dezelfde leeftijd en niveau. Aan het einde van het toernooi is er in elke leeftijdsklasse en spelonderdeel één winnaar.

Ook Almere organiseert een jeugdtoernooi, namelijk het Trofea Junior Master toernooi.

Youth Games

Sinds 1988 is onze vereniging jaarlijks een vaste deelnemer aan de zogenoemde Youth Games. Een soort jeugdolympiade voor de partnersteden van de gemeente Almere, zoals Aalborg, Lancaster, Rendsburg en Vaxjo, die door iedere stad eens in de vier jaar wordt georganiseerd. De vereniging neemt al deze jaren de badmintonorganisatie voor haar rekening. En ook niet onbelangrijk, sportief gezien grossiert onze vereniging in gouden en zilveren medailles.