Badminton Vereniging Almere

Training

Jeugdspelers trainen bij BVA minimaal twee keer per week. Door de kleine groepen is er veel individuele aandacht voor de spelers. Getalenteerde kinderen kunnen aanvullende trainingen krijgen via Badminton Topsport Flevoland (BTF). Deze organisatie werkt nauw samen met de BVA. Meer informatie over de BTF is te vinden op hun website Badminton Topsport Flevoland

We hanteren voor de BVA trainingen bij de jeugd al jaren een zogenoemd kleurenschema. Op basis van technische vaardigheden stromen kinderen door naar een andere kleur met een heus examen. Een overzicht van de vaardigheden per kleur kun je bekijken onder kleurenschema.

Bij ons wordt er het hele jaar door training gegeven, van september tot en met juli. In de maanden dat er geen competitie gespeeld wordt (van half maart t/m juni) worden er ook diverse toernooien en activiteiten georganiseerd, zoals het blacklight toernooi, de clubkampioenschappen en het ouder-kindtoernooi. In de schoolvakanties is er de mogelijkheid om vrij te spelen.