Badminton Vereniging Almere

Opleiding & training

Jeugdopleiding

BVA hanteert al jaren een zogenoemd kleurenschema voor de jeugdopleiding van de kinderen. Op basis van technische vaardigheden stromen kinderen door naar een andere kleur met een heus examen. Getalenteerde kinderen kunnen middels aanvullende trainingen via de TopJunior zelfs doorstromen naar de Badminton School Almere.

Badminton School Almere

Een zeer succesvol samenwerkingsverband tussen Badminton Nederland en de vereniging. Naast de Almeerse kinderen doen er ook kinderen aan mee vanuit de Provincie Flevoland, maar zelfs ook daarbuiten. De getalenteerde kinderen trainen tweemaal per week aanvullend aan de reguliere clubtrainingen.

Badminton Academie Flevoland

Deze academie is in augustus 2010 van start gegaan. Het betreft een samenwerkingsverband van de Provincie Flevoland, Sportservice Flevoland, Badminton Nederland en BVA. Ook wordt er nauw samengewerkt met de Lootscholen in Almere. De academie is bedoeld voor zeer getalenteerde kinderen, die of al lid zijn van de nationale selectie of daar dicht tegenaan zitten. Er wordt vijfmaal per week getraind, met name in de ochtenduren.

Clinics en BOS-projecten

Al een groot aantal jaren is de vereniging actief op basisscholen en middelbare scholen om daar badmintonlessen te geven. Ook in 2010 hebben deze badmintonlessen weer plaatsgevonden. De clinics worden zowel op de scholen zelf als in Sporthal Raggers gegeven. Ook heeft de vereniging badmintonclinics verzorgd bij andere verenigingen in Flevoland en Noord Holland.